- Vesti -

Prijavile ga još dve devojke za nasilje: Podignuta optužnica protiv srpskog repera Numera

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv repera Uroša Radivojevića (28), poznatijeg kao Numero, koji je uhapšen 5. januara zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Tužilaštvo je predložilo sudu da ga posle održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 18 meseci, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane prilažavanja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine.

Reper Uroš Radivojević Numero se branio ćutanjem, tužilac traži pritvor

Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine tako što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom L. C. (u tom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a što ona nije prijavljivala iz straha i zato što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

Podsetimo, politička aktivistkinja Nina Stojaković na svom profilu na Tviteru iznela je tvrdnje da je njena sestra Lidija pretrpela nasilje od svog bivšeg momka repera Uroša Radivojevića, sa kojim je do pre skoro dva meseca bila u vezi.

Ubrzo nakon toga, još jedna njegova bivša devojka, koja tvrdi da je sa Radivojevićem bila u vezi od decembra 2018. do januara 2020. sa prekidima, rekla je da je od Numera doživela isto.

Srpski reper bio nasilan prema još jednoj devojci –"Mislio je da svi njegovi drugovi žele da me..."

"5. januara, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca, policija je uhapsila osumnjičenog, koji je izjavio da u ovoj fazi postupka neće iznositi svoju odbranu, te je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više osoba, koja su u daljem toku postupka ispitani kao svedoci", navodi se u saopštenju Prvog tužilaštva.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, te je naložilo kombinovano psihološko i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu