Proglašen najstariji pas na svetu, titula pripala ženki

Patuljasti foks terijer, stara 22 godine i 59 dana, odnosno 154 godine u psećim godinama, Pebl je trenutno najstariji živi pas na svetu, a sada je i službeno dobila to priznanje.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2022.

19:51

Default images

Njen rekord potvrđen je 17. maja ove godine, kada je upisana u Ginisovu knjigu rekorda, čime je "preotela" titulu čivavi TobiKitu, koji se smatrao najstarijim psom sa 21 godinom.

Vasnica Pebl, Džulija je objasnila da je, kada je na vestima videla priču TobiKita, podnela zahtev za upis u Ginisovu knjigu rekorda.

Ubrzo nakon toga, njena prijava je potvrđena te je na adresu psa stigao i sertifikat sa priznanjem.

Džulija je rekla da je Pebl bila "svetionik" u njihovim životima.

Otkrila je da su se trudili da se prema njoj odnose kao prema porodici i pruže joj srećno i pozitivno okruženje, dobru hranu i odgovarajuću zdravstvenu negu.

Savetovala je i druge vlasnike pasa da učine isto kako bi njihovi psi imali šansu za dug život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: