Roker umalo izgubio noge zbog zavisnosti: "Ostao sam bez zdravih vena"

Roker Pit Doerti prisetio se svoje borbe sa zavisnošću od droge, otkrivajući da je umalo izgubio noge nakon što je "ostao bez zdravih vena".

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2022.

15:38

Roker umalo izgubio noge zbog zavisnosti:
Foto: Profimedia

Muzičar grupe Libertines (43) je sada čist, nakon što se skrasio sa suprugom Katijom de Vidas i zamenio žurke za idilični život u Francuskoj, ali je počeo da govori o susretima sa opasnim posledicama koje je iskusio tokom svoje zavisnosti.

"Zaista sam pomerao granice. Zaista je nekada malo nedostajalo da se nešto desi. Umalo nisam ostao bez nogu", otkrio je Pit.

"Bilo je veoma blizu, samo zbog ubrizgavanja. To se dešava kada vam ponestane vena. Sada se sve čini tako davno, ali bila je to paklena vožnja."

U prošlosti, Pit je priznao krivicu za posedovanje krek kokaina, heroina, kanabisa i ketamina, a 2019. je uhapšen zbog kupovine kokaina u Parizu.

Ovaj hitmejker je zahvalio muzičaru Frederiku Louu što mu je pomogao da odustane od droge, a ovaj duo je nedavno objavio album "The Fantasy Life of Poetry And Crime".
Foto: Profimedia
Govoreći za Miror o svom putu da se skine sa droge, on je objasnio: "Bilo je teško. Nije bilo trenutka bogojavljenja. Iza mene je toliko godina odlaska na rehabilitacije i isprobavanja različitih ideja, radio sam sve, od povraćanja u manastiru na Tajlandu do klinika. A ljudi koji su bili u aktivnoj zavisnosti bi mi rekli: 'Jednog dana ćeš jednostavno znati da je vreme da prestaneš. Nekako se ravnoteža pomerila.'"

Prošlog meseca Pit je bio primoran da otkaže nastup nakon što je dobio respiratornu infekciju i lekar mu je rekao da ne nastupa "ni pod kojim okolnostima".

U saopštenju objavljenom na Pitovim društvenim medijima stoji: "Doktor je pozvan da proceni Piterovo stanje večeras nakon što je dobio visoku temperaturu i kratak dah. Srećom, bio je negativan na testu na kovid 19, ali mu je dijagnostikovana respiratorna infekcija i zahteva hitno lečenje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: