Buduća premijerka Italije Đorđa Meloni: Puši, pije, karta se i želi Istru i Dalmaciju FOTO

Iako u javnosti zastupa tvrde desne stavove, Đorđa Meloni živi vanbračnoj zajednici i privatno ima vrlo liberalna životna načela.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2022.

12:18

Buduća premijerka Italije Đorđa Meloni: Puši, pije, karta se i želi Istru i Dalmaciju FOTO
Foto: Profimedia

Buduća premijerka Italije, Đorđa Meloni, čini se, nije u skladu sa sopstvenom propagandom. Tvrda desničarka koja je još u ranoj mladosti, sa tek 15 godina pristupila neofašističkom pokretu (MSI, omladinski front), u svojim agresivnim istupima, kritikuje skoro sve liberalne tekovine. Pre svega, jačanje i promociju LGBTQ zajednice.

Propagirajući tradicionalne porodične vrednosti, gospođa Malone vešto prenebegava činjenicu da ni sama nije u zakonitom braku, a najnoviji set fotografija, govori da je vrlo liberalna što se ponašanja tiče i u druigim segmentima života.

Italijanka, rođena u "crvenom" predgrađu Rima, komunističkom bastionu, trasirala je svoj put od puberteta u potpuno suprotnom pravcu.

Tamošnji hroničari tvrde da je razlog tome, što je njen otac, po ubeđenjima komunista i tvrdi levičar, napustio njenu majku koja je imala desničarske stavove, još dok je Đorđa bila mala i da je njen angažman, ustvari posledica revanšizma prema ocu, zbog kog je detinjstvo provela sa bakom i dekom.

Prodavačica povrća na lokalnoj pijaci prisetila se male Đorđe koja je svakodnevno sa dekom dolazila na pijacu.

Đorđa Meloni i čarobni pasulj

Foto: Profimedia
"Njen deda je bio divan čovek. I ona divna devojčica. Ko bi pomislio da će postati premijerka Italije..."

Ni prehrambene navike Đorđe Melone, nisu ostale tajna.

"Odrasla je na mom pasulju, lepo je jela i lepo je porasla."

Ipak, Melone, koja je u Italiji poznata kao najmlađa ministarka u istoriji, jer je Berluskoni postavio na čelo ministarstva za omladinu i sport, kada je imala 31 godinu, van govornice, kampanje i javnih istupa je vrlo raskalašna.

Sudeći po fotografijama, prisustvo paparaca, nije joj smetalo da maskimalno uživa u danu na plaži. Prošetala je u kupaćem. Naručila koktel, zapalila cigaretu i odigrala nekoliko partija karata.

Zli jezici bi rekli da joj se pogled gubio ka jadranskoj pučini, jer pretenzije prema pripajanju Istre i Dalmacije, nikada nije krila. Jedno je sigurno, gospođa Melone, se ni sama ne uklapa u ulogu tradicionalne smerne katolkinje, koju zagovara, a da li će stavove omekšati, ostaje da vidimo.
Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

479 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: