Kako da pripremite ljubimce za sneg – čarapice i čizmice pomažu VIDEO

Svi koji imaju pse ili mačke moraju da znaju kako da ih zaštite od snega i leda. Kada to kažemo, mislimo na njihove šape, koje na mrazu lako stradaju.

Izvor: B92

Petak, 14.01.2022.

12:28

Kako da pripremite ljubimce za sneg – čarapice i čizmice pomažu VIDEO

Poslednjih dana su temperature u našoj zemlji uglavnom ispod nule, a najmlađe je obradovao sneg omogućivši im da uživaju u zimskim čarolijama.

Međutim, iako se ljudima preporučuje da bez preke potrebe ne izlaze iz kuće, naši ljubimci ipak moraju u svakodnevne šetnje.

Stoga je bitno da ih pripremimo pre izlaska.

Specijalista veterinarske medicine Đorđe Nećak kaže da pre izlaska treba pripremiti šapice naših ljubimaca, a to podrazumeva da im skratite dlačice između prstiju da se ne bi skupljao sneg ili led između prstiju, jer to može da im stvori probleme.

"Uglavnom su u pitanju promrzline", rekao je on.

Osim skraćivanja dlačica, neophodno je raznim kremama i mastima namazati jastučiće kako bi se šapice što manje oštećivale po ovakvim vremenskim uslovima.

U pripremu ljubimca za šetnju ovih dana ulazi i adekvatna garderoba.

A iako mnogi kupovinu čarapica i čizmica smatraju pomodarstvom, veterinar Đorđe Nećak kaže da to u stvari pomaže, jer štiti šapice od smrzavanja, posekotina i klizanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: