Majka troje dece osuđena na 10 meseci zatvora – ukrala 48 čokolada

Nakon što je iz hipermarketa ukrala 48 milka čokolada, 30-godišnja žena iz Zagreba osuđena je na 10 meseci zatvora, koji će joj biti zamenjen radom za opšte dobro.

Život

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 27.06.2022.

14:37

Majka troje dece osuđena na 10 meseci zatvora – ukrala 48 čokolada
Foto: Profimedia

Sve se dogodilo u julu prošle godine, a žena (R. B.) je priznala krivicu. U presudi, donetoj u maju, piše da je žena u radnji 'Kaufland' uzela 48 čokolada "milka alpine milk", od po 270 grama, sveukupne vrednosti oko 17.000 dinara.

Navodi se da ih je sakrila u dečju torbu koja je visila na ručkama dečjih kolica, nakon čega je prošla kasu ne plativši čokolade.

R. B. je na sudu rekla kako je čokolade ukrala da bi prehranila troje dece. U to vreme je bila trudna s četvrtim detetom. Rekla je da nema nikakvih primanja kao i da joj je žao i da više neće krasti.

U presudi se dodaje da je sud uzeo u obzir i otežavajuće okolnosti, a to su tri presude za isto krivično delo kao i prethodna prekršajna osuda.

"Sud je uzeo u obzir i manju količinu oduzete stvari i motiv iz kojeg je krivično delo izvršeno, odnosno da je okrivljena u vreme izvršenja krivičnog dela bila nezaposlena i bez primanja, te je na taj način pribavila sredstva za izdržavanje, odnosno hranila svoju decu, što ne opravdava izvršenje dela, ali se uzima u obzir pri odmeravanju kazne", stoji u presudi.

Međutim, dodaju da ona krade u kontinuitetu, pa je odlučeno da bude kažnjena zatvorom, odnosno radom za opšte dobro, jer dosadašnje uslovne kazne nisu uticale na promenu ponašanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: