Nedelja, 18.09.2022.

18:12

Arheolozi tvrde: "Pronašli smo rodno mesto svetog Petra" VIDEO

Izvor: tportal.hr

Arheolozi tvrde: "Pronašli smo rodno mesto svetog Petra" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

ivtscha

pre 1 godinu

Katolički misionari su napisali Kur'an za Arape negde od polovine VI veka, u strahu od Vizantijskog širenja, jer već u 7.veku ovi preuzimaju Egipat, Severnu Afriku, Španiju, osim Kartagine, Siriju- navalili i na Carigrad, mudro smišljeno.

21VEK

pre 1 godinu

Zicer.....Rimsko carstvom je RIMSKO, a Vizantija i Carigrad su bili njegov Istočni deo, zato jer se podelilo u 4-5veku i tada su simbol Rimskog orla podelili u dvoglavog orla, a kojeg je u 13veku preuzela Srbija, zajedno sa pravoslavljem od Vizantije...

Veliki brat

pre 1 godinu

Ucenje je samo jedno, nema varijacija u vidu anglikanaca, protestanata, katolika... samo pravoslavno.
(alan ford, 19. septembar 2022 10:26)

Pa jeste učenje jedno, ali je tumačenja beskonačno mnogo, jer učenje tumače oni koji nemaju veze sa Duhom, već su samo načitani. Imaš dva puta u monaštvu, jedan je isposnički život, koji možda dovede do nekog duhovnog proviđenja, i imaš učenjački život, gde je recimo slučaj da su ove naše Vladike doktorirale npr. u Vatikanu - dakle, uprkos svim pričama o Vatikanu, naše vladike su tamo bile na doktorskim studijama i odbranile doktorat iz teologije!
I onda upravo te vladike odlučuju o svemu unutar naše Crkve, a ne pitaju ništa one monahe koji su ceo život proživeli u isposnicama i koji znaju više da kažu u jednoj rečenici nego te vladike u sat govora.

Zato je Hrišćanstvo tu gde jeste, njime upravljaju učenjaci koji se teologijom bave kao naukom, ali negiraju naučni pristup i metodologiju u drugim naukama, kao što su fizika ili biologija, a recimo pogledajmo kako je u Budizmu: starešina manastira imenuje svog naslednika, tj. nema glasanja kao što se npr. kod nas bira patrijarh, jer je starešina manastira najmudriji i najduhovniji, i time se obezbeđuje kontinuitet "kvaliteta" u duhovnom smislu za osobu koja je starešina.
Ako je sistem baziran na glasanju, onda prevladaju interesi onih koji glasaju, pa bude izabran starešina koji je najbolji samo za te koji glasaju!

Joanikije

pre 1 godinu

Kakve kosti kad je Petar fiktivna ličnost?
Religija i logika ne idu zajedno. Imate savršeno razborite ljude po svim pitanjima, a kada dodje do pitanja religije, oni jednostavno gube svoju kritičku misao.
Znate li da ceo vek posle “života” Isusa Hrista nema nijedne jedine zabeleške o njemu. Nijedan istoričar, hroničar, teolog, nije pomenuo najvećeg ikada. Zar vas bar to ne navede na razmišljanje da možda niste u pravu?

Zozo

pre 1 godinu

"Zozo......a možda Isus nije popio lekić kad je rekao da njegovu crkvu ni vrata paklena neće nadvladati, a Vizantija u kojoj je pravoslavlje stvoreno 1054g nije samo nadvladana, nego je pretvorena u muslimansku Tursku i Jerusalim je isto nadvladan sa zlatnom muslimanskom kupolom nad najvećom džamijom iznad pravoslavlja? Vatikan je eto sa papom i dalje nenadvladiv!? Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?
(Istočni greh, 19. septembar 2022 10:35)"

Ma, u pravu si, šta će ti lekić kad ne pomaže.

M3

pre 1 godinu

Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?
(Istočni greh, 19. septembar 2022 10:35)
Crkve koje se bave biznisom, crkve koje huškaju na ratove, mržnju i ubijanje ne mogu da budu hrišćanske. To je jasno kao dan. I katolička crkva i SPC su gramzive i propovedaju i propovedale su ratove i mržnju. I katolička crkva i SPC su satanističke podvale i ko god je pripadnik tih crkava je sledbenik satane. Jedina neuništiva božja crkva je nauka.

Komša

pre 1 godinu

Biblija, 19. septembar 2022 09:54) 

Postojalo je pet u potpunosti ravnopravnih Crkava.
Rimska,Romejska,Aleksandrijska,Antiohijska i Jerusalimska Patrijaršija.

Jedna se odvojila.
Ostale su jos uvek jedno...

Istorijska činjenica.

Vera

pre 1 godinu

Alan Ford....Prvo, Vizantija se odvojila, da Carigrad menja Rim i uzme mu moć nad Crkvom, da se celom pravoslavnom Crkvom uoravlja iz Aje Sofije, a ne iz Vatikana i Crkve Sv. Petra.
Drugo, niko nema pravo da deli Isusovu Crkvu, to se u Bibliji zove Harlot,odbojena crkva, ku.va, bludnica.
Treće, eto ti to reče, ja da dodam da su im laži još draže.
Turci nikada nisu napali Rusiju, išli su na razvijenu Evropu i imali sudare sa njima i Rusi i Srbi su ih pobedili tek nakon 500g kad je carstvo oslabilo i propalo, ali je pravoslavlje nadvladano tu gde mu je satanistučki koren podele.

Zozo

pre 1 godinu

"Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.
(Biblija, 19. septembar 2022 09:54) "

Propustio si lekić.

Vera

pre 1 godinu

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata, kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme Srbin se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more. A šta braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima...
"Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".

Vizantinac

pre 1 godinu

(Biblija, 19. septembar 2022 09:54)

Od 13. Veka protestanti počinju da koriste islam u svojoj borbi protiv pravoslavnih naroda. Njihova politika je produbljivanje razdora između islama i pravoslavlja!
Ako ikad budu uspeli u svojoj nameri, onda ste vi na redu!

Giros

pre 1 godinu

A ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!?
Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?

Istočni greh

pre 1 godinu

Isus: Ja sam put, ISTINA i život...Sotona je lažac, on je otac svih laži...
Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes...
Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista...
Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo koje je vodio i danas ga vodi, Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom. Onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone. To danas zna svaki Srbin.

Istočni greh

pre 1 godinu

Vizantinac.....pravoslavci se odvojili od pape 1054g a onda protestanti u 16 veku posle 30g ratovanja, gde se Hrvati na papinoj strani iskazali ko najbolji ratnici i zaštitnici vere, isto posle dolaskom Osmanlija su jedini i prvi katolici ostali nepokoroeni i neporobljeni, za tazliku od svih poroblkenih pravoslavaca na jugu Evrope....šta ti tu nije jasno?

DivaX

pre 1 godinu

@Kralj, 19. septembar 2022 09:58),
Srbima su kosti njihovih kraljeva i careva bile važne pa su ih krili, čuvali, nosili, premeštali, sačuvali.

Hrvati svoje ili nisu čuvali jer im nisu bili bitni ili ih nisu ni imali. Ako im nisu bili bitni, znači nisu ih ni zaslužili, a ako ih nisu ni imali, onda o čemu pričamo. I za jedno i drugo se kaže = obezglavljeni

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Ako Rusija sad poklekne, Kinezi će preuzeti celu Mandžuriju, Sahalin, Sibir... doći do Urala. Da li je to interes osiromašene Evropske Unije!?

alan ford

pre 1 godinu

(Biblija, 19. septembar 2022 09:54)

Prvo, nisu Osmanlije nego krstasi i zapadna Evropa.
Drugo, nije Vizantija (Romejsko carstvo) podelilo, jer se crkva ne moze podeliti ("zar se Hristos razdeli?"). Moze biti samo jeresi i otpadnistva i to svakako ne od romejskih vladara koji su nastavili apostolsko ucenje. Ucenje je samo jedno, nema varijacija u vidu anglikanaca, protestanata, katolika... samo pravoslavno.
Trece, pravoslavnima je bliskiji i drazi turski turban od latinske mitre (videti pod stavkom 1 zasto je tako)
Cetvrto. Turci su ravno 10 puta ratovali protiv Rusije. Ni jednom nisu pobedili.

Kaiser Roger

pre 1 godinu

Od 13. Veka protestanti počinju da koriste islam u svojoj borbi protiv pravoslavnih naroda. Njihova politika je produbljivanje razdora između islama i pravoslavlja!
Ako ikad budu uspeli u svojoj nameri, onda ste vi na redu!
(Vizantinac, 19. septembar 2022 10:12)

Protestantizam nije postojao u 13-om veku nego je poceo u 16-om, 1529 godine.

turban & co.

pre 1 godinu

Trece, pravoslavnima je bliskiji i drazi turski turban od latinske mitre (videti pod stavkom 1 zasto je tako)
alan ford

nije cudo, sve dok nisu u pitanju pare

Zicer

pre 1 godinu

Zasto Katolici i dalje smatraju da su potomci Rimskog carstva? Vizantija je potomak, a ne katolicke zemlje. I da dodam iz Katolicke vere su potekle i te silne sekte, racunajuci tu i satanizam.

Istočni greh

pre 1 godinu

Zozo......a možda Isus nije popio lekić kad je rekao da njegovu crkvu ni vrata paklena neće nadvladati, a Vizantija u kojoj je pravoslavlje stvoreno 1054g nije samo nadvladana, nego je pretvorena u muslimansku Tursku i Jerusalim je isto nadvladan sa zlatnom muslimanskom kupolom nad najvećom džamijom iznad pravoslavlja? Vatikan je eto sa papom i dalje nenadvladiv!? Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?

Kralj

pre 1 godinu

Ivan Smederevac......Interesantno, svi pravoslavni kraljevi Južnih Slovena imaju grob, a katolički ne, iako su katolički bili i do 300g pre pravoslavnih, koji su isto bili prvo katolički! Sve hrvatske, ali i prbog srpskog i prvog crnogorskog i prvog bosanskog kralja je krunisao Rimski papa, a onda SPC sa četnicima izokrene priču, da se Hrvati pokatoličili a ne da se Srbi popravoslavili? Interesantna je i priča oko groba sv. Save kojeg nema, on ili nije postajao ili je sluga sotone i delitelj, kojeg su Osmanlije splile na lomači, namesto da mu je telo sveto i očuvano, ko Stepinčevo?
Jedini još sačuvani zapis o počivalištu hrvatakih kraljeva daje Toma Arhiđakon, u svom delu Historia Salonitana, gde piše: Na izrečeno traženje nadbiskupa Lovre presjajni muž Dmitar, nazvan Zvonimir, kralj Hrvata, vratio je crkvi svetoga Dujma crkve svetoga Stjepna i svete Marije u Solinu sa svim njihovim dobrima. Crkve je sagradila i obdarila kraljica Jelena darujući ih splitskoj stolici u trajan posjed. Te su crkve zbog štovanja kraljevskih grobova bile predane na određeno vrijeme redovnicima koji su u njima revno obavljali obrede. Tamo je pokopan i njezin uzvišeni muž kralj Krešimir, zajedno s mnogim drugim kraljevima i kraljicama, u atriju bazilike svetoga Stjepana... Tamo je nađen samo deo sarkofaga te kraljice Jelene (Nađen je i grob kraljice Margarite u Dubrovniku). Ali grobovi kraljeva su ili premešteni ili uništeni dolaskom Vizantije i prvoslavlja, a onda i Turaka.

Biblija

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Zozo

pre 1 godinu

"Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.
(Biblija, 19. septembar 2022 09:54) "

Propustio si lekić.

Istočni greh

pre 1 godinu

Zozo......a možda Isus nije popio lekić kad je rekao da njegovu crkvu ni vrata paklena neće nadvladati, a Vizantija u kojoj je pravoslavlje stvoreno 1054g nije samo nadvladana, nego je pretvorena u muslimansku Tursku i Jerusalim je isto nadvladan sa zlatnom muslimanskom kupolom nad najvećom džamijom iznad pravoslavlja? Vatikan je eto sa papom i dalje nenadvladiv!? Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?

Vera

pre 1 godinu

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata, kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme Srbin se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more. A šta braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima...
"Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".

Istočni greh

pre 1 godinu

Isus: Ja sam put, ISTINA i život...Sotona je lažac, on je otac svih laži...
Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes...
Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista...
Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo koje je vodio i danas ga vodi, Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom. Onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone. To danas zna svaki Srbin.

alan ford

pre 1 godinu

(Biblija, 19. septembar 2022 09:54)

Prvo, nisu Osmanlije nego krstasi i zapadna Evropa.
Drugo, nije Vizantija (Romejsko carstvo) podelilo, jer se crkva ne moze podeliti ("zar se Hristos razdeli?"). Moze biti samo jeresi i otpadnistva i to svakako ne od romejskih vladara koji su nastavili apostolsko ucenje. Ucenje je samo jedno, nema varijacija u vidu anglikanaca, protestanata, katolika... samo pravoslavno.
Trece, pravoslavnima je bliskiji i drazi turski turban od latinske mitre (videti pod stavkom 1 zasto je tako)
Cetvrto. Turci su ravno 10 puta ratovali protiv Rusije. Ni jednom nisu pobedili.

Biblija

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Kralj

pre 1 godinu

Ivan Smederevac......Interesantno, svi pravoslavni kraljevi Južnih Slovena imaju grob, a katolički ne, iako su katolički bili i do 300g pre pravoslavnih, koji su isto bili prvo katolički! Sve hrvatske, ali i prbog srpskog i prvog crnogorskog i prvog bosanskog kralja je krunisao Rimski papa, a onda SPC sa četnicima izokrene priču, da se Hrvati pokatoličili a ne da se Srbi popravoslavili? Interesantna je i priča oko groba sv. Save kojeg nema, on ili nije postajao ili je sluga sotone i delitelj, kojeg su Osmanlije splile na lomači, namesto da mu je telo sveto i očuvano, ko Stepinčevo?
Jedini još sačuvani zapis o počivalištu hrvatakih kraljeva daje Toma Arhiđakon, u svom delu Historia Salonitana, gde piše: Na izrečeno traženje nadbiskupa Lovre presjajni muž Dmitar, nazvan Zvonimir, kralj Hrvata, vratio je crkvi svetoga Dujma crkve svetoga Stjepna i svete Marije u Solinu sa svim njihovim dobrima. Crkve je sagradila i obdarila kraljica Jelena darujući ih splitskoj stolici u trajan posjed. Te su crkve zbog štovanja kraljevskih grobova bile predane na određeno vrijeme redovnicima koji su u njima revno obavljali obrede. Tamo je pokopan i njezin uzvišeni muž kralj Krešimir, zajedno s mnogim drugim kraljevima i kraljicama, u atriju bazilike svetoga Stjepana... Tamo je nađen samo deo sarkofaga te kraljice Jelene (Nađen je i grob kraljice Margarite u Dubrovniku). Ali grobovi kraljeva su ili premešteni ili uništeni dolaskom Vizantije i prvoslavlja, a onda i Turaka.

Giros

pre 1 godinu

A ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!?
Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?

Vizantinac

pre 1 godinu

(Biblija, 19. septembar 2022 09:54)

Od 13. Veka protestanti počinju da koriste islam u svojoj borbi protiv pravoslavnih naroda. Njihova politika je produbljivanje razdora između islama i pravoslavlja!
Ako ikad budu uspeli u svojoj nameri, onda ste vi na redu!

DivaX

pre 1 godinu

@Kralj, 19. septembar 2022 09:58),
Srbima su kosti njihovih kraljeva i careva bile važne pa su ih krili, čuvali, nosili, premeštali, sačuvali.

Hrvati svoje ili nisu čuvali jer im nisu bili bitni ili ih nisu ni imali. Ako im nisu bili bitni, znači nisu ih ni zaslužili, a ako ih nisu ni imali, onda o čemu pričamo. I za jedno i drugo se kaže = obezglavljeni

Zozo

pre 1 godinu

"Zozo......a možda Isus nije popio lekić kad je rekao da njegovu crkvu ni vrata paklena neće nadvladati, a Vizantija u kojoj je pravoslavlje stvoreno 1054g nije samo nadvladana, nego je pretvorena u muslimansku Tursku i Jerusalim je isto nadvladan sa zlatnom muslimanskom kupolom nad najvećom džamijom iznad pravoslavlja? Vatikan je eto sa papom i dalje nenadvladiv!? Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?
(Istočni greh, 19. septembar 2022 10:35)"

Ma, u pravu si, šta će ti lekić kad ne pomaže.

Zicer

pre 1 godinu

Zasto Katolici i dalje smatraju da su potomci Rimskog carstva? Vizantija je potomak, a ne katolicke zemlje. I da dodam iz Katolicke vere su potekle i te silne sekte, racunajuci tu i satanizam.

M3

pre 1 godinu

Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?
(Istočni greh, 19. septembar 2022 10:35)
Crkve koje se bave biznisom, crkve koje huškaju na ratove, mržnju i ubijanje ne mogu da budu hrišćanske. To je jasno kao dan. I katolička crkva i SPC su gramzive i propovedaju i propovedale su ratove i mržnju. I katolička crkva i SPC su satanističke podvale i ko god je pripadnik tih crkava je sledbenik satane. Jedina neuništiva božja crkva je nauka.

Kaiser Roger

pre 1 godinu

Od 13. Veka protestanti počinju da koriste islam u svojoj borbi protiv pravoslavnih naroda. Njihova politika je produbljivanje razdora između islama i pravoslavlja!
Ako ikad budu uspeli u svojoj nameri, onda ste vi na redu!
(Vizantinac, 19. septembar 2022 10:12)

Protestantizam nije postojao u 13-om veku nego je poceo u 16-om, 1529 godine.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Ako Rusija sad poklekne, Kinezi će preuzeti celu Mandžuriju, Sahalin, Sibir... doći do Urala. Da li je to interes osiromašene Evropske Unije!?

Istočni greh

pre 1 godinu

Vizantinac.....pravoslavci se odvojili od pape 1054g a onda protestanti u 16 veku posle 30g ratovanja, gde se Hrvati na papinoj strani iskazali ko najbolji ratnici i zaštitnici vere, isto posle dolaskom Osmanlija su jedini i prvi katolici ostali nepokoroeni i neporobljeni, za tazliku od svih poroblkenih pravoslavaca na jugu Evrope....šta ti tu nije jasno?

Vera

pre 1 godinu

Alan Ford....Prvo, Vizantija se odvojila, da Carigrad menja Rim i uzme mu moć nad Crkvom, da se celom pravoslavnom Crkvom uoravlja iz Aje Sofije, a ne iz Vatikana i Crkve Sv. Petra.
Drugo, niko nema pravo da deli Isusovu Crkvu, to se u Bibliji zove Harlot,odbojena crkva, ku.va, bludnica.
Treće, eto ti to reče, ja da dodam da su im laži još draže.
Turci nikada nisu napali Rusiju, išli su na razvijenu Evropu i imali sudare sa njima i Rusi i Srbi su ih pobedili tek nakon 500g kad je carstvo oslabilo i propalo, ali je pravoslavlje nadvladano tu gde mu je satanistučki koren podele.

Joanikije

pre 1 godinu

Kakve kosti kad je Petar fiktivna ličnost?
Religija i logika ne idu zajedno. Imate savršeno razborite ljude po svim pitanjima, a kada dodje do pitanja religije, oni jednostavno gube svoju kritičku misao.
Znate li da ceo vek posle “života” Isusa Hrista nema nijedne jedine zabeleške o njemu. Nijedan istoričar, hroničar, teolog, nije pomenuo najvećeg ikada. Zar vas bar to ne navede na razmišljanje da možda niste u pravu?

Veliki brat

pre 1 godinu

Ucenje je samo jedno, nema varijacija u vidu anglikanaca, protestanata, katolika... samo pravoslavno.
(alan ford, 19. septembar 2022 10:26)

Pa jeste učenje jedno, ali je tumačenja beskonačno mnogo, jer učenje tumače oni koji nemaju veze sa Duhom, već su samo načitani. Imaš dva puta u monaštvu, jedan je isposnički život, koji možda dovede do nekog duhovnog proviđenja, i imaš učenjački život, gde je recimo slučaj da su ove naše Vladike doktorirale npr. u Vatikanu - dakle, uprkos svim pričama o Vatikanu, naše vladike su tamo bile na doktorskim studijama i odbranile doktorat iz teologije!
I onda upravo te vladike odlučuju o svemu unutar naše Crkve, a ne pitaju ništa one monahe koji su ceo život proživeli u isposnicama i koji znaju više da kažu u jednoj rečenici nego te vladike u sat govora.

Zato je Hrišćanstvo tu gde jeste, njime upravljaju učenjaci koji se teologijom bave kao naukom, ali negiraju naučni pristup i metodologiju u drugim naukama, kao što su fizika ili biologija, a recimo pogledajmo kako je u Budizmu: starešina manastira imenuje svog naslednika, tj. nema glasanja kao što se npr. kod nas bira patrijarh, jer je starešina manastira najmudriji i najduhovniji, i time se obezbeđuje kontinuitet "kvaliteta" u duhovnom smislu za osobu koja je starešina.
Ako je sistem baziran na glasanju, onda prevladaju interesi onih koji glasaju, pa bude izabran starešina koji je najbolji samo za te koji glasaju!

Komša

pre 1 godinu

Biblija, 19. septembar 2022 09:54) 

Postojalo je pet u potpunosti ravnopravnih Crkava.
Rimska,Romejska,Aleksandrijska,Antiohijska i Jerusalimska Patrijaršija.

Jedna se odvojila.
Ostale su jos uvek jedno...

Istorijska činjenica.

21VEK

pre 1 godinu

Zicer.....Rimsko carstvom je RIMSKO, a Vizantija i Carigrad su bili njegov Istočni deo, zato jer se podelilo u 4-5veku i tada su simbol Rimskog orla podelili u dvoglavog orla, a kojeg je u 13veku preuzela Srbija, zajedno sa pravoslavljem od Vizantije...

turban & co.

pre 1 godinu

Trece, pravoslavnima je bliskiji i drazi turski turban od latinske mitre (videti pod stavkom 1 zasto je tako)
alan ford

nije cudo, sve dok nisu u pitanju pare

ivtscha

pre 1 godinu

Katolički misionari su napisali Kur'an za Arape negde od polovine VI veka, u strahu od Vizantijskog širenja, jer već u 7.veku ovi preuzimaju Egipat, Severnu Afriku, Španiju, osim Kartagine, Siriju- navalili i na Carigrad, mudro smišljeno.

Biblija

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Vera

pre 1 godinu

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata, kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme Srbin se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more. A šta braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima...
"Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".

Kralj

pre 1 godinu

Ivan Smederevac......Interesantno, svi pravoslavni kraljevi Južnih Slovena imaju grob, a katolički ne, iako su katolički bili i do 300g pre pravoslavnih, koji su isto bili prvo katolički! Sve hrvatske, ali i prbog srpskog i prvog crnogorskog i prvog bosanskog kralja je krunisao Rimski papa, a onda SPC sa četnicima izokrene priču, da se Hrvati pokatoličili a ne da se Srbi popravoslavili? Interesantna je i priča oko groba sv. Save kojeg nema, on ili nije postajao ili je sluga sotone i delitelj, kojeg su Osmanlije splile na lomači, namesto da mu je telo sveto i očuvano, ko Stepinčevo?
Jedini još sačuvani zapis o počivalištu hrvatakih kraljeva daje Toma Arhiđakon, u svom delu Historia Salonitana, gde piše: Na izrečeno traženje nadbiskupa Lovre presjajni muž Dmitar, nazvan Zvonimir, kralj Hrvata, vratio je crkvi svetoga Dujma crkve svetoga Stjepna i svete Marije u Solinu sa svim njihovim dobrima. Crkve je sagradila i obdarila kraljica Jelena darujući ih splitskoj stolici u trajan posjed. Te su crkve zbog štovanja kraljevskih grobova bile predane na određeno vrijeme redovnicima koji su u njima revno obavljali obrede. Tamo je pokopan i njezin uzvišeni muž kralj Krešimir, zajedno s mnogim drugim kraljevima i kraljicama, u atriju bazilike svetoga Stjepana... Tamo je nađen samo deo sarkofaga te kraljice Jelene (Nađen je i grob kraljice Margarite u Dubrovniku). Ali grobovi kraljeva su ili premešteni ili uništeni dolaskom Vizantije i prvoslavlja, a onda i Turaka.

Giros

pre 1 godinu

A ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!?
Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?

Istočni greh

pre 1 godinu

Isus: Ja sam put, ISTINA i život...Sotona je lažac, on je otac svih laži...
Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes...
Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista...
Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo koje je vodio i danas ga vodi, Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom. Onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone. To danas zna svaki Srbin.

Istočni greh

pre 1 godinu

Zozo......a možda Isus nije popio lekić kad je rekao da njegovu crkvu ni vrata paklena neće nadvladati, a Vizantija u kojoj je pravoslavlje stvoreno 1054g nije samo nadvladana, nego je pretvorena u muslimansku Tursku i Jerusalim je isto nadvladan sa zlatnom muslimanskom kupolom nad najvećom džamijom iznad pravoslavlja? Vatikan je eto sa papom i dalje nenadvladiv!? Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?

Vizantinac

pre 1 godinu

(Biblija, 19. septembar 2022 09:54)

Od 13. Veka protestanti počinju da koriste islam u svojoj borbi protiv pravoslavnih naroda. Njihova politika je produbljivanje razdora između islama i pravoslavlja!
Ako ikad budu uspeli u svojoj nameri, onda ste vi na redu!

alan ford

pre 1 godinu

(Biblija, 19. septembar 2022 09:54)

Prvo, nisu Osmanlije nego krstasi i zapadna Evropa.
Drugo, nije Vizantija (Romejsko carstvo) podelilo, jer se crkva ne moze podeliti ("zar se Hristos razdeli?"). Moze biti samo jeresi i otpadnistva i to svakako ne od romejskih vladara koji su nastavili apostolsko ucenje. Ucenje je samo jedno, nema varijacija u vidu anglikanaca, protestanata, katolika... samo pravoslavno.
Trece, pravoslavnima je bliskiji i drazi turski turban od latinske mitre (videti pod stavkom 1 zasto je tako)
Cetvrto. Turci su ravno 10 puta ratovali protiv Rusije. Ni jednom nisu pobedili.

Zozo

pre 1 godinu

"Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.
(Biblija, 19. septembar 2022 09:54) "

Propustio si lekić.

Joanikije

pre 1 godinu

Kakve kosti kad je Petar fiktivna ličnost?
Religija i logika ne idu zajedno. Imate savršeno razborite ljude po svim pitanjima, a kada dodje do pitanja religije, oni jednostavno gube svoju kritičku misao.
Znate li da ceo vek posle “života” Isusa Hrista nema nijedne jedine zabeleške o njemu. Nijedan istoričar, hroničar, teolog, nije pomenuo najvećeg ikada. Zar vas bar to ne navede na razmišljanje da možda niste u pravu?

Veliki brat

pre 1 godinu

Ucenje je samo jedno, nema varijacija u vidu anglikanaca, protestanata, katolika... samo pravoslavno.
(alan ford, 19. septembar 2022 10:26)

Pa jeste učenje jedno, ali je tumačenja beskonačno mnogo, jer učenje tumače oni koji nemaju veze sa Duhom, već su samo načitani. Imaš dva puta u monaštvu, jedan je isposnički život, koji možda dovede do nekog duhovnog proviđenja, i imaš učenjački život, gde je recimo slučaj da su ove naše Vladike doktorirale npr. u Vatikanu - dakle, uprkos svim pričama o Vatikanu, naše vladike su tamo bile na doktorskim studijama i odbranile doktorat iz teologije!
I onda upravo te vladike odlučuju o svemu unutar naše Crkve, a ne pitaju ništa one monahe koji su ceo život proživeli u isposnicama i koji znaju više da kažu u jednoj rečenici nego te vladike u sat govora.

Zato je Hrišćanstvo tu gde jeste, njime upravljaju učenjaci koji se teologijom bave kao naukom, ali negiraju naučni pristup i metodologiju u drugim naukama, kao što su fizika ili biologija, a recimo pogledajmo kako je u Budizmu: starešina manastira imenuje svog naslednika, tj. nema glasanja kao što se npr. kod nas bira patrijarh, jer je starešina manastira najmudriji i najduhovniji, i time se obezbeđuje kontinuitet "kvaliteta" u duhovnom smislu za osobu koja je starešina.
Ako je sistem baziran na glasanju, onda prevladaju interesi onih koji glasaju, pa bude izabran starešina koji je najbolji samo za te koji glasaju!

Istočni greh

pre 1 godinu

Vizantinac.....pravoslavci se odvojili od pape 1054g a onda protestanti u 16 veku posle 30g ratovanja, gde se Hrvati na papinoj strani iskazali ko najbolji ratnici i zaštitnici vere, isto posle dolaskom Osmanlija su jedini i prvi katolici ostali nepokoroeni i neporobljeni, za tazliku od svih poroblkenih pravoslavaca na jugu Evrope....šta ti tu nije jasno?

Vera

pre 1 godinu

Alan Ford....Prvo, Vizantija se odvojila, da Carigrad menja Rim i uzme mu moć nad Crkvom, da se celom pravoslavnom Crkvom uoravlja iz Aje Sofije, a ne iz Vatikana i Crkve Sv. Petra.
Drugo, niko nema pravo da deli Isusovu Crkvu, to se u Bibliji zove Harlot,odbojena crkva, ku.va, bludnica.
Treće, eto ti to reče, ja da dodam da su im laži još draže.
Turci nikada nisu napali Rusiju, išli su na razvijenu Evropu i imali sudare sa njima i Rusi i Srbi su ih pobedili tek nakon 500g kad je carstvo oslabilo i propalo, ali je pravoslavlje nadvladano tu gde mu je satanistučki koren podele.

Komša

pre 1 godinu

Biblija, 19. septembar 2022 09:54) 

Postojalo je pet u potpunosti ravnopravnih Crkava.
Rimska,Romejska,Aleksandrijska,Antiohijska i Jerusalimska Patrijaršija.

Jedna se odvojila.
Ostale su jos uvek jedno...

Istorijska činjenica.

M3

pre 1 godinu

Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?
(Istočni greh, 19. septembar 2022 10:35)
Crkve koje se bave biznisom, crkve koje huškaju na ratove, mržnju i ubijanje ne mogu da budu hrišćanske. To je jasno kao dan. I katolička crkva i SPC su gramzive i propovedaju i propovedale su ratove i mržnju. I katolička crkva i SPC su satanističke podvale i ko god je pripadnik tih crkava je sledbenik satane. Jedina neuništiva božja crkva je nauka.

Zozo

pre 1 godinu

"Zozo......a možda Isus nije popio lekić kad je rekao da njegovu crkvu ni vrata paklena neće nadvladati, a Vizantija u kojoj je pravoslavlje stvoreno 1054g nije samo nadvladana, nego je pretvorena u muslimansku Tursku i Jerusalim je isto nadvladan sa zlatnom muslimanskom kupolom nad najvećom džamijom iznad pravoslavlja? Vatikan je eto sa papom i dalje nenadvladiv!? Dakle, ili je u pitanju prepuštena terapija lekovima ili ti praboslavlje nije njegova crkva, nego satanistička podela i obmana i mržnja?
(Istočni greh, 19. septembar 2022 10:35)"

Ma, u pravu si, šta će ti lekić kad ne pomaže.

Kaiser Roger

pre 1 godinu

Od 13. Veka protestanti počinju da koriste islam u svojoj borbi protiv pravoslavnih naroda. Njihova politika je produbljivanje razdora između islama i pravoslavlja!
Ako ikad budu uspeli u svojoj nameri, onda ste vi na redu!
(Vizantinac, 19. septembar 2022 10:12)

Protestantizam nije postojao u 13-om veku nego je poceo u 16-om, 1529 godine.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Ako Rusija sad poklekne, Kinezi će preuzeti celu Mandžuriju, Sahalin, Sibir... doći do Urala. Da li je to interes osiromašene Evropske Unije!?

DivaX

pre 1 godinu

@Kralj, 19. septembar 2022 09:58),
Srbima su kosti njihovih kraljeva i careva bile važne pa su ih krili, čuvali, nosili, premeštali, sačuvali.

Hrvati svoje ili nisu čuvali jer im nisu bili bitni ili ih nisu ni imali. Ako im nisu bili bitni, znači nisu ih ni zaslužili, a ako ih nisu ni imali, onda o čemu pričamo. I za jedno i drugo se kaže = obezglavljeni

Zicer

pre 1 godinu

Zasto Katolici i dalje smatraju da su potomci Rimskog carstva? Vizantija je potomak, a ne katolicke zemlje. I da dodam iz Katolicke vere su potekle i te silne sekte, racunajuci tu i satanizam.

turban & co.

pre 1 godinu

Trece, pravoslavnima je bliskiji i drazi turski turban od latinske mitre (videti pod stavkom 1 zasto je tako)
alan ford

nije cudo, sve dok nisu u pitanju pare

21VEK

pre 1 godinu

Zicer.....Rimsko carstvom je RIMSKO, a Vizantija i Carigrad su bili njegov Istočni deo, zato jer se podelilo u 4-5veku i tada su simbol Rimskog orla podelili u dvoglavog orla, a kojeg je u 13veku preuzela Srbija, zajedno sa pravoslavljem od Vizantije...

ivtscha

pre 1 godinu

Katolički misionari su napisali Kur'an za Arape negde od polovine VI veka, u strahu od Vizantijskog širenja, jer već u 7.veku ovi preuzimaju Egipat, Severnu Afriku, Španiju, osim Kartagine, Siriju- navalili i na Carigrad, mudro smišljeno.