- Vesti -

Porodica Balašević moli da se ne obeležava godišnjica Đoletove smrti: "Svećama je mesto zna se gde"

Bliži se 19. februar, dan kada je preminuo Đorđe Balašević, a odlazak Panonskog Mornara teško su podneli mnogi njegovi obožavaoci, koji su danima posle tužne vesti u centrima gradova širom bivše države palili sveće, ostavljali cveće i plišane bele zečeve.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ivica Drusany/Shutterstock
Foto: Ivica Drusany/Shutterstock

Imajući u vidu da će sigurno neko od ljudi koji su ga voleli imati potrebu da na sličan način obeleži sećanje na muzičara, uoči godišnjice Balaševićeve smrti oglasila se njegova porodica. Beba Balašević, njegova mlađa ćerka, apelovala je na ljude da ne ostavljaju sveće ispred ulaza gde živi porodica.

"Obeležavati dan kad je Neko Tvoj otišao sa ovog sveta nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog 'nedostatka poštovanja', nego upravo suprotno. Tog Nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koje ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima... I ne, NIJE ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog Nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan", istakla je na društvenim mrežama Beba Balašević.

"Oni koji su slušali i razumeli Đoleta setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao 'formalnost koju treba da obavim'. Dan Kad Sam Rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar po podne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar. Pa, sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Večitog Klinca koji nas je tolike godine radovao", objasnila je ona.

"Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svet... A ne otišao sa njega. Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svećama je mesto zna se gde. Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića. Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto. Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju. A to nije porodična kuća. Svi vi ostali koji kapirate, izvinite što moram tako direktno da se obratim... To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercovali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time ko je šta od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja Zaludnih koji su pogrešno doživeli mog oca na prvom mestu."

"Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog dela izaberu da obeležavaju taj datum, nisu ništa ukapirali Đoleta. Ne pitajte me kako znam...", zaključila je Beba Balašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu