Utorak, 22.03.2022.

20:34

Najpopularnije rase pasa u 2021. - 31. godinu jedna vrsta na prvom mestu

Izvor: B92

Najpopularnije rase pasa u 2021. - 31. godinu jedna vrsta na prvom mestu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

idealna kombinacija

pre 2 godine

Birao psa prema sebi, tornjak. Niti je on ljubomoran na moju ljepotu niti sam ja na njegovu. Ja celav on klempav, tu smo negdje.

Milka

pre 2 godine

Staffordshire terrier mix - ljubav moga zivota. Umilan, mazan i privrzen. Obozava ljude, drugi psi ga ne zanimaju. Urlice samo kad dolazim kuci s posla. Cak iako me nije vidio samo sat vremena - obraduje se ko da me mjesec dana nijebilo. Ljubav moja najveca!!

Slavica

pre 2 godine

Imala sam zapadno skotskog terijera, 13 godina, moju prvu ljubav među psima, paralelno sa njim i macu 17 godina, bili su najbolji drugari.
Sad imam macora, uobrazenog, citav svet se vrti oko njega, to on misli i od skoro usvojenu mesanku, ma svi su zakon.

Iz dubine duse

pre 2 godine

Imam Dzek Rasel Terijera kojeg sam nasledio. Taj pas je najveca prevara u zivotu. Sve hoce po svom, a pravi se kobojagi glup i nevest, dok je zapravo varalica i prevarant, ali kad zauzme pozu pa te pogleda sve mu oprastas!

DC

pre 2 godine

Ljudi, prestanite već jednom da kupujete buldoge i slične rase spljoštenih faca. To su psi sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, koliko god vam izgledali simpatično.

prljava metalika

pre 2 godine

"Bez osudjivanja ako nije problem".
boki

Naravno da nije problem.
Al' gde vidite moj greh?
(jadna zivotinja, 26. mart 2022 18:29)

suze i smeh on je moj greh

ljud

pre 2 godine

Za neke pse, u nekim situacijama, sa nekim vlasnicima, moguća su i neprijatna iznenađenja.
Npr.
Čuo sam za slučaj da je bračni par ima ženku staforda, i sa njom se divno ophodio i slagao. Ali, kada je došla beba, pas je postao ljubomoran i jednom prilikom, kada je bio sam sa bebom, udavio je bebu.

iki

pre 2 godine

Moj jazavičar Bobi kad čuje auto da sam došao kući skače metar u vis i hoće da preskoči kapiju. Toliko sreće nisam video. Sad ću i ženku da nabavim pa nek se legu malene kobasice pacovari slatki.

XXX

pre 2 godine

@(Djoksa, 26. mart 2022 15:19): slažem se, ali pored nje i Weimaraner; skoro da su isti po naravi. Imamo jednog sedmogodišnhaka, ali je i dalje luckast kao da je štene.

Goran

pre 2 godine

Imam nemačkog ovčara i mešanca pokupljenog sa ulice (na insistiranje tog ovčara) i volim ih podjednako. Nema vrsta, rasa, pasmina, svaki pas te voli do smrti, ti si centar njegovog zivota i tu nema priče.

Pera Realno

pre 2 godine

Svaki pas je dobar koliko i vlasnik Pružite mu malo pažnje i ljubavi i uzvratiće vam. Oni koji forsiraju agresiju dobiju agresivnog psa.

Pas joga zen mastera

pre 2 godine

Njufiji su na prvom mestu, iza njih 10 mesta prazno, pa dalje... To je nešto što ne može da se opiše, mora da se doživi i kad neko kaže pas prva slika pred očima mi je uvek njufaundlender!

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

Најбољи су а трабало би да буду и убедљиво најпопуларнији мултимешанци са улице. За неколико дана ће ми бити 71. година и целог мог живота сам имала мешанце које сам видела на улици и усвојила - већ четири године имам једног Ђорђа, мешанца који ни очне капке није имао отворене кад сам га видела баченог у траву и ког сам одмах усвојила, а сад је велики крупан лепотан од око 38-40 килограма, има сву ветеринарску негу и заштиту, спавамо у истом кревету, он и ја смо једно сложно двочлано домаћинство, у мом кревету спава виш моји ногу, потпуно смо равноправни а он је равноправнији од мене, вољен је, мажен и пажен и једина моја велика животна брига је шта ће бити са њим ако га надживим.
Понављам: најбољи су а трабало би да буду и убедљиво најпопуларнији мултимешанци са улице.

Neodlučna

pre 2 godine

Volim mačke i pse podjednako. Mačke ne bih mogla da držim zaključane u stanu, a da skaču po ulici pa po policama nije baš preporučljivo...

marko06

pre 2 godine

Samo uzmite ljubimca deci cim malo odrastu, zivot ce im postati mnogo bolji. Imace nekog da ih bezuslovno voli i da im stvara odgovornost i da ih priprema za obaveze u zivotu. Dali psa ili macku,rasnog ili mesanca totalno nebitno

raja krezava

pre 2 godine

Kad vidim ove malene psice pogotovo toy pudle, kotonce, sicike... koje vlasnici "setaju" tako sto ih nose po parku i ulici i samo puste da izvrse nuzdu koju ne pokupe... Esencija idiotizma.
Naravno jos su grdji ovi iz garsonjera sa psima od 45+kg...
Pod hitno nam treba porez na pse da se proberu ljubitelji.

Ivana

pre 2 godine

Bole, iako (još uvek) ne umeš da čitaš, želim javno da ti kažem da si najbolji pas na svetu - i kad odbijaš da se kupaš, i kad pojedeš nešto što nije za jelo, i kad arlaučeš bez ikakvog razloga, i kad si dosadan kao vaška jer si tako u mogućnosti! Ne znam zbog čega si svom prethodnom gazdi postao teret, ali hvala nebesima što su te poslala u našu familiju jer bi nam život bez tebe bio neuporedivo siromašniji (sad već nezamisliv). Volim te, buvaro čupava! :)

P.S. Rasa nepoznata i apsolutno nebitna.

todos

pre 2 godine

@ispavani krokodil.
Kao vozač đubretara a nekad i radnik mogu da potvrdim sa reona da su mnogi ne svi zlatni retriveri neverovatno čudni sa dosta agresivnom naravi. Taj pas se smatra kao porodični. Moguće ako mu se ne daje dovoljno pažnje da tokom vremena postane agresivan.

Djoksa

pre 2 godine

Ako ijedna rasa pasa simbolizuje odanost do smrti svom vlasniku, to je mađarska vižla. Nemojte uzimati ovu rasu ako ne nameravate bukvalno svaki dan do kraja života psa da ga izvedete na dva sata napolje da se istrči. Meni je ovo prelep pas, skladnih linija, privržen svom vlasniku do smrti... Ako svog vlasnika ne vidi malo duže, bukvalno može da umre od tuge. Što se tiče labradora, oduvek sam bio zbunjen ovom rasom jer sam ga mešao sa zlatnim retriverom. Ono što je suštinski važno je odaberete psa koji odgovara vašem karakteru. Jer ako tako ne uradite, lako može da se desi da odnos postane netrpeljiv.

Mare

pre 2 godine

Američki staford. Odrastao sa njima, kao malog su me vukli po dvorištu, jahao sam ih, bukvalno prohodao sa njima. Komsije su se šokirale svaki put kad bi videli kako me vuku po dvorištu i ližu a ja tek prohodao. :D Divni, predivni psi, puni ljubavi i izuzetno zaštitnički nastrojeni. Tu ljubav prema njima sam preneo i na moju decu. Ali to samo i isklučivo ako imate dvorište!!! Držati njih u stanu je teško mučenje i nehumanost!

andjus

pre 2 godine

Border koli (to je ovaj pas sa naslovne fotografije), ali samo pod uslovom da imate "dvorište" od jedno 5 hektara, definicija inteligencije i agilnosti

Mila

pre 2 godine

Uzeli psa iz azila, najbolja odluka. To je ljubav i zahvalnost, kapija otvorena pas nikad nije izašao, stalno prati gazdu pogledom. Nikakve agresije ni lajanja bez veze.

boki

pre 2 godine

@jadna zivotinja, 26. mart 2022 11:11

Bez osudjivanja ako nije problem.
Nazalost, nedavno je mama ostala sama....pala je u depresiju i odlucili smo da joj uzmemo kucu kako bi bezbolnije prebolela tragediju koja nas je sve zadesila. Razmisljao sam da joj poklonimo lutalicu ali je postojao rizik da to stene izraste u velikog psa a mama je ipak relativno stara i ne bi mogla da izadje na kraj sa njegovom snagom. Odlucili smo se za malu rasu jer znamo koliko moze da izraste. Dakle nikakvo pomodsrstvo samo prakticno rezonovanje.
To sto se ta rasa ne linja i nema nikakav miris je druga stvar.

Саша

pre 2 godine

Људи бирају пса према спољашњем изгледу и да ли су им лепи. Пас се бира према карактеристикама и условима које имате. Купе људи неког овчара или неког хаскија или ловачког, затворе га у стан и прошетају два пута на по 30 минута, ако и толико. Онда се чуде зашто пас развије анксиозност, агресију, гризе обућу итд. Свака раса има своје потребе које морају бити задовољене. Ако немате услове онда не набављајте пса, не мучите живориње.

Mila

pre 2 godine

Uzeli psa iz azila, najbolja odluka. To je ljubav i zahvalnost, kapija otvorena pas nikad nije izašao, stalno prati gazdu pogledom. Nikakve agresije ni lajanja bez veze.

maki

pre 2 godine

@M

To sam ja uradio, udomio jazavicarku i terijera sa ulice.Radosti nikada kraja, a moji roditelji koji zive van grada dobili pre 3 godine na poklon od nekog komsiiluka jednog malo belo pufnasto stene za koji smo bili ubedjeni da ce biti malog rasta. Ne lezi vraze, dobili smo Dogo Argentina, Eno je ko kravica simentalka, 40 kg zive vage. Taj pas je preeeedobar!

Boban

pre 2 godine

Najbolja rasa je onaj kojeg imas. Rasa upste nije bitna. Kada se obraduje kada se vratis kuci s posla, nema lepseg doceka. Iz licnog iskustva znam da su i Napuljski mastifi popularni i medju najskupljim psima, a najlenjiji i najgluplji.

Nikola S

pre 2 godine

Kod nas kad izađeš na ulicu-sve mali beli psi do 5kg. Maltezeri, bišoni, coton de tulear…

Ne znam da li su priznati kao rasa, ali ovde gde trenutno živim vidim da su jako popularni goldendoodle.

Komša

pre 2 godine

Francuski buldog retko ruzan pas
(kejt_winslet, 26. mart 2022 11:31) 

Slatko - ružan ,pre bih rekao.
Lepotan.
Kao Bostonac,Buldog,Bokser...

Francuz je kao gremlin.

Dr.No

pre 2 godine

Imao sam labrador retrievera. Pas je vise bio po gradu nego u kuci. Ujutro kad bi se probudio najeo bi se,igrao bi se sa djecom. Malo bi " ubio oko" i kad bi se probudio otisao bi do trgovine na rivi gdje bi mu radnice dale vrecicu Smokija.To mu je bio svakodnevni ritual koji sam ja uredno placao. Kad bi to pojeo dosao bi doma da se napije vode i opet u setnju do mraka. U 14 godina koliko je zivio nikada na nikoga nije krivo pogledao niti zarezao na nekoga.Tko nije nikada imao psa ne moze znati koliko su oni privrzeni vlasnicima i ljudima opcenito.

nataša

pre 2 godine

@ Babindžem

Hrtovi su stvarno prelepi, ali mogu da budu opasni bukvalno kao doge, ako se ne izvode dovoljno, ne maze, ako su vezani dugo u dvorištu ili malom boksu i slično.

Powerslave

pre 2 godine

Celog života imam mačke i više volim mačke od pasa, ali ako nekad i budem imao psa to će biti isključivo zlatni retriver, eventualno labrador.

nataša

pre 2 godine

Juče sam videla onu rasu iz filma "Lesi se vraća kući", to mi je prelep pas. Možda što me podseća na taj film iz detinjstva koji mi se kao detetu duboko urezao i u srce i pamćenje. Da imam dvorište, verovatno bih imala nekog psa. I ne bi morao nužno da bude neka popularna rasa, važno da je dobar pas, i da ti uveseljava dane. Nisam ljubitelj opasnijih rasa. Mala prgavost malog psa je i simpatična, ali one pomalo krvoločnije ne volim, tj. podiđe me strah i jeza, ako deluje da nisu tretirani kako je potrebno da bi bili socijalizovani, prijatni i dobroćudni s ljudima i decom. Isto mi je simpatično kad vidim velikog a dobrog psa, ali su oni verovatno i zahtevniji što se prostora tiče. Na kraju krajeva, kako ko voli i koliko mu uslovi dozvoljavaju. Meni su jako interesantne i ptičice kao kućni ljubimci, ribice ili mačka. 🙂

Ksn

pre 2 godine

Labrador idealan pas za ljude sa vecim stanom ili dvoristem. Potpuno druzeljubiv i prema drugim psima, i prema odraslim ljudima, a vrlo bitno - i prema deci. Nece vas boleti glava brinuci se da li ce da napadne nekog, sto je za naseljena mesta jako važno. Jedino zahteva dosta vremena jer je jako drustveno biće.

M

pre 2 godine

Uzmite psa sa ulice. Nahranite ga, dajte mu dom. Videcete bezuslovnu ljubav i odanos kakvu nikad do sada niste videli. Shvaticete da je tu za vas, ma kroz sta god prolazili (za razliku od ljudi) i to ce vam biti najbolja odluka u zivotu.

Бабинџем

pre 2 godine

У последњи неколико данас сам видео неколико хртова. Никад ми се нису свиђали, али сад кад сам мало више обратио пажњу, јако су лепи и елегантни.

M

pre 2 godine

Uzmite psa sa ulice. Nahranite ga, dajte mu dom. Videcete bezuslovnu ljubav i odanos kakvu nikad do sada niste videli. Shvaticete da je tu za vas, ma kroz sta god prolazili (za razliku od ljudi) i to ce vam biti najbolja odluka u zivotu.

Dr.No

pre 2 godine

Imao sam labrador retrievera. Pas je vise bio po gradu nego u kuci. Ujutro kad bi se probudio najeo bi se,igrao bi se sa djecom. Malo bi " ubio oko" i kad bi se probudio otisao bi do trgovine na rivi gdje bi mu radnice dale vrecicu Smokija.To mu je bio svakodnevni ritual koji sam ja uredno placao. Kad bi to pojeo dosao bi doma da se napije vode i opet u setnju do mraka. U 14 godina koliko je zivio nikada na nikoga nije krivo pogledao niti zarezao na nekoga.Tko nije nikada imao psa ne moze znati koliko su oni privrzeni vlasnicima i ljudima opcenito.

Ksn

pre 2 godine

Labrador idealan pas za ljude sa vecim stanom ili dvoristem. Potpuno druzeljubiv i prema drugim psima, i prema odraslim ljudima, a vrlo bitno - i prema deci. Nece vas boleti glava brinuci se da li ce da napadne nekog, sto je za naseljena mesta jako važno. Jedino zahteva dosta vremena jer je jako drustveno biće.

Бабинџем

pre 2 godine

У последњи неколико данас сам видео неколико хртова. Никад ми се нису свиђали, али сад кад сам мало више обратио пажњу, јако су лепи и елегантни.

Boban

pre 2 godine

Najbolja rasa je onaj kojeg imas. Rasa upste nije bitna. Kada se obraduje kada se vratis kuci s posla, nema lepseg doceka. Iz licnog iskustva znam da su i Napuljski mastifi popularni i medju najskupljim psima, a najlenjiji i najgluplji.

boki

pre 2 godine

@jadna zivotinja, 26. mart 2022 11:11

Bez osudjivanja ako nije problem.
Nazalost, nedavno je mama ostala sama....pala je u depresiju i odlucili smo da joj uzmemo kucu kako bi bezbolnije prebolela tragediju koja nas je sve zadesila. Razmisljao sam da joj poklonimo lutalicu ali je postojao rizik da to stene izraste u velikog psa a mama je ipak relativno stara i ne bi mogla da izadje na kraj sa njegovom snagom. Odlucili smo se za malu rasu jer znamo koliko moze da izraste. Dakle nikakvo pomodsrstvo samo prakticno rezonovanje.
To sto se ta rasa ne linja i nema nikakav miris je druga stvar.

andjus

pre 2 godine

Border koli (to je ovaj pas sa naslovne fotografije), ali samo pod uslovom da imate "dvorište" od jedno 5 hektara, definicija inteligencije i agilnosti

nataša

pre 2 godine

Juče sam videla onu rasu iz filma "Lesi se vraća kući", to mi je prelep pas. Možda što me podseća na taj film iz detinjstva koji mi se kao detetu duboko urezao i u srce i pamćenje. Da imam dvorište, verovatno bih imala nekog psa. I ne bi morao nužno da bude neka popularna rasa, važno da je dobar pas, i da ti uveseljava dane. Nisam ljubitelj opasnijih rasa. Mala prgavost malog psa je i simpatična, ali one pomalo krvoločnije ne volim, tj. podiđe me strah i jeza, ako deluje da nisu tretirani kako je potrebno da bi bili socijalizovani, prijatni i dobroćudni s ljudima i decom. Isto mi je simpatično kad vidim velikog a dobrog psa, ali su oni verovatno i zahtevniji što se prostora tiče. Na kraju krajeva, kako ko voli i koliko mu uslovi dozvoljavaju. Meni su jako interesantne i ptičice kao kućni ljubimci, ribice ili mačka. 🙂

Саша

pre 2 godine

Људи бирају пса према спољашњем изгледу и да ли су им лепи. Пас се бира према карактеристикама и условима које имате. Купе људи неког овчара или неког хаскија или ловачког, затворе га у стан и прошетају два пута на по 30 минута, ако и толико. Онда се чуде зашто пас развије анксиозност, агресију, гризе обућу итд. Свака раса има своје потребе које морају бити задовољене. Ако немате услове онда не набављајте пса, не мучите живориње.

maki

pre 2 godine

@M

To sam ja uradio, udomio jazavicarku i terijera sa ulice.Radosti nikada kraja, a moji roditelji koji zive van grada dobili pre 3 godine na poklon od nekog komsiiluka jednog malo belo pufnasto stene za koji smo bili ubedjeni da ce biti malog rasta. Ne lezi vraze, dobili smo Dogo Argentina, Eno je ko kravica simentalka, 40 kg zive vage. Taj pas je preeeedobar!

raja krezava

pre 2 godine

Kad vidim ove malene psice pogotovo toy pudle, kotonce, sicike... koje vlasnici "setaju" tako sto ih nose po parku i ulici i samo puste da izvrse nuzdu koju ne pokupe... Esencija idiotizma.
Naravno jos su grdji ovi iz garsonjera sa psima od 45+kg...
Pod hitno nam treba porez na pse da se proberu ljubitelji.

Mila

pre 2 godine

Uzeli psa iz azila, najbolja odluka. To je ljubav i zahvalnost, kapija otvorena pas nikad nije izašao, stalno prati gazdu pogledom. Nikakve agresije ni lajanja bez veze.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

Најбољи су а трабало би да буду и убедљиво најпопуларнији мултимешанци са улице. За неколико дана ће ми бити 71. година и целог мог живота сам имала мешанце које сам видела на улици и усвојила - већ четири године имам једног Ђорђа, мешанца који ни очне капке није имао отворене кад сам га видела баченог у траву и ког сам одмах усвојила, а сад је велики крупан лепотан од око 38-40 килограма, има сву ветеринарску негу и заштиту, спавамо у истом кревету, он и ја смо једно сложно двочлано домаћинство, у мом кревету спава виш моји ногу, потпуно смо равноправни а он је равноправнији од мене, вољен је, мажен и пажен и једина моја велика животна брига је шта ће бити са њим ако га надживим.
Понављам: најбољи су а трабало би да буду и убедљиво најпопуларнији мултимешанци са улице.

Mila

pre 2 godine

Uzeli psa iz azila, najbolja odluka. To je ljubav i zahvalnost, kapija otvorena pas nikad nije izašao, stalno prati gazdu pogledom. Nikakve agresije ni lajanja bez veze.

iki

pre 2 godine

Moj jazavičar Bobi kad čuje auto da sam došao kući skače metar u vis i hoće da preskoči kapiju. Toliko sreće nisam video. Sad ću i ženku da nabavim pa nek se legu malene kobasice pacovari slatki.

marko06

pre 2 godine

Samo uzmite ljubimca deci cim malo odrastu, zivot ce im postati mnogo bolji. Imace nekog da ih bezuslovno voli i da im stvara odgovornost i da ih priprema za obaveze u zivotu. Dali psa ili macku,rasnog ili mesanca totalno nebitno

Ivana

pre 2 godine

Bole, iako (još uvek) ne umeš da čitaš, želim javno da ti kažem da si najbolji pas na svetu - i kad odbijaš da se kupaš, i kad pojedeš nešto što nije za jelo, i kad arlaučeš bez ikakvog razloga, i kad si dosadan kao vaška jer si tako u mogućnosti! Ne znam zbog čega si svom prethodnom gazdi postao teret, ali hvala nebesima što su te poslala u našu familiju jer bi nam život bez tebe bio neuporedivo siromašniji (sad već nezamisliv). Volim te, buvaro čupava! :)

P.S. Rasa nepoznata i apsolutno nebitna.

Goran

pre 2 godine

Imam nemačkog ovčara i mešanca pokupljenog sa ulice (na insistiranje tog ovčara) i volim ih podjednako. Nema vrsta, rasa, pasmina, svaki pas te voli do smrti, ti si centar njegovog zivota i tu nema priče.

Djoksa

pre 2 godine

Ako ijedna rasa pasa simbolizuje odanost do smrti svom vlasniku, to je mađarska vižla. Nemojte uzimati ovu rasu ako ne nameravate bukvalno svaki dan do kraja života psa da ga izvedete na dva sata napolje da se istrči. Meni je ovo prelep pas, skladnih linija, privržen svom vlasniku do smrti... Ako svog vlasnika ne vidi malo duže, bukvalno može da umre od tuge. Što se tiče labradora, oduvek sam bio zbunjen ovom rasom jer sam ga mešao sa zlatnim retriverom. Ono što je suštinski važno je odaberete psa koji odgovara vašem karakteru. Jer ako tako ne uradite, lako može da se desi da odnos postane netrpeljiv.

Nikola S

pre 2 godine

Kod nas kad izađeš na ulicu-sve mali beli psi do 5kg. Maltezeri, bišoni, coton de tulear…

Ne znam da li su priznati kao rasa, ali ovde gde trenutno živim vidim da su jako popularni goldendoodle.

Pera Realno

pre 2 godine

Svaki pas je dobar koliko i vlasnik Pružite mu malo pažnje i ljubavi i uzvratiće vam. Oni koji forsiraju agresiju dobiju agresivnog psa.

nataša

pre 2 godine

@ Babindžem

Hrtovi su stvarno prelepi, ali mogu da budu opasni bukvalno kao doge, ako se ne izvode dovoljno, ne maze, ako su vezani dugo u dvorištu ili malom boksu i slično.

Mare

pre 2 godine

Američki staford. Odrastao sa njima, kao malog su me vukli po dvorištu, jahao sam ih, bukvalno prohodao sa njima. Komsije su se šokirale svaki put kad bi videli kako me vuku po dvorištu i ližu a ja tek prohodao. :D Divni, predivni psi, puni ljubavi i izuzetno zaštitnički nastrojeni. Tu ljubav prema njima sam preneo i na moju decu. Ali to samo i isklučivo ako imate dvorište!!! Držati njih u stanu je teško mučenje i nehumanost!

todos

pre 2 godine

@ispavani krokodil.
Kao vozač đubretara a nekad i radnik mogu da potvrdim sa reona da su mnogi ne svi zlatni retriveri neverovatno čudni sa dosta agresivnom naravi. Taj pas se smatra kao porodični. Moguće ako mu se ne daje dovoljno pažnje da tokom vremena postane agresivan.

Komša

pre 2 godine

Francuski buldog retko ruzan pas
(kejt_winslet, 26. mart 2022 11:31) 

Slatko - ružan ,pre bih rekao.
Lepotan.
Kao Bostonac,Buldog,Bokser...

Francuz je kao gremlin.

Powerslave

pre 2 godine

Celog života imam mačke i više volim mačke od pasa, ali ako nekad i budem imao psa to će biti isključivo zlatni retriver, eventualno labrador.

Iz dubine duse

pre 2 godine

Imam Dzek Rasel Terijera kojeg sam nasledio. Taj pas je najveca prevara u zivotu. Sve hoce po svom, a pravi se kobojagi glup i nevest, dok je zapravo varalica i prevarant, ali kad zauzme pozu pa te pogleda sve mu oprastas!

Neodlučna

pre 2 godine

Volim mačke i pse podjednako. Mačke ne bih mogla da držim zaključane u stanu, a da skaču po ulici pa po policama nije baš preporučljivo...

XXX

pre 2 godine

@(Djoksa, 26. mart 2022 15:19): slažem se, ali pored nje i Weimaraner; skoro da su isti po naravi. Imamo jednog sedmogodišnhaka, ali je i dalje luckast kao da je štene.

idealna kombinacija

pre 2 godine

Birao psa prema sebi, tornjak. Niti je on ljubomoran na moju ljepotu niti sam ja na njegovu. Ja celav on klempav, tu smo negdje.

DC

pre 2 godine

Ljudi, prestanite već jednom da kupujete buldoge i slične rase spljoštenih faca. To su psi sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, koliko god vam izgledali simpatično.

ljud

pre 2 godine

Za neke pse, u nekim situacijama, sa nekim vlasnicima, moguća su i neprijatna iznenađenja.
Npr.
Čuo sam za slučaj da je bračni par ima ženku staforda, i sa njom se divno ophodio i slagao. Ali, kada je došla beba, pas je postao ljubomoran i jednom prilikom, kada je bio sam sa bebom, udavio je bebu.

Pas joga zen mastera

pre 2 godine

Njufiji su na prvom mestu, iza njih 10 mesta prazno, pa dalje... To je nešto što ne može da se opiše, mora da se doživi i kad neko kaže pas prva slika pred očima mi je uvek njufaundlender!

Slavica

pre 2 godine

Imala sam zapadno skotskog terijera, 13 godina, moju prvu ljubav među psima, paralelno sa njim i macu 17 godina, bili su najbolji drugari.
Sad imam macora, uobrazenog, citav svet se vrti oko njega, to on misli i od skoro usvojenu mesanku, ma svi su zakon.

Milka

pre 2 godine

Staffordshire terrier mix - ljubav moga zivota. Umilan, mazan i privrzen. Obozava ljude, drugi psi ga ne zanimaju. Urlice samo kad dolazim kuci s posla. Cak iako me nije vidio samo sat vremena - obraduje se ko da me mjesec dana nijebilo. Ljubav moja najveca!!

prljava metalika

pre 2 godine

"Bez osudjivanja ako nije problem".
boki

Naravno da nije problem.
Al' gde vidite moj greh?
(jadna zivotinja, 26. mart 2022 18:29)

suze i smeh on je moj greh

raja krezava

pre 2 godine

Kad vidim ove malene psice pogotovo toy pudle, kotonce, sicike... koje vlasnici "setaju" tako sto ih nose po parku i ulici i samo puste da izvrse nuzdu koju ne pokupe... Esencija idiotizma.
Naravno jos su grdji ovi iz garsonjera sa psima od 45+kg...
Pod hitno nam treba porez na pse da se proberu ljubitelji.

M

pre 2 godine

Uzmite psa sa ulice. Nahranite ga, dajte mu dom. Videcete bezuslovnu ljubav i odanos kakvu nikad do sada niste videli. Shvaticete da je tu za vas, ma kroz sta god prolazili (za razliku od ljudi) i to ce vam biti najbolja odluka u zivotu.

ljud

pre 2 godine

Za neke pse, u nekim situacijama, sa nekim vlasnicima, moguća su i neprijatna iznenađenja.
Npr.
Čuo sam za slučaj da je bračni par ima ženku staforda, i sa njom se divno ophodio i slagao. Ali, kada je došla beba, pas je postao ljubomoran i jednom prilikom, kada je bio sam sa bebom, udavio je bebu.

Powerslave

pre 2 godine

Celog života imam mačke i više volim mačke od pasa, ali ako nekad i budem imao psa to će biti isključivo zlatni retriver, eventualno labrador.

Mare

pre 2 godine

Američki staford. Odrastao sa njima, kao malog su me vukli po dvorištu, jahao sam ih, bukvalno prohodao sa njima. Komsije su se šokirale svaki put kad bi videli kako me vuku po dvorištu i ližu a ja tek prohodao. :D Divni, predivni psi, puni ljubavi i izuzetno zaštitnički nastrojeni. Tu ljubav prema njima sam preneo i na moju decu. Ali to samo i isklučivo ako imate dvorište!!! Držati njih u stanu je teško mučenje i nehumanost!

Бабинџем

pre 2 godine

У последњи неколико данас сам видео неколико хртова. Никад ми се нису свиђали, али сад кад сам мало више обратио пажњу, јако су лепи и елегантни.

Pas joga zen mastera

pre 2 godine

Njufiji su na prvom mestu, iza njih 10 mesta prazno, pa dalje... To je nešto što ne može da se opiše, mora da se doživi i kad neko kaže pas prva slika pred očima mi je uvek njufaundlender!

marko06

pre 2 godine

Samo uzmite ljubimca deci cim malo odrastu, zivot ce im postati mnogo bolji. Imace nekog da ih bezuslovno voli i da im stvara odgovornost i da ih priprema za obaveze u zivotu. Dali psa ili macku,rasnog ili mesanca totalno nebitno

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

Најбољи су а трабало би да буду и убедљиво најпопуларнији мултимешанци са улице. За неколико дана ће ми бити 71. година и целог мог живота сам имала мешанце које сам видела на улици и усвојила - већ четири године имам једног Ђорђа, мешанца који ни очне капке није имао отворене кад сам га видела баченог у траву и ког сам одмах усвојила, а сад је велики крупан лепотан од око 38-40 килограма, има сву ветеринарску негу и заштиту, спавамо у истом кревету, он и ја смо једно сложно двочлано домаћинство, у мом кревету спава виш моји ногу, потпуно смо равноправни а он је равноправнији од мене, вољен је, мажен и пажен и једина моја велика животна брига је шта ће бити са њим ако га надживим.
Понављам: најбољи су а трабало би да буду и убедљиво најпопуларнији мултимешанци са улице.

nataša

pre 2 godine

Juče sam videla onu rasu iz filma "Lesi se vraća kući", to mi je prelep pas. Možda što me podseća na taj film iz detinjstva koji mi se kao detetu duboko urezao i u srce i pamćenje. Da imam dvorište, verovatno bih imala nekog psa. I ne bi morao nužno da bude neka popularna rasa, važno da je dobar pas, i da ti uveseljava dane. Nisam ljubitelj opasnijih rasa. Mala prgavost malog psa je i simpatična, ali one pomalo krvoločnije ne volim, tj. podiđe me strah i jeza, ako deluje da nisu tretirani kako je potrebno da bi bili socijalizovani, prijatni i dobroćudni s ljudima i decom. Isto mi je simpatično kad vidim velikog a dobrog psa, ali su oni verovatno i zahtevniji što se prostora tiče. Na kraju krajeva, kako ko voli i koliko mu uslovi dozvoljavaju. Meni su jako interesantne i ptičice kao kućni ljubimci, ribice ili mačka. 🙂

todos

pre 2 godine

@ispavani krokodil.
Kao vozač đubretara a nekad i radnik mogu da potvrdim sa reona da su mnogi ne svi zlatni retriveri neverovatno čudni sa dosta agresivnom naravi. Taj pas se smatra kao porodični. Moguće ako mu se ne daje dovoljno pažnje da tokom vremena postane agresivan.

Ksn

pre 2 godine

Labrador idealan pas za ljude sa vecim stanom ili dvoristem. Potpuno druzeljubiv i prema drugim psima, i prema odraslim ljudima, a vrlo bitno - i prema deci. Nece vas boleti glava brinuci se da li ce da napadne nekog, sto je za naseljena mesta jako važno. Jedino zahteva dosta vremena jer je jako drustveno biće.

Boban

pre 2 godine

Najbolja rasa je onaj kojeg imas. Rasa upste nije bitna. Kada se obraduje kada se vratis kuci s posla, nema lepseg doceka. Iz licnog iskustva znam da su i Napuljski mastifi popularni i medju najskupljim psima, a najlenjiji i najgluplji.

Komša

pre 2 godine

Francuski buldog retko ruzan pas
(kejt_winslet, 26. mart 2022 11:31) 

Slatko - ružan ,pre bih rekao.
Lepotan.
Kao Bostonac,Buldog,Bokser...

Francuz je kao gremlin.

Neodlučna

pre 2 godine

Volim mačke i pse podjednako. Mačke ne bih mogla da držim zaključane u stanu, a da skaču po ulici pa po policama nije baš preporučljivo...

Djoksa

pre 2 godine

Ako ijedna rasa pasa simbolizuje odanost do smrti svom vlasniku, to je mađarska vižla. Nemojte uzimati ovu rasu ako ne nameravate bukvalno svaki dan do kraja života psa da ga izvedete na dva sata napolje da se istrči. Meni je ovo prelep pas, skladnih linija, privržen svom vlasniku do smrti... Ako svog vlasnika ne vidi malo duže, bukvalno može da umre od tuge. Što se tiče labradora, oduvek sam bio zbunjen ovom rasom jer sam ga mešao sa zlatnim retriverom. Ono što je suštinski važno je odaberete psa koji odgovara vašem karakteru. Jer ako tako ne uradite, lako može da se desi da odnos postane netrpeljiv.

iki

pre 2 godine

Moj jazavičar Bobi kad čuje auto da sam došao kući skače metar u vis i hoće da preskoči kapiju. Toliko sreće nisam video. Sad ću i ženku da nabavim pa nek se legu malene kobasice pacovari slatki.

Dr.No

pre 2 godine

Imao sam labrador retrievera. Pas je vise bio po gradu nego u kuci. Ujutro kad bi se probudio najeo bi se,igrao bi se sa djecom. Malo bi " ubio oko" i kad bi se probudio otisao bi do trgovine na rivi gdje bi mu radnice dale vrecicu Smokija.To mu je bio svakodnevni ritual koji sam ja uredno placao. Kad bi to pojeo dosao bi doma da se napije vode i opet u setnju do mraka. U 14 godina koliko je zivio nikada na nikoga nije krivo pogledao niti zarezao na nekoga.Tko nije nikada imao psa ne moze znati koliko su oni privrzeni vlasnicima i ljudima opcenito.

Milka

pre 2 godine

Staffordshire terrier mix - ljubav moga zivota. Umilan, mazan i privrzen. Obozava ljude, drugi psi ga ne zanimaju. Urlice samo kad dolazim kuci s posla. Cak iako me nije vidio samo sat vremena - obraduje se ko da me mjesec dana nijebilo. Ljubav moja najveca!!

nataša

pre 2 godine

@ Babindžem

Hrtovi su stvarno prelepi, ali mogu da budu opasni bukvalno kao doge, ako se ne izvode dovoljno, ne maze, ako su vezani dugo u dvorištu ili malom boksu i slično.

Nikola S

pre 2 godine

Kod nas kad izađeš na ulicu-sve mali beli psi do 5kg. Maltezeri, bišoni, coton de tulear…

Ne znam da li su priznati kao rasa, ali ovde gde trenutno živim vidim da su jako popularni goldendoodle.

boki

pre 2 godine

@jadna zivotinja, 26. mart 2022 11:11

Bez osudjivanja ako nije problem.
Nazalost, nedavno je mama ostala sama....pala je u depresiju i odlucili smo da joj uzmemo kucu kako bi bezbolnije prebolela tragediju koja nas je sve zadesila. Razmisljao sam da joj poklonimo lutalicu ali je postojao rizik da to stene izraste u velikog psa a mama je ipak relativno stara i ne bi mogla da izadje na kraj sa njegovom snagom. Odlucili smo se za malu rasu jer znamo koliko moze da izraste. Dakle nikakvo pomodsrstvo samo prakticno rezonovanje.
To sto se ta rasa ne linja i nema nikakav miris je druga stvar.

Goran

pre 2 godine

Imam nemačkog ovčara i mešanca pokupljenog sa ulice (na insistiranje tog ovčara) i volim ih podjednako. Nema vrsta, rasa, pasmina, svaki pas te voli do smrti, ti si centar njegovog zivota i tu nema priče.

Iz dubine duse

pre 2 godine

Imam Dzek Rasel Terijera kojeg sam nasledio. Taj pas je najveca prevara u zivotu. Sve hoce po svom, a pravi se kobojagi glup i nevest, dok je zapravo varalica i prevarant, ali kad zauzme pozu pa te pogleda sve mu oprastas!

maki

pre 2 godine

@M

To sam ja uradio, udomio jazavicarku i terijera sa ulice.Radosti nikada kraja, a moji roditelji koji zive van grada dobili pre 3 godine na poklon od nekog komsiiluka jednog malo belo pufnasto stene za koji smo bili ubedjeni da ce biti malog rasta. Ne lezi vraze, dobili smo Dogo Argentina, Eno je ko kravica simentalka, 40 kg zive vage. Taj pas je preeeedobar!

Ivana

pre 2 godine

Bole, iako (još uvek) ne umeš da čitaš, želim javno da ti kažem da si najbolji pas na svetu - i kad odbijaš da se kupaš, i kad pojedeš nešto što nije za jelo, i kad arlaučeš bez ikakvog razloga, i kad si dosadan kao vaška jer si tako u mogućnosti! Ne znam zbog čega si svom prethodnom gazdi postao teret, ali hvala nebesima što su te poslala u našu familiju jer bi nam život bez tebe bio neuporedivo siromašniji (sad već nezamisliv). Volim te, buvaro čupava! :)

P.S. Rasa nepoznata i apsolutno nebitna.

Mila

pre 2 godine

Uzeli psa iz azila, najbolja odluka. To je ljubav i zahvalnost, kapija otvorena pas nikad nije izašao, stalno prati gazdu pogledom. Nikakve agresije ni lajanja bez veze.

DC

pre 2 godine

Ljudi, prestanite već jednom da kupujete buldoge i slične rase spljoštenih faca. To su psi sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, koliko god vam izgledali simpatično.

Mila

pre 2 godine

Uzeli psa iz azila, najbolja odluka. To je ljubav i zahvalnost, kapija otvorena pas nikad nije izašao, stalno prati gazdu pogledom. Nikakve agresije ni lajanja bez veze.

Pera Realno

pre 2 godine

Svaki pas je dobar koliko i vlasnik Pružite mu malo pažnje i ljubavi i uzvratiće vam. Oni koji forsiraju agresiju dobiju agresivnog psa.

XXX

pre 2 godine

@(Djoksa, 26. mart 2022 15:19): slažem se, ali pored nje i Weimaraner; skoro da su isti po naravi. Imamo jednog sedmogodišnhaka, ali je i dalje luckast kao da je štene.

Саша

pre 2 godine

Људи бирају пса према спољашњем изгледу и да ли су им лепи. Пас се бира према карактеристикама и условима које имате. Купе људи неког овчара или неког хаскија или ловачког, затворе га у стан и прошетају два пута на по 30 минута, ако и толико. Онда се чуде зашто пас развије анксиозност, агресију, гризе обућу итд. Свака раса има своје потребе које морају бити задовољене. Ако немате услове онда не набављајте пса, не мучите живориње.

Slavica

pre 2 godine

Imala sam zapadno skotskog terijera, 13 godina, moju prvu ljubav među psima, paralelno sa njim i macu 17 godina, bili su najbolji drugari.
Sad imam macora, uobrazenog, citav svet se vrti oko njega, to on misli i od skoro usvojenu mesanku, ma svi su zakon.

andjus

pre 2 godine

Border koli (to je ovaj pas sa naslovne fotografije), ali samo pod uslovom da imate "dvorište" od jedno 5 hektara, definicija inteligencije i agilnosti

prljava metalika

pre 2 godine

"Bez osudjivanja ako nije problem".
boki

Naravno da nije problem.
Al' gde vidite moj greh?
(jadna zivotinja, 26. mart 2022 18:29)

suze i smeh on je moj greh

idealna kombinacija

pre 2 godine

Birao psa prema sebi, tornjak. Niti je on ljubomoran na moju ljepotu niti sam ja na njegovu. Ja celav on klempav, tu smo negdje.