Britanci odlučili: Deda Mraz gej, crnac...

Što se mlađih generacija Britanaca tiče, ne bi im smetalo ni da je Deda Mraz gej, druge boje puti ili žena. Stariji stanovnici Ostrva, ipak, nisu toliko blagonakloni.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2021.

10:34

Britanci odlučili: Deda Mraz gej, crnac...
Foto: Profimedia

"Starost je ključni faktor. Mladi Britanci od 18 do 24 godine podržavaju gej Deda Mraza u odnosu 60 prema 20 odsto“, navodi se u anketi Jugova (YouGov), urađenoj 14. i 15. decembra.

Sa druge strane, stariji Britanci, preko 65 godina, ne podržavaju tu ideju sa 58 odsto protiv i 24 odsto za. Generacije srednjih godina skoro da podjednako podržavaju ili im se ne sviđa ideja gej Deda Mraza – 41 odsto je protiv, naspram 39 odsto za. Što se tiče mogućnosti da bude žena, 54 odsto starijih Britanaca ne podržava ideju, dok 27 odsto nema sa time problema.

Mlađi Britanci su mnogo tolerantniji – 45 odsto kaže da im je u redu da crvenu kapu i odelo obuče žena, dok je 31 protiv toga.

Ideja da Deda Mraz bude druge rase umesto bele je, međutim, prošla mnogo gore. U proseku, uzimajući sve starosne grupe u obzir, manje od svakog drugog Britanca bi podržalo ideju da Deda Mraz ne bude belac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: