- Vesti -

Srbi i Hrvati se svađaju na Tviteru, sada tema Matej Periš: Inicijativa doživela debakl

Skorašnji događaji, pokrenuli su na razmišljanje i inicijativu neke građane Beograda, a radi se o tragično nastradalom Splićaninu Mateju Perišu.

Izvor: B92
Podeli
Foto:Printscreen/TV Prva
Foto:Printscreen/TV Prva

Sve je počelo tako što se jedan korisnik Tvitera dosetio da bi u znak tragično nastradalog Splićanina mogla da se pokrene peticija i da se splav ili deo keja u Beogradu nazove po Mateju Perišu.

"Ljudi ajde oladimo sa politikom i nacijama. Ajde da pokažemo da smo neko i nešto. Pokrenimo peticiju da se splav ili deo keja u Bgd. nazove po Mateju Perišu momku iz Splita koji se tu udavio za doček Nove godine. Ajde da pošaljemo lepu sliku o nama", napisao je korisnik Tvitera.

Međutim, koliko god dobru nameru da je imao, ona i nije baš dočekana sa ovacijama i naravno, počela je rasprava.

Komentari se nižu iz časa u čas pa je među prvima sada jedan malo umereniji, koji glasi: "Dobro ne baš to, ali mogli bi da mu recimo stave neku tablu kao memorijal, eto čisto da ima nešto."

Ali je među njima bilo i onih veoma uvredljivih, poput: "Najgore je sto ovoliko je*enih lajkova..samo se cepe. Je*eni narkoman se uradio, od droge istripovao da je najjači, skočio u Savu da pliva i udavio se. I sad ovo drugosrblje oseća nadmenost kad učini neku dobrotu, a ustvari se cepi Hrvatima, oce po narkomanu da naziva deo grada."

"A sta to ima veze sto su Hrvat. I ja sam Srbin i Rusofil pa nemam problem da kazem da bi trebalo na tom keju pored Save staviti jedno obelezje za tragično nastradalim momkom", samo su neki od komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu