- Vesti -

Siniša Mali u "Šok toku" na TV Prva: "Za njih sam i dalje Singe, Sige, Mali" FOTO

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je u sredu uveče u emisiji "Šok tok" na TV Prva.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Na samom početku emisije ministar Mali je govorio o svom detinjstvu i mladosti, a pokazane su i slike na kojima se vidi kako je ministar tada izgledao.

Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

"U tom vremenu sam tražio sam da mi se kupi enciklopedija "Hiljadu zašto i hiljadu zato" da bih saznao neke stvari, sada sve ukucate u Gugl. Tada je bilo nekako lakše da razvijete prijateljstva, ja se i danas viđam sa drugarima iz škole. Sada sve prolazi i dolazi i ide, ali dobro to se zove progres", kazao je ministar o vremenu svoje mladosti.

Kako je istakao, sa mnogim prijateljima iz mladosti i dalje se redovno viđa, što ga posebno raduje.

"Za njih sam i dalje Singe, Sige, Mali, imam razne nadimke. Mi se znamo iz drugog vremena, to je odnos iz detinjstva, prošli smo mnogo toga zajedno, tako da to ne možete da zaboravite. Drago mi je što smo i dalje svi tu i što se pomažemo koliko možemo. Voleo bih da i moji klinci mogu danas da razviju takve odnose", istakao je ministar.

O Rolan Garosu

Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Ministar finansija Siniša Mali prisetio se situacije na Rolan Garosu kada je sedeo pored Hilari Svonk. Sve se dešavalo kada je Mali bio na mestu gradonačelnika Beograda, a svi svetski mediji preneli su tu vest.

"To je bila situacija gde smo gledali taj finalni meč kada je Nole prvi put i osvojio Rolan Garos. Sticajem okolnosti sedeli smo jedno pored drugog. Ja u tom trenutku nisam znao da će to da bude na televiziji. Nisam ni bio svestan toga. Telefon sam ostavio ispod nekog šešira. Gledali smo meč, ona nešto pita, ja nešto odgovaram", rekao je Mali i našalio se da je dao sve od sebe da predstavi i sebe i Srbiju.

"Sve šale koje sam znao ja sam rekao. Uspostavili smo kontakt, ali ja nisam znao da smo na televiziji. Ona mi je rekla da mora da ide. Tada sam uzeo telefon i vidim šest, sedam Vučićevih propuštenih poziva. Javio sam mu se tek nakon meča jer sam znao da će bolje da reaguje ako Nole pobedi. Tako sam i uradio, a sećam se kao juče da mi je rekao: "Šta ti na RTS." Ja mu kažem nemoj sada, Nole je pobedio. Idemo Idemo. I to nekako tako prođe", rekao je ministar.

O uspesima na studijama u Americi

Ministar Siniša Mali prisetio se i vremena koje je proveo na studijama u Americi.

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, u trećoj godini bio je student generacije.

Kako je rekao, nakon prve godine studija u Americi, a zato što se naročito istakao među ostalim kolegama, jedan profesor mu je ponudio da bude asistent:

"To su bile korporativne finansije. Postao sam asistent na pet predmeta. Jel možete zamisliti kako je to, ja stranac bio sam asistent njima u Americi na Univerzitetu. I pritom nešto i zaradite, jer je to bilo plaćeno", istakao je ministar.

Sa posebnom pažnjom ministar je govorio i o trenutku kada mu je, tokom studiranja u Americi preminula majka.

"Teško je kada niste tu, a setite se majke koja vas je gledala na aerodromu dok ste odlazili u drugu zemlju. U međuvremenu niti je ona mogla da dođe kod mene jer nije dobila vizu, niti sam ja mogao da dođem kod nje. Otac je u Beogradu, brat takođe, ja hoću da se vratim, oni kažu nemoj slučajno i izdržao sam nekako", ispričao je ministar neke od najtežih momenata u mom životu.

"Taj mali novac koji sam tamo zarađivao njima sam slao", dodao je ministar.

"Bilo je teško, čujete da tamo padaju bombe, a ne znate ni šta se ni gde dogodilo. Kada sam se vraćao u Srbiju, prelomila je želja da budem sa bratom i ocem. Želeo sam da dam svoj doprinos razvoju Srbije, imao sam neko znanje koje sam želeo da prenesem", ispričao je ministar Mali o svom povratku u Srbiju.

O porodičnim momentima

Pričajući o svom detinjstvu i porodici, ministar Mali se prisetio i nekih momenata iz porodične istorije.

Govoreći o babi i dedi, Mali je ispričao da mu je deda po majčinoj strani poginuo u Drugom svetskom ratu.

Takođe, setio se se i dede sa očeve strane, a kako kaže svaki raspust je provodio kod njih.

"Moj deda je bio pukovnik u JNA. Bio je baš istaknut vojnik. U lepom sećanju mi je ostalo to što sam pored njega ulazio i u tenkove, bio pored topova", istakao je Mali.

O fotografijama iz privatnog života

Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Na kraju gostovanja u emisiji "Šok Tok" na Prvoj televiziji, ministar Siniša Mali komentarisao je neke fotografije iz privatnog života.

Prva među prikazanima je bila fotografija iz školske klupe, prvog dana osnovne škole.

"Na slici je i jedan od drugara iz moje osnovne škole sa kojima se viđam. Živeo je u Ruzveltovoj i tu smo imali jedan mali zabavni park u kojem smo provodili vreme. Ovo je slika koja će ostati zauvek. Inače, ja sam nosio naočare, a kasnije sočiva", rekao je Mali.

Printskrin/TV Prva
Printskrin/TV Prva

Prikazana je i fotografija iz kasnijih razreda osnovne škole, na kojoj se ministar Mali nalazi sa društvom.
"U vreme mladosti bio sam dosta stidljiv. Neki od ljudi sa fotografije danas žive ovde, neki su u Americi, ovo je iz osmog razreda iz osnovne škole", prokomentarisao je ministar.

Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Na jednoj fotografiji prikazan je i ministar u uniformi, za vreme služenja vojnog roka.

"Već sam pričao sa svojim dečacima o služenju vojske. Ja sam bio pešadinac, puškomitraljezac, to je sjajno iskustvo. Naučite malo drugačiji aspekt, naučite se redu, radu... Zbog nekog odrastanja i sazrevanja, ja sam savetovao svoje sinove da razmisle o vojsci kada za to dođe vreme", istakao je mali.

Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Kako kaže, najviše voli neposrednu komunikaciju sa ljudima.

"Najviše volim komunikaciju sa ljudima. Mogu samo kratko da sedim u kancelariji, to nije za mene. Uvek kad imam priliku da komuniciram sa ljudima ja je iskoristim. Mislim da je ovo bio neki sajam, na Kosmaju, video sam ovog gospodina koji je kupio neke čvarke i jeo, pa sam seo sa njim i podelili smo to, pošto čovek i ogladni od tih protokolarnih stvar", šaljivo je rekao ministar.

Prikazana je i fotografija na kojoj se ministar spušta sa Avalskog tornja.

"Ovo je 2017. godina. Ljajić je bio ministar i pozvao me da se spuštamo zajedno. Bili su tu i mediji i odlučio sam da se spustim. Taj trenutak kada prelazite ogradu je bio neverovatan, ali sam se lepo spustio dole. Više volim sportove na zemlji. U trčanju sam pronašao sebe, jer je ovo stresan posao, i možete se srušiti ako malo ne obratite pažnju na sebe. Pretrčao sam sigurno hiljade kilometara", zaključio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu