Azdejković: Kako je Karleuša pokušala da uništi Prajd

Pre dvadeset godina kada smo po prvi put zahtevali legalizaciju gej brakova u Srbiji, Karleuša je bila prva javna ličnost koja je rekla da podržava inicijativu. Tada je bila jedina koja je iz ludosti ili hrabrosti podržala javno LGBT zajednicu.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2021.

12:30

Azdejković: Kako je Karleuša pokušala da uništi Prajd
Foto:Profimedia

Ta podrška je bila konstantna i sve veća i na tome treba da joj budemo večno zahvalni, bez obzira šta je sve loše uradila pojedincima iz te iste zajednice.

Dan pre održavanja Parade ponosa u Beogradu, Karleuša je na svom instagramu započela mali rat protiv organizatora koji su je samo pre koju godinu proglasili za kumu Prajda.

Ona je uvređena i iznenađena što ove godine nije pozvana da nastupa na Prajdu, te kreće u destrukciju iako na tom događaju peva njena prijateljica Nataša Bekvalac!

Zvezda ima pravo da zahteva, bude razmažena, luda i nesnosna, a organizatori da to hendluju, smire situaciju i iz svega toga izađu kao pobednici.

Nažalost, organizatori su odlučili da uđu u javni fajt sa njom i njenim menadžerom. Društvene mreže su se usijale i iznosio se prljav veš sa svih strana, dok je čitava situacija mogla da se reši rečima da je Karleuša prevelika zvezda za Prajd i da je kao svetski poznatu zvezdu čuvaju za Europride koji je sledeće godine.

Ali kao što obično biva čitava ova ujdurma ima svoju predistoriju.

Kada su organizatori Prajda sa Karleušom ugovarali da podrži Zakon o istopolnim zajednicama i nosi bedž Ljubav je zakon, zaboravili su da njen tim obaveste da neće brisati negativne komentare sa Instagrama jer je to njihova politika.

I naravno pokačili su se oko toga. Na videlo je izašlo i da joj se zamera što je javno autovala ljude i njihov HIV status kada bi bila u svađi s njima.

Bio bih licemer kada bih prećutao da sam odavno u svađi sa Karleušom, jer je ismevala Seku Aleksić što tada nije mogla da ima dece. Sve to se završilo naslovima u tabloidima da se gejevi odriču Karleuše, a ona nama uzvratila da smo pokojni Boris Trivan, Saša Vidić i ja sramote za gej populaciju.

Ali ja nisam organizator događaja koji treba da okupi celu LGBT zajednicu i stvara saveznike, tako da imam luksuz da smatram da je divljakuša koja ne zna gde udara kad se iznervira.

Sada umesto da imamo jakog saveznika I prijatelja, imamo uticajnog i medijski vidljivog neprijatelja, koji je ljut i koji će nastaviti na opstruiše Prajd, što preko svojih fanova, što preko svojih kontakata i javnih nastupa!

Da li nam je to u ovom trenutku potrebno kada je Prajd u Beogradu daleko od posećenosti koju zaslužuje? Naravno da ne! Ja sam rekao šta sam imao, a vi vidite šta ćete.

Piše: Predrag Azdejković

Stavovi izraženi u ovom tekstu pripadaju autoru i ne odražavaju nužno uređivačku politiku B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: