Skandalima nema kraja: Čarls hoće da oprosti sinu, Vilijam ne dozvoljava ocu da pruži ruku pomirenja

Prema pisanju britanskih medija, kralj Čarls III. zamolio je nadbiskupa Džastina Velbija da bude posrednik i omogući da njegov mlađi sin, princ Hari, i njegova supruga Megan Markl dođu na svečanu ceremoniju krunisanja koja će se održati u Vestminsterskoj opatiji.

Život

Izvor: index.hr

Utorak, 31.01.2023.

18:04

Skandalima nema kraja: Čarls hoće da oprosti sinu, Vilijam ne dozvoljava ocu da pruži ruku pomirenja
Foto: lev radin/Shutterstock

Međutim, njegov stariji sin, princ Vilijam, navodno se opire toj ideji i smatra da će supružnici iskoristiti dolazak za svoju promociju i "novih pet minuta slave". Izvori britanskog tabloida tvrde da je kralj uveren da bi odsutnost Megan i Harija više naštetila nego njihova prisutnost.

"Porodica je podeljena"

Vilijam se navodno ne slaže s ocem i smatra da poseta njegovog brata i Megan treba da bude isplanirana u detalje jer će u suprotnom činiti neke stvari kako bi oni bili u centru pažnje. Izvori bliski kraljevskoj porodici kažu da bi Hariju moglo da bude ponuđeno mesto visokog profila u opatiji ili neformalno garancija da će moći da zadrže svoje titule kao motivaciju za učestvovanje.

"Porodica je podeljena, a sve ukazuje na to da se Hariju savetuje da u ovoj fazi ne pristane ni na šta, sve do poslednjeg trenutka, što otežava pregovore s njim. Iako bi u nekom trenutku mogao da odluči da odbaci svoje titule svojom voljom, protivi se ideji da mu ih se nasilno oduzme", ispričao je izvor britanske medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: