- Vesti -

Kako je Pavle Vuisić odbio nagradu i TV gostovanje: "Ne zovite me"; "Dojadilo mi da se kerebečim"

Bard jugoslovenske kinematografije Pavle Vuisić nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

Izvor: Istorijski zabavnik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njegove kultne uloge i brilijantna gluma svima su ostale u sećanju, a posebno je ostao upamćen po ulozi Paje Čuture u seriji “Kamiondžije” u kojoj je rame uz rame glumio sa još jednim velikanom srpske glumačke scene Miodragom Petrovićem Čkaljom.

U svojoj bogatoj karijeri Pavle je bio dobitnik mnogih prestižnih nagrada među kojima su Sedmojulska nagrada SR Srbije za filmsku umetnost, Car Konstantin, Oktobarska nagrada, Zlatna arena u Pili… Ipak, slavni glumac je bio osoba specifičnog senzibiliteta i nesvakidašnjeg humora. Nije voleo intervjue, a ironično, ni nagrade.

O tome svedoči i ova anegdota, piše Istorijski Zabavnik.

Jednom je do Pavla Vuisića stigla vest da se neko udruženje sprema da mu da nagradu za životno delo. Glumac ovim nije bio oduševljen. "Čuo sam od mnogo poštovane i cenjene sekretarice Sneške da sam kandidovan od udruženja za još nekakvu nagradu, pa pošto svi znaju da za nikakvim nagradama ne žudim, molim da iz ove kandidature budem isključen". Beograd, 30.06.1986. S poštovanjem, Pavle Vuisić

Pavle nije voleo publicitet koji mu je posao doneo. U prilog ovome govori i činjenica da je jednom prilikom odbio da učestvuje u novogodišnjem programu državne televizije. Kada su nastavili da ga mole, poslao im je telegram:

"Ne mogu snimati novogodišnji program. Stop. Ne zovite me. Stop. Od sutra sam u Grčkoj. A pravo, da vi rečem, dojadilo mi je više da se kerebečim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu