Otkriveno šta se krije iza "NLO baze" na tamnoj strani Meseca FOTO

Internetom se širi fotografija sa misterioznim objektom koji je uočio kineski rover "Jutu-2" na tamnoj strani Meseca. Uostalom, sve zagonetno što se ne objašnjava odmah i lako, a tiče se svemira, fascinira svet.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.01.2022.

12:34

Otkriveno šta se krije iza
Foto: Profimedia

Dana 6. januara kinesko lunarno robotsko vozilo "Jutu-2" pozvano je da istraži zagonetni, kubični objekat na nevidljivoj strani Meseca koji su mediji opisali kao "misterioznu kolibu".

Mediji koji pokrivaju kineski svemirski program izvestili su da je tim Jutu-2 locirao objekat nakon što je pregledao seriju fotografija napravljenih na vozilu.

Čudan objekat je viđen na horizontu, pored relativno "mladog" kratera i na udaljenosti od oko 80 metara od rovera.

Uprkos scenarijima koji su ugledali svetlost dana, stvarnost je bila malo realnija.

Kineski rover se konačno približio dovoljno da istraži objekat čudnog oblika.

Sliku sivog objekta u obliku kocke na Mesečevom horizontu objavio je Our Space, kanal povezan sa Kineskom nacionalnom svemirskom agencijom (CNSA). Fotografiju je napravio Jutu-2 dok je prelazio veliki krater Fon Karman.

Tada je saopšteno da će roveru biti potrebno dva do tri meseca da stigne do objekta. Istina je konačno otkrivena kada je Our Space objavio krupni plan onoga što se pokazalo kao obična stena na ivici kratera.

Stena je, međutim, imala čudan oblik, napominju, dodajući da ju je tim koji je kontrolisao rover sa Zemlje nazvao stenu "Zec od žada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: