Vesti -

4 miliona funti za ćutanje: Krila je snimke seksa sa bludnim španskim kraljem Huanom Karlosom?

Tri najveće španske kompanije platile su navodnoj ljubavnici bivšeg kralja Huana Karlosa 4,6 miliona funti kako bi dokaze o njihovoj aferi zadržale u tajnosti, piše u dnevnicima policijskog poverenika koji su dospeli u javnost.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Repsol, Santander i Telefonika platili su državnoj bezbednosnoj službi po 1,8 miliona funti u ratama, počevši od kasnih devedesetih, a ona je novac prosledila Barbari Rej, manekenki i učesnici takmičenja za izbor mis sveta.

Sve se promenilo nakon što se Hose Marija Aznar, premijer Španije od 1996. do 2006, sastao sa šefom Repsola Ramonom Blankom Balinom i zamolio ga da prenese sredstva, pri tome ga uveravajući da i druge kompanije plaćaju, piše u dnevnicima, prenosi Dejli mejl.

Sve je otkriveno nakon što je Emilio Alonso Manglano, bivši šef španske bezbednosne službe, u svojim memoarima naveo da je Barbara Rej imala snimke na kojima su ona i kralj Karlos zajedno i da je primila velike svote novca kako bi ih zadržala u tajnosti.

Glumica i manekenka demantovala je da je ikada primila novac od kralja Huana Karlosa ili bilo koga drugog iz njegovog kruga ljudi. Nijedna od navedenih kompanija koje se spominju u dnevniku takođe nisu komentarisale ovaj događaj.

Huan Karlos, koji je abdicirao 2014. i sada živi u samonametnutom egzilu u Abu Dabiju nakon što mu se kod kuće sudi za korupciju, ranije je negirao bilo kakve optužbe i rekao je da je spreman da razgovara sa tužiocima.

Dnevnike je navodno napisao Hose Manuel Viljareho, policajac na tajnom zadatku koga trenutno čekaju brojna suđenja. U njima se navodi da je Viljareho 27. septembra imao sastanak s istaknutim poslovnim čovekom Balinom na kome je on priznao isplate spornog novca.

Viljareho navodi da mu je Balin rekao da mu se obratio Aznar, prijatelj iz vremena dok je radio kao državni finansijski inspektor, i rekao da izvrši šest godišnjih uplata od Repsola, energetskog i farmaceutskog magnata, što je ukupno iznosilo 1,8 miliona funti.

"Repsol je novac dao CESID-u, što je stari naziv za špansku bezbednosnu službu, a oni su ga onda dali umetnici", citira list Periodiko navode iz dnevnika.

Balin je bio uveren da će Telefonika, jedan od najvećih svetskih telefonskih operatera, i Santander, jedna od najvećih svetskih banaka, takođe izvršiti slična plaćanja, stoji u dnevnicima.

Iako nije naveo na šta su se konkretno odnosila navedena plaćanja, dnevnik je postao sumnjiv nakon što je šef moderne španske tajne službe CNI Alberto Sez Kortez optužio Rej za "ucenjivanje" kralja Huana Karlosa zbog navodne afere.

Kortez je prošle nedelje progovorio o optužbama tokom gostovanja u španskoj TV emisiji Salvados, te je izjavio da su plaćanja mogla da dođu "od spoljnih donatora, a ne direktno iz javnog novca". Takođe je otkrio da je Barbara Rej dobila povlašćeni tretman u ugovorima s TV kućama i drugim publikacijama kako bi se kupilo njeno ćutanje.

Zanimljivo je i da on nije jedini šef španske tajne službe koji tvrdi da se afera dogodila ili da je Barbara Rej bila plaćena da ćuti. Emilio Alonso Manglano, koji je bio na čelu te službe od 1981. do 1995, napisao je u svojim memoarima da je Barbara Rej dobila velike svote novca u zamenu za to što nije otkrila svoju aferu s kraljem.

Takođe je potvrdio da je Barbara Rej imala video-snimke para i njihovih seksualnih odnosa, koji su snimljeni pomoću tri skrivene kamere u njenom domu.

"Postoje skrivene kamere u trpezariji i još dve u spavaćoj sobi. Sve se može čuti", prisetio se Manglano.

Barbara Rej danas ima 71 godinu, a bila je manekenka koja je predstavljala Španiju na 21. po redu izboru za mis sveta pod svojim pravim imenom Marija Garsija, pa je završila na 15. mestu. Njen veliki proboj dogodio se četiri godine kasnije, kada je dobila ulogu u TV emisiji "Palmarés" i nakon koje je postala seks-simbol. Glumila je u pozorištima, TV emisijama i erotskim filmovima.

Za krotitelja lavova Anhela Krista udala se 1980. godine i dobili su dvoje dece. Razveli su se 1998. godine.

Nije poznato kako je upoznala kralja Huana Karlosa ili kada se tačno dogodila njihova navodna afera, iako se sumnja da se dogodila između kasnih osamdesetih i sredine devedesetih. Ona pak nikada nije priznala da je Huan Karlos, koji sada ima 83 godine, bio njen ljubavnik, ali je priznala da je imala aferu s "osobom na visokoj funkciji u državi".

Foto: GERARD COUZENS/Profimedia
Foto: GERARD COUZENS/Profimedia

Godine 1997. provaljeno joj je u kuću i tada je tvrdila da su joj ukradeni dokumenti, negativi i video-trake koje bi mogle da kompromituju "važne ljude".

Huan Karlos I vladao je kao kralj Španije od 1975. do 2014. godine, kada je abdicirao u korist svog sina Filipa VI. Sa suprugom Sofijom, koja ima 75 godina, dobio je troje dece. Za njega je opštepoznato da je "serijski preljubnik" i tvrdi se da je spavao sa 5.000 žena.

Bivši policijski poverenik Viljareho izjavio je nedavno da je bivši španski kralj dobio injekciju ženskih hormona jer je njegov nagli seksualni nagon počeo da predstavlja opasnost za državu.

Neke od njegovih najpoznatijih ljubavnica su navodno bile dansko-nemačka filantropkinja Korina Larsen, španska pevačica Sara Montijel, belgijska guvernanta Lilijan Sarto, italijanska princeza Marija Gabrijela de Savoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu