Potresne scene: Ukrajinski "Kaluš orkestar" na granici dočekan uz ovacije, suze i "Stefaniu" VIDEO

Ukrajinska grupa "Kaluš orkestra" pobedila je na ovogodišnjoj Evroviziji sa pesmom "Stefania".

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2022.

10:49

Potresne scene: Ukrajinski
Foto: Profimedia

Pobednici ovogodišnje Evrovizije prešli su poljsko-ukrajinsku granicu, a tamo su ih dočekali obožavaoci i vojnici koji su pevali sa njima pobedničku pesmu.

Članovi benda zapevali su numeru "Stefania", a okupljeni su im aplaudirali i držali u rukama ukrajinske zastave. Inače, Ukrajinci, presrećni zbog pobede na "Evroviziji", preimenovali su jednu železničku liniju u "Stefanija Ekspres", po nazivu pobedničke pesme

Šef železničke službe Ukrajine najavio je da će voz broj 43, koji saobraća iz Kijeva prema Ivano-Frankivsku, biti preimenovan u "Stefanija Ekspres", a kad god se voz zaustavi na železničkim stanicama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštaće se pobednička pesma, prenosi "Hina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: