Džej Kej Rouling dala podršku Ruždiju, pa dobila pretnje: "Ti si sledeća"

Džej Kej Rouling se oglasila na Tviteru nakon napada na Salmana Ruždija pa primila javnu pretnju u jednom od komentara ispod svoje objave.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 14.08.2022.

12:54

Džej Kej Rouling dala podršku Ruždiju, pa dobila pretnje:
Foto:EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

"Strašne vesti. Muka mi je zbog ovoga. Neka bude dobro", napisala je Rouling nakon vesti o napadu na književnika. Na to je dobila komentar sa profila pod imenom Meer Asif Aziz, koji se predstavlja kao "student, društveni i politički aktivista i istraživač", u kojem je pisalo: "Ne brini, ti si sledeća."

Rouling je skrinšotovala komentar, objavila ga na Tviteru i označila korisničku podršku te društvene mreže. "Ovo su vaše smernice, zar ne?" napisala je Tviteru uz navođenje njihovog pravilnika o pretnjama i govoru mržnje.

"Hvala svima koji mi šalju poruke podrške. Policija je uključena (i bila je već uključena zbog ranijih pretnji)", napisala je.

I ranije se suočavala s pretnjama

Ovo nije prvi put da se Džej Kej Rouling suočava sa onlajn pretnjama.

Autorka Hari Potera našla se pre dve godine u središtu skandala zbog navodne transfobije. Na Tviteru je tada objavila cinični komentar na temu "osobe sa menstruacijom", napomenuvši da je samo osoba koja ima menstruaciju "žena".

Rouling je tada izgubila priličan broj fanova, a napadi na nju nakon te objave ne prestaju ni danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: