Kako rashladiti kućne ljubimce? VIDEO

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2021.

11:53

Kako rashladiti kućne ljubimce? VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Kako kaže grumerka Marijana Stamatović, u poslednje vreme je zabeležena velika gužva i traži se šišanje ljubimaca zbog visokih temperatura.

Ona dodaje da je veoma bitno za svakog odgovornog vlasnika da skine krzno svom ljubimcu kako bi lepše i lakše pregurao ovo leto.

"Ono što prija nama, prija i njima", kaže Stamatović.

Kao jedan od bitnih saveta ističe da se ljubimci ne izvode bez preke potrebe napolje od 9 h do 17 h kad je najviše toplo. Isto tako je bitno da se nekoliko dana nakon šišanja ne izlažu sunčevoj svetlosti, jer je moguće da dođe do opekotina.

Njen savet je da se prilikom uklanjanja krzna, obavezno skinu i dlake sa unutrašnjeg dela stomaka.

Rashlađivanje peškirima

Najlepše je da ljubimci vrućine provode u debeloj hladovini, a kao jedan od mogućih načina da im pomognete da lakše prebrode vrućinu jeste da ih rashladite hladnim peškirima. Na svakih desetak minuta promenite peškir.

Šta sa šapicama zbog vrelog betona?

Veoma je bitno da se šapice obavezno dobro iščiste i da se uklone dlake s čupavog dela s unutrašnje strane. Vašem krznenom prijatelju će sigurno prijati ako mu hladnim peškirom osvežite šapice, ali u tom slučaju ih obavezno i osušite kako ne bi došlo do pojave gljivica.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: