- Vesti -

Okruženi smo energetskim vampirima - kako protiv njih? VIDEO

Koja vam je prva asocijacija na vampire? A da li ste nekada čuli za energetske vampire? Ako se posle komunikacije sa nekim osećate umorno, iscrpljeno i bez energije, znajte da ste bili u dodiru sa upravo tim vampirom. Istraživali smo kako nam oni utiču na zdravlje i na koji način da se odbranimo.

Izvor: TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

"Energetski vampir je svako ko očekuje od drugih da popuni taj njegov unutrašnji nedostatak osećaja bezbednosti, sigurnosti u svome biću. Svako od nas je u nekom periodu života bio nečiji energetski vampir", kaže za TV Prva Dijana Palija, učitelj joge. Njih nije lako prepoznati. U pitanju su ljudi koji koriste svesne ili nesvesne strategije da dođu do cilja, a druga strana se u tom procesu oseća loše, ispražnjeno i kao da nešto nije uradila kako treba. "Ako smo mi svesni da smo uradili sve što je do nas a druga osoba i dalje kontinuirano nastavlja da se ponaša ili komunicira na određeni način gde se ne osećamo dobro, onda moramo da shvatimo da možda nije do nas", kaže prof. dr Aleksandra Đurić, psihoterapeut.

Nekoliko je načina da se izborimo sa energetskim vampirima.

"Postoje načini na koje možemo da se zaštitimo, a to je da ne shvatamo lično, odnosno da gradimo naše unutrašnje odbrambene mehanizme", kaže psihoterapeut Aleksandra Đurić.

Takođe, u odbrani mogu pomoći i psihoterapija, reiki, ali i...

"Ja bih definitivno pomenula jogu kao idealan način odbrane od tih energetskih vampira zato što joga je jedna sveobuhvatna celina koja zaista radi na našoj celokupnosti, znači na našem umu, telu i duhu", kaže Dijana Palija, učitelj joge.

Činjenica je da ne možemo menjati drugu osobu, ali do nas je da li ćemo dozvoliti da budemo žrtva energetskog vampira. Ono što možemo jeste da promenimo ljude sa kojima komuniciramo i izađemo iz odnosa koji nas iscrpljuje.

Detaljnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu