- Vesti -

"Časne sestre" koje veruju u marihuanu, THC stavljaju ponekad u kolače - "samo da ih dirne"

Grupa devojaka, koje sebe nazivaju "Sestre iz doline", već nekoliko godina borave u američkoj državi Kaliforniji i žive od uzgoja i prodaje marihuane! Iako se oblače kao tipične časne sestre, kažu da nisu zvanično povezane sa Katoličkom crkvom, niti sa drugim "standardnim" verskim institucijama.

Izvor: 24sata.hr
Podeli

Pre dolaska pandemije koronavirusa, "monahinje" su zarađivale oko milion dolara godišnje od prodaje raznih preparata marihuane, ali priznaju da su veće količine ostavljale i za "ličnu upotrebu".

"Bavimo se duhovnim stvarima koje nisu vezane za religiju. Religije prodaju samo reči, a mi želimo da postignemo mnogo više od toga. Naš pokret je eko-feministički sa velikom ulogom duhovnosti", rekla je jedna od sestara u intervjuu za Sun.

U zajednici živi šest žena, najstarija ima 62 godine i manje-više po ceo dan uzgajaju marihuanu. Kažu da im je dosta života u 'normalnom' svetu, jedni su bili uspešni menadžeri, drugi studenti... Ali priznaju da je ovo bolje od toga.

"Prepoznajemo tri vrste ljudi. Oni koji su bili pre nas, moramo im biti zahvalni što su nam otvorili put, zatim sadašnjoj generaciji, koja mora da obezbedi dobru budućnost onima koji tek dolaze na zemlju", dodaju 'sestre'.

Priznaju da zajedno vole i da zapale.

"Nekada smo pušili 'travu' da bismo izbegli stres, a sada, kada stresa nema toliko, stvari su drugačije. Tako da samo dodamo malo THC-a u naše pakete CBD-a da nas 'dodirne'. Volimo da kuvamo i razne čajeve i kolače", zaključuju sestre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu