Od Evrovizije pa do Bakingemske palate; Engleski predstavnik sada peva za kraljicu

Ovogodišnji predstavnik Engleske na takmičenju za pesmu Evrovizije, Sem Rajder je očigledno rođen pod srećnom zvezdom. Njega je zbog plasmana zapazila i sama kraljica Elizabeta druga.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

14:51

Od Evrovizije pa do Bakingemske palate; Engleski predstavnik sada peva za kraljicu
Foto:EPA/Alessandro Di Marco

Nakon što je osvojio drugo mesto na Evroviziji 2022. sa ogromnih 466 poena (466 više od naše prijave iz 2021.), pobedio je samo ukrajinski Kaluški orkestar, a potom je uneo nezamislivo uzbuđenje širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Sada je potvrđeno da će pevač nastupati na " Queen’s Platinum Jubilee" koncertu u Bakingemskoj palati, zajedno sa Dajanom Ros i Ališom Kiz. Ceo spektakl biće prikazan na BBC-u sa više od 22.000 ljudi, uključujući hiljade ključnih radnika koji su posebno pozvani, prenosi Metro.

Sem je ušao u istoriju kao prvi učesnik iz Velike Britanije koji se probio među prva tri mesta na Evroviziji u ovom veku sa svojom eksplozivnom melodijom "Space Man".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: