U olupini Titanika pronađena ogrlica izgubljena 1912. godine: "Zadivljujuće i prelepo otkriće"

Izgubljena ogrlica koja nije viđena od 1912. godine, nađena je u olupini Titanika.

Život

Izvor: Jutarnji.hr

Ponedeljak, 29.05.2023.

13:22

U olupini Titanika pronađena ogrlica izgubljena 1912. godine:
Foto: Profimedia

Ogrlica je napravljena od zuba megolodona, džinovske praistorijske ajkule, a pronašli su je u La Manšu pripadnici organizacije Magelan, zadužene za podvodne istrage i mapiranje morskog dna.

Pronađena ogrlica sadrži čak i zlato, a našli su je tokom snimanja olupine za potrebe dokumentarnog filma. Glavni i izvršni direktor Magelana, Ričard Parkinson, rekao je kako je ogrlica zadivljujuća i prelepa, te da takvo otkriće oduzima dah.

Megalodon je izumro pre 3.6 miliona godina, a najveći je bio dugačak između 15 i 18 metara. Ogrlica još uvek nije izvučena jer SAD i Velika Britanija ne dozvoljavaju izvlačenje bilo čega iz olupine.

Uz pomoć veštačke inteligencije će pokušati da ustanove kome je tačno pripadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: