Vesti -

Pevačica imala tri spontana pobačaja: "Dala sam uputstva u vezi sa doniranjem organa ako umrem"

Pevaćica Ešli Nikolet Frandžipani, poznatija kao Holsi, je u članku koji je napisala za Vog reagovala na nedavnu odluku Vrhovnog suda da ukine pravo na abortus.

Izvor: index.hr
Podeli

"Mnogi ljudi su me pitali da li sam, od porođaja nakon godina borbe, preispitala svoj stav o abortusu. Odgovor je odlučno ne. Zapravo, nikada nisam bila sigurnija u to", navodi se u članku.

"Mogućnost da izvršim abortus spasila mi je život i omogućila mom sinu da ima svoj. Svaka osoba zaslužuje pravo da bira kada, da li i kako će doživeti ovo opasno iskustvo koje menja život. Držaću svog sina jednom rukom, a drugom ću se boriti za prava svom snagom", dodala je ona.

Holsi (27) rodila je svoje prvo dete u julu 2021. godine, ali je takođe otkrila da je imala tri spontana pobačaja pre svog 24. rođendana.

"Izgledalo je okrutnom ironijom da bih lako mogla ponovo da zatrudnim, ali sam se borila da održim trudnoću. Jedan od mojih pobačaja je zahtevao 'naknadnu negu', što je nežan način da mi kaže da će mi trebati abortus, moje telo ne može samo da potpuno prekine trudnoću i rizikovala sam da dobijem sepsu bez medicinske intervencije", napisala je ona.

Ona kaže da je plakala tokom postupka jer su "očajnički želeli da prekinu trudnoću" koja je ugrožavala njen život.

"Bila sam uplašena i bespomoćna. Spremala sam se na najgore. Dala sam detaljna uputstva u vezi sa doniranjem organa ako umrem", otkriva pevačica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu