- Ljubimac -

10 najposlušnijih rasa pasa FOTO

Svako želi da ima savršenog psa koji neće lajati bez razloga ili uništavati nameštaj. I dok su pekinezer, jazavičar i bigl na glasu kao najneposlušnije rase, postoje i one koje važe za najposlušnije. Saznajte u nastavku koje su rase u pitanju...

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/Sbolotova
Foto: Shutterstock/Sbolotova

Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Ako tražite rasu koja zrači ljubavlju, ovo je jedan od najboljih izbora. Izuzetno su dobri u oponašanju svojih vlasnika, prijateljski su nastrojeni i rado će vam praviti društvo. Nisu preterano energični pa će ih dnevne šetnje zadovoljiti. Mogu da budu i sami sa decom, lako ih je dresirati i tihi su, ali neće biti srećni ako ih predugo ostavite same.

Bostonski terijer

Bostonski terijeri od milja se nazivaju američkim džentlmenima. Vrlo su živahni i izuzetno prijateljski nastrojeni. Neverovatno su inteligentni, a laju samo kad je potrebno. Slagaće se sa svima u porodici i prikladni su i za život u stanu. Bostonski terijeri izrazito su razigrani i energični pa je za njih važna redovna fizička aktivnost.

Labrador

Labradori su prijateljski nastrojeni psi. Reč je o najpopularnijoj porodičnoj vrsti koja obožava decu i igru s drugim kućnim ljubimcima.

Labradori imaju kratku dlaku, koju je lako održavati povremenim četkanjem. Obično žive dugo, a pošto su skloni gojenju, moraju da budu aktivni. Takođe se ubrajaju među rase koje je najlakše dresirati.

Francuski buldog

Ova rasa je idealna za ljude koji žele društvo u kući. Brza šetnja je sve što im je potrebno da bi ostali u formi. Zabavni su i razigrani, veoma inteligentni i vole pažnju, a laju samo ako osete opasnost.

Border koli

Border koli je rasa uzgajana za čuvanje stada ovaca, a i danas se koriste u tu svrhu. Mogu razumeti raspoloženja svojih vlasnika te su odlični porodični psi koje je lako dresirati. Uopšteno, reč je o tihoj i mirnoj i prilagodljivoj rasi.Traže društvo i zahtevaju češće četkanje kako im se duga dlaka ne bi zapetljala.

Zlatni retriver

Zlatni retriver jedna je od najpopularnijih rasa na svetu - pokušaće da se sprijatelji sa svima koje sretnu, nisu agresivni i lako ih je trenirati. Njihova naklonost nema granica, ali ne smete da zaboravite da ih nagradite.

Pudlica

Poznato je da je pudla jedna od najinteligentnijih rasa - elegantnog su izgleda, samopouzdani i aktivni te prijateljski nastrojeni. Zahtevaju redovnu fizičku aktivnost i poterbno ih je četkati jednom nedeljno.

Mops

Iako imaju mrzovoljno lice, mopsevi su nestašni šarmeri. Izuzetno su znatiželjni i savršeni za život u stanu. Srećni su među ljudima ili drugim kućnim ljubimcima i nemaju problema sa sklapanjem prijateljstava. Relativno ih je lako dresirati a treba paziti na njihovu ishranu jer vole jesti.

Njufaundlend

Ovi veliki psi neverovatno su pametni. Možda izgledaju zastrašujuće, ali zapravo su vrlo nežni, puni ljubavi i smireni. Vrlo dobro reagiraju na naredbe i lako se dresiraju.

Bernski planinski pas

Bernski planinski pas potiče iz Švajcarske i poznat je po svom trobojnom krznu. Uzgajani su kao radni psi, ali su vrlo prijateljski raspoloženi, strpljivi i privrženi vlasnicima. Neverovatni su sa decom i odlično se slažu s mačkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu