10 najplaćenijih na svetu: Sportisti dominiraju, glumci ih u korak prate

Slava i novac često idu ruku pod ruku, a ovih 10 najbolje plaćenih slavnih ličnosti to i dokazuje. Prema magazinu GQ, na spisku je najviše sportista.

Život

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2021.

09:05

10 najplaćenijih na svetu: Sportisti dominiraju, glumci ih u korak prate
Foto:EPA/RINGO CHIU

Kajli Džener - 590 miliona dolara

Iako i dalje zarađuje od karijere u rijaliti šouu, glavni prihod ipak dolazi od brenda Kajli Kozmetiks. To joj je obezbedilo titulu najbolje plaćene slavne osobe u 2020.
Kanje Vest - 170 miliona dolara

Kanje maskiran sleteo na svadbu milijardera: "Je Vest. Zovite me Je"

Čovek sa najvećom zaradom u muzici, većinu svog prihoda sada dobija od Adidasovog podbrenda "Yeezy", koji je prodao za 1,3 milijarde dolara.
Rodžer Federer - 106,3 miliona

Najbogatijem sportisti veliki novac donosi ugovor o sponzorstvu sa Fed Ekspresom.

Kristijano Ronaldo - 105 miliona dolara

Ronaldo nastavlja da se bogati na račun kose - otvorio još jednu kliniku

Ima veoma mnogo sponzora, što pokriva manju platu koju je prihvatio u Juventusu. Poseduje hotele, kao i svoju liniju veša. Otvorio je i Centar za transplataciju kose, koji trenutno ima dve klinike u Španiji.
Lionel Mesi - 104 miliona dolara

Uz "najteže" fudbalske ugovore trenutno, legenda Barselone može da se pohvali nizom ugovora o sponzorstvu sa Adidasom, Huaveijem, Masterkardom i Pepsijem.

Tajler Peri - 97 miliona dolara

Najplaćenija osoba u filmskom biznisu, Tajler Peri poseduje nekretnine, često piše i režira sopstvene projekte. Najuspešnija od njih, franšiza Madea, zaradila je na blagajnama više od 660 miliona dolara.

Nejmar JR - 97 miliona dolara

Igrač Pariz Sen Žermena može da se pohvali najunosnijim ugovorom u fudbalu. Tokom pet godina, isplatiće mu 350 miliona dolara.
Hauard Stern - 90 miliona dolara

Hauard Stern o nevakcinisanoj NBA zvezdi: "Najveći idiot u zemlji"

Još uvek najplaćeniji radijski voditelj na svetu, Stern, u sklopu ugovora sa digitalnom radijskom postavom Sirius XM, broji osmostruku zaradu, u dolarima, naravno.

Lebron Džejms - 88,2 miliona dolara

Ugovor Lebrona Džejmsa ostaje jedan od najvećih u košarci, ali košarkaška legenda je zaradila 60 miliona dolara od ugovora o sponzorstvu sa 2K Sports, AT&T, Bitsom, Koka-Kolom, GMC, KIA Motorsom, Najkom, EIMOWOM i Volmartom.

Dvejn Džonson - 87,5 miliona dolara

Dvejn Džonson "pobedio" i vakcinu i Doli Parton

Važi za najplaćenijeg glumca u Holivudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: