- Vesti -

Četiri porodice žrtava stampeda na festivalu Trevisa Skota odbile da im muzičar plati sahrane

Nakon što je porodica žrtve Astrovorlda Ezre Blanta (9) odbila ponudu Trevisa Skota da plati troškove njegove sahrane, još četiri porodice su takođe odbile Skotov pokušaj da pomogne.

Izvor: B92
Podeli

Advokati porodica žrtava Džejkoba Džurineka (21), Frenka Patina (21), Aksela Akosta (21) i Džona Hilgerta (14) javili su se da su odbili Skotovu ponudu da plati sahranu.

Govoreći u ime Hilgertove porodice, Ričard Mithof je rekao: "To nije bila ponuda koju je porodica ozbiljno razmatrala."

"Od svih stvari o kojima se radi u ovom slučaju, to je najmanje briga. Ova porodica je spremna da napravi promene i osigura da se to nikada više ne desi na koncertu", rekao je advokat Mithof, pa dodao:

"Smatram da je ponuda da se plate sahrane iskreno ponižavajuća i zaista neprikladna za veličinu tragedije koja se dogodila."

Filip Korboj, koji je advokat Jurinekove i Patinove porodice, rekao je da smatraju da je Skotova ponuda da pokrije troškove samo njegov način da "pokuša da umanji negodovanje javnosti oko ovog slučaja".

Korboj je rekao: "Ako pokušava da impresionira porodice i pomogne im, ono što je Skotov tim uradio nije način za to."

Porodice žrtava je dodatno uznemirila činjenica da je Trevis Skot izdao saopštenje za javnost kako bi sve ljude koji ga prate obavestio da će da plati sahrane. Članovi porodica pogođenih tragedijom veruju da je to trebalo da uradi bez uplitanja javnosti.

Podsetimo, na festivalu Astrovorld je tokom nastupa Trevisa Skota u stampedu poginulo osam žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu