Šta je naučio iz druženja sa Epstinom - Gejts se zbunio dok je pričao o pedofilu

Bil Gejts je u utorak dao video-intervju na PBS televiziji, a tokom razgovora sa novinarkom Džudi Vudruf posebno se uznemirio kad ga je voditeljka upitala o njegovoj vezi sa osuđenim pedofilom i seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstinom.

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 22.09.2021.

13:07

Šta je naučio iz druženja sa Epstinom - Gejts se zbunio dok je pričao o pedofilu
Foto: Shutterstock/Paolo Bona

"Poznato je da ste održali niz poslovnih sastanaka sa Džefrijem Epstinom, koji je bio osuđen za maloletnu prostituciju. Šta ste znali o njemu kad ste se sastajali s njim, kako ste sami rekli, u nadi da ćete prikupiti novac?", upitala je Vudrufova osnivača Majkrosofta.

"Kao što i znate, večerao sam s njim. Žao mi je što sam to učinio", odgovorio je Gejts.

"Poznavao je ljude koji igraju veliku ulogu u globalnom zdravlju, što je moj interes. U tom smeru ne ide ni približno dovoljno filantropije", objasnio je Gejts i dodao da su ti sastanci "bili greška".

"Sastanci nisu rezultirali onako kako je tvrdio da hoće, pa sam ih prekinuo. To je bilo davno, nema ništa novo u vezi tih sastanaka i našeg odnosa", izjavio je 65-godišnji Gejts.

Vudrufova je istakla da je Gejts nastavio da se sastaje sa Epstinom godinama nakon njihovog prvog susreta. Melinda Gejts, za koju se verovalo da je besna zbog njihovog prijateljstva, navodno je počela da se sastaje sa advokatima oko razvoda 2019. godine, nakon što su susreti njenog supruga sa Epstinom postali poznati javnosti. Nakon što su ranije ove godine najavili da će se rastati, par je prošlog meseca službeno rešio pitanja oko papira za razvod.

Podsetimo, Epstin se ubio u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje za optužbe da je namamio desetine 14-godišnjih devojčica u svoje luksuzne vile i plaćao im za seksualne usluge. Priznao je krivicu po teškom kaznenom delu za prostituciju u koju je bila uključena maloletna osoba 2008. godine i osuđen je na 18 meseci zatvora, ali je odslužio samo 13.

Nakon što ga je novinarka pitala je li nešto naučio iz druženja sa Epstinom, Gejts se zbunio.

"Pa on je mrtav, a uvek morate biti oprezni i, znate, jako sam ponosan na ono što smo postigli i vrlo sam ponosan na rad fondacije. Zbog toga ustajem svaki dan i fokusiram se", zaključio je Gejts.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: