Ljubimac -

Rase pasa koje neće voditi rat sa mačkom

Iako se čini da se ljudi ponekad dele na ljubitelje mačaka i ljubitelje pasa, zapravo nema razloga da ne budete oba, sve dok odaberete pravu pasminu koja će se slagati s vašom mačkom.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Erik Lam/ Shutterstock
Foto: Erik Lam/ Shutterstock

Prema "American Kennel Club", ovo je deset pasmina koje se najbolje slažu s mačkama.

Baset

Baset je odan, strpljiv i vrlo tolerantan prema drugim ljudima i životinjama. Kombinacija mirne prirode ove pasmine i lenjosti znači da je verovatnije da će se maziti s mačkom nego juriti za njom.

Mops

Mopsi su neverovatno predusretljivi prema gotovo svakome, bilo ljudima ili mačkama. Mrze da budu ostavljeni sami, pa bi mačji kompanjon u igri mogao biti pravo rešenje za smanjivanje njihove teskobe zbog odvajanja.

Labrador retriver

Entuzijastičan i otvoren, labrador retriver je jedna od najdruželjubivijih pasmina koje postoje. Možda će juriti mačku koju ne poznaju, ali bez problema će postati prijatelji s mačkama koje su deo njihovog domačinstva.

Patuljasti kontinentalni španijel

Odrasli patuljasti kontinentalni španijel otprilike je iste veličine kao mačka, što je možda jedan od razloga zašto se čini da imaju prirodnu sklonost prema njima. To je pasmina koja voli igru i nije ih baš briga da li je njihov drug u igri drugi pas, čovek, mačka ili teniska loptica.

Buldog

Iako izgledaju malo mrzovoljni, buldozi su zapravo veliki mekušci. Poznati su po svom prijateljskom temperamentu i lako sklapaju prijateljstva sa svim životinjama, uključujući i mačke.

Škotski ovčar

Škotski ovčari su uzgojeni za čuvanje stoke, pa se prirodno dobro slažu s drugim životinjama. Poznati su po tome što vole decu, a ova naklonost često može da se proširi i na mačke.

Bigl

Uzgajani za lov u grupama, biglovi imaju prirodnu sklonost da budu s drugim životinjama. Tradicionalno, to su uglavnom bili drugi psi, ali jednako je verovatno da će videti i mačku kao člana čopora.

Zlatni retriver

Ono što vredi za labradora, obično vredi i za zlatnog retrivera. To je svakako slučaj kada su u pitanju mačke kao prijatelji jer je zlatni retriver jednako sjajan mačji pratilac kao i labrador.

Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Još jedna pasmina slične veličine kao prosečna mačka, kavalirski španijel kralja Čarlsa može da ima čvrsta prijateljstva s mačkama. Nemaju nimalo agresivnu narav, ali su neustrašivi, što znači da neće trpeti maltretiranje od mačke u kući.

Kovrdžavi bišon

Kovrdžavi bišoni su neverovatno srećni i energični psi koji žele da budu prijatelji s bilo kim. Jedini problem koji biste mogli imati je taj što bi mačka mogla da misli da je vaše štene previše prijateljski nastrojeno kada želi malo vremena nasamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu