Divlja koza napala turiste u Španiji: Akcija spašavanja trajala 21 sat VIDEO

Divlja planinska koza gurnula je holandsku turistkinju sa litice pre nego što je napala njene dve prijateljice, onesvestivši jednu. A sve se desilo jer su žene ušle na njenu teritoriju.

Život

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

10:49

Divlja koza napala turiste u Španiji: Akcija spašavanja trajala 21 sat VIDEO
Foto: Profimedia

Agresivna koza nasrnula je na 64-godišnju ženu i gurnula je sa ivice strme litice. Žena je pala 20 metara naniže, sletevši na mali deo koji joj je spasio život.

Holanđanka, čije ime nije poznato, slomila je oba zgloba u ovom incidentu, koji je mogao biti fatalan po nju. Sve se desilo u brdima Alpuhara u Granadi, na jugu Španije.

Lokalni pastir pronašao je povređene belgijske turiste, a spasilački helikopter ih je odvezao u lokalnu bolnicu.

Međutim, spasioci nisu uspeli da pronađu Holanđanku te su buili prinuđeni da pauziraju akciju 21 sat zbog lošeg vremena.

Hitne službe su kasnije uspele da nastave svoju akciju spasavanja i uspele su da lociraju ženu.

Loše vreme je otežalo podizanje žene sa ivice litice, pa su spasioci bili primorani da je sklone preko noći u napuštenu seosku kuću.

Sledećeg jutra holandska turistkinja je prebačena u bolnicu gde joj je ukazana pomoć

Stručnjaci kažu da je trenutno sezona parenja planinskih koza u španskom regionu, što znači da su iberijski kozorogi posebno agresivni u ovom trenutku.

Obično postoji dominantna koza koja brani svoje stado od bilo kakvih spoljnih pretnji - a stručnjaci veruju da je koza bila "saterana u ćošak" i ugrožena od strane planinara, te je zato ovako i reagovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: