Istraga sve bliža odgovoru odakle pravi meci na snimanju Boldvinovog filma

Stručnjak za oružje koji je isporučio vatreno oružje za upotrebu u filmu "Rust" rekao je istražiocima da veruje da zna kako su se bojevi meci pomešali sa lažnom municijom, navodi se u izjavi objavljenoj u utorak.

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2021.

12:50

Istraga sve bliža odgovoru odakle pravi meci na snimanju Boldvinovog filma
Foto: Profimedia

Kancelarija šerifa okruga Santa Fe istražuje uzrok pucnjave na snimanju filma 21. oktobra, u kojoj je glumac Alek Boldvin ispalio hitac kojom je usmrtio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja filma Džoela Souzu.

Isplivali novi detalji: Šta sve znamo o slučaju Boldvin?

Detektivi su se fokusirali na pitanje kako su se pravi meci, koji su obično zabranjeni bilo gde u blizini filmskog seta, pomešali sa lažnom municijom.

Set Keni, stručnjak za oružje koji je isporučio oružje za film, rekao je 29. oktobra da je "recikliranu municiju" dobio od prijatelja, a da je imala isti logo kao i lažni meci i ćorci koje on obično isporučuje za snimanje filmova.

Ona je Boldvinu dala pištolj: "Zamalo nisam odbila posao"

"Set je opisao kako je pre nekoliko godina dobio 'recikliranu municiju' od prijatelja", napisali su istražioci u izjavi o pretresu.

Set je rekao da je ta municija imala patronu sa logom "Starline Brass", i objasnio kako kompanija prodaje samo komponente municije, a ne bojevu municiju, i stoga je to "sigurno bila ponovo napunjena čaura".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: