Pet najzločestijih rasa mačaka

Svaka mačka je individualna i jedinstvena na svoj način, ali njena rasa može da pruži naznaku kakvog je karaktera.

Izvor: index.hr

Nedelja, 09.01.2022.

19:17

Pet najzločestijih rasa mačaka
Foto: Shutterstock/Linn Currie

Dok su neke rase poznate po tome što su uvek prijateljski raspoložene, postoje i one koje su na glasu kao zločeste.

Sijamska mačka

Sijamska mačka bez sumnje je jedna od najpopularnijih na svetu. Vrlo je pametna, ali ima tendenciju da se zbliži s jednom osobom u porodici. S njom će se rado maziti i družiti, ali verojatno neće biti toliko divna u društvu ostalih, posebno onih ljudi koje ne poznaje.

Sfinks

Jedinstvena, ali zahtevna. Stručnjaci kažu da je to najbolji opis ove rase. Ova mačka voli biti u centru pažnje. Ako ne dobije šta želi, jasno će vam dati do znanja da je nezadovoljna, katkad i na zločest način.,

Bengalska mačka

Bengalska mačka potiče od azijskog leoparda i nešto je više divlja od ostalih domaćih mačaka. Iako je pitoma i odličan kućni ljubimac, ponekad može biti zahtevna i možda čak da pokaže agresivnu stranu.

Škotski fold

Škotski fold ima posebne uši, ali preferira društvo samo jedne ili dve osobe, obično one koje se o njemu brinu. Sve više od toga može ga učiniti nervoznim

Singapurska mačka

Singapurska mačka je zabavna, ali je veoma oprezna u društvu stranaca. Štaviše, kad se oseća ugroženo, može da bude agresivna. Ova rasa poznata je i po tome što voli da se skriva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: