Utorak, 11.05.2021.

13:20

Predrag Azdejković: Nije baš prijatno da kao gej muškarac odete u Egipat i može biti opasno

Izvor: B92

Predrag Azdejkoviæ: Nije baš prijatno da kao gej muškarac odete u Egipat i može biti opasno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

markus1975

pre 2 godine

Ima zemalja u kojima ženu ili devojku ne možete voditi za ruku ili ljubiti na ulici, pa šta? Idem tamo gde to smem što preporučujem i autoru vezano za njegove gej potrebe. Nikada se neće ceo svet prilagoditi tebi, meni, niti bilo kome drugom.

gaybeograd

pre 2 godine

Ponasaju se kao sekta, dominantni su u drustvu, prepotentni, navalentni, ponasaju se kao da su neka visa rasa, nedodirljivi!
(peca, 11. maj 2021 17:47) Vi, "famozna vecina" kad trazite trn u oku, a ne vidite balvan u svom. 🙄

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Aron - od svega nabrojanog primat ima Svaleracija !! Nema vece slasti od tudje i od Svasti ! ( tako kazu ovi iskusni, ja pojma nemam ne bavim se sa tim ) !

Nyy

pre 2 godine

Egipat je bezveze i ako ste žensko, jer su odrasli muškarci na nivou pubertetlije koji je prvi put probao pivo, a belu ženu bi rastrgli sve i da se umota do poda, jer tako zaostali i frustrirani misle da su sve nemuslimanke porno-zvezde. I baš je jako očigledno da se mnogi dečaci tamo od muke međusobno igraju koliko hoćeš, a devojačka nevinost se čuva ustima i zadnjim ulazom, što njegovim što njenim...

Sve u svemu baš tužno, ali divim se vama kojima je sve to "normalno" i "ispravno". Mhm. Baš je mnogo normalnije nego da se opušteno voli ko s kim hoće, to bi baš bilo strašno, mnogo je srećniji egipatski način, je l' da?

aca

pre 2 godine

Gde god sam isao niko nikoga nije pitao u kojoj si grupi, cak sta vise bas nekog briga gde pripadas, smarate ali bas smarate i sa ovim samo izazivate.
ne to nije normalno ali se tolerise iz ciste humanosti,a ne neke lazne korektnosti, trenutne mode ili neceg drugog, tako da to ne treba zloupotrebljavati.

Angažuj lektora sine

pre 2 godine

Pa dobro Peđa majka mu stara, imaš li ti lektora? Razočarao si me engleskim konstrukcijama načisto. Moramo da vodimo računa o jeziku, ti kao javna ličnost imaš odgovornost.

Sve si super napisao, dobra tema, dobar povod za diskusiju, ali onda "učinila je da..."

Ljiljana RD

pre 2 godine

Potpuno nepotrebna konotacija na LGBT opredeljenje… donekle autistican licni ugao. Bilo nas je jos ovog proleca I ranijih proleca u Egiptu. Nema mesta takvom nepostovanju i komparaciji.

NesaBG

pre 2 godine

Šta ovaj priča?
Egipat je, uz Tunis i Maroko, upravo RAJ na zemlji za gej muškarce.
To svi znaju. Tamo se lokalni strejt muškarci doslovno nude gejevima sa zapada.
Naravno, ti lokalci su uvek isključivo "muško" u tom odnosu, ne zanima ih ono drugo, jer se ne osećaju kao gejevi, i ne zanima ih polni organ drugog muškarca.

Tamo samo ne smeš da živiš tim stilom, ali da imaš odnos sa drugim muškarcem (pod uslovom da si "muško"), to nije problem.
Doslovno SVI to rade.

Razlog je verovatno u tome što su im žene zatvorene u kući i veoma su konzervativne, ulaze u polne odnose samo zbog reprodukcije, i ti muškarci ne upražnjavaju seks, pa jedva čekaju kada dođu ženskasti gejevi sa zapada.

Tafak

pre 2 godine

Samo da dodam tekstu da se i zenama (gej, strejt, nije bitno) ne preporucuje da putuju same u Egipat (a i u sve ostale africko-arapsko-indijske zemlje u kojima vlada jeziva robovlasnicka kvazi religijska tradicija). Ako se i usude da odu same, obavezno da ostanu u sklopu svog hotelskog kompleksa i da se na izletima nikako ne odvajaju od svoje grupe.

ijaoooo

pre 2 godine

Nevezano za autora teksta ali upade mi u oci da komentatori pitaju odakle mu pare za Egipat ili Zanzibar?! Pa to su jeftinije destinacije vec nekoliko godina, Egipat je konstantno prebukiran, jedva se nadje mesto u avionu. Obican narod putuje tamo, nisu to Sejseli ili Maldivi.
Da niste toliko patoloski zaljubljeni u Grcku, koja vas inace ispadne i skuplje nego avion+smestaj u Egiptu, mozda biste to i znali (nemam nista protiv Grcke, naprotiv, obozavam je, ali patologija naseg naroda prema istoj mi je neverovatna).
Drugo, ne smeta vama samo to sto je covek gej, nego sto 'ima pare' (za jeftine destinacije ali vi to ne znate). Problem je zapravo sto nemate pare jer pitanje 'odakle mu' moze samo nekulturni slepac da postavi. Sta vas briga odakle mu?

Samira

pre 2 godine

Putuj onda tamo gde nemas problema i pusti drugu raju da zivi svoj zivot. Meni je Skandinavija dno za tradicionalne porodice ali to ne znaci da imam pravo da ih kritikujem. Egipat mi je super i dao Bog nikada da se promene.

Јабучило

pre 2 godine

Samo je vama gejevima vazno, da drugima date do znanja ko ste i sta ste, kao da je sve nas briga gde vi, i kako upraznjavate seks!

Поента је да је тамо морао на улици да скрива да је геј, јер би у супротном награисао. Ни ја не волим геј пропаганду, али он говори о нечему другоме. О вођењу нормалног живота, без страха да ће завршити у затвору ако жели да упозна новог дечка. Стави себе у позицију да те ухапсе зато што си отишао нпр. на тиндер. Или зато што си интервјуисао, лупам, Здравка Чолића. То јесу права која су им угрожена.

Мина

pre 2 godine

Сви његови текстови "провлаче" промовисање геј популације и перфидно наметање "правих вредности" нама већини.Сад да га питам, чисто из зезања, је ли тражио камилу мушког или женског пола, када је обилазио пирамиде.Нама овамо ти "јадни и угрожени" много закерају.

cuclana

pre 2 godine

Reakcija na tekst i neke od komentara:
1) Netačno je da ne vole gay ljude u Egiptu. U svim arapskim zemljama uživam u pravim muškarcima. Naravno, ne vole da se ljube sa muskarcima, strogo rade ono sto njima odgovara, u protivnom mogu biti agresivni (sto nasa draga autorka ne shvata)
2) Biti gay znači biti normalan, baš kao što i biti str8 znači biti normalan. Komentatori koji ulažu toliko emocija da ovo ospore imaju problem u glavi, ali piskaranje komentara im neće pomoći, postoje stručna lica koja se bave njihovim problemima

dr.kadzija

pre 2 godine

kad bi se normalno obukao, gledao svoja posla i uzivao kao obican turista, bez naguranja na nos svima da je p...na, ne bi bilo nikakvih problema.

Aha

pre 2 godine

Istina, nije kao u Zalivskim Zemljama ali je homoseksualnost tamo prekršaj. To je zato što oni svoje zakonske norme baziraju na morslnim, religijskim i porodičnim vrednostima.
(Aron, 11. maj 2021 14:24)
Tamo ima vise gejeva nego igde, cisto da znas. Dok ne skupe pare za zenidbu samo se sa drugarima igraju

Predrag

pre 2 godine

Vidim da niko ovde ne ističe da je hetero samo je u sobi sa svojom ženom/devojkom u bračnom krevetu... A i zašto bi nešto isticali što se podrazumeva!?

goxy

pre 2 godine

Јел геј мушкарцима на челу пише да су геј? Или очекујеш у сред исламске земље да стартујеш мушкарце без последица?

peca

pre 2 godine

Zasto svi pocinjete komentar sa "nemam nista protiv gejeva", zasto bih ja morao da se pravdam, ako imam protiv? Ja imam protiv! Ponasaju se kao sekta, dominantni su u drustvu, prepotentni, navalentni, vredjaju vernike SPC gde god i kad god mogu, ponasaju se kao da su neka visa rasa, nedodirljivi! Pa, odakle ovom pare za Zanzibar, Egipat ili bilo gde da ide, cime se bavi, gde radi? E to meni smeta, a ne sto se peglaju po svojim stanovima, bas me briga za to!

Gradjanin X

pre 2 godine

Mene zanima na koji način zarađuje ovaj čovek kad ima novca da razmišlja da li će na odmor u Zanzibar, Egipat ili .......
Čini mi se da je on dobro unovčio to svoje zalaganje za prava gej populacije. Nemam ništa protiv pripadnika lgbt populacije ali zar to što odlazi u zemlju za koju zna da ne odobrava to što dotični predstavlja ne ispada izazivanje sreće i nepoštovanje domaćina odnosno lokalnih običaja. To pokazuje da oni u stvari ne poštuju drugačije razmišljanje od njihovog. Da je kojim slučajem uhapšen kukao bi na sav glas a znao je šta moze da mu se desi.

Никола из Чa

pre 2 godine

Једно мегира друго, тј ако си геј не можеш бити мишкарац и обрнуто. Да си мушкарац нико те нигде не би дирао, једноставно тамо су мање толерантни на измишне или стварне девијације.

nekotamo

pre 2 godine

Ovaj nas uvodi u život gej zajednoce? Podjednako su mi odbojni oni propagiraju život ovakav ili onakav. Živi momče život kako želis ali bez propagande. Sloboda izbora je najvažnija. Bez ikakvih pritisaka sa ove ili one strane

max

pre 2 godine

Naravno da nije ako volis to da istaknes i naznacis, da svi znaju da si gej. Kad odem u Egipat ili bilo gde drugo,ne isticem da sam hetero,niti me zanima da li neko to misli...

baltazar

pre 2 godine

Na stranu pozadina i da li je sve ovo tačno, a uglavnom jeste. Tekst napisan na nivou učenika 6. razreda osnovne škole na temu "Kako sam proveo letnji raspust". I nije jedini tekst ili nastup Azdejkovića koji me je ostavio pod istim utiskom.

Evo ja se pitam može li LBGT zajednica da nađe nekog pismenog i elokventnog da ih predstavlja. Zamislite da (bez obzira na orijentaciju) prosto iščekujute sledeći tekst da čujete nešto zanimljivo, duhovito, da vas potstakne da stvarno razmišljate.....ovako, mrka kapa. Ovo može samo da odbija i ono malo neutralnih, a pismenih.

janbo

pre 2 godine

Ma Egipat je užas, a i pitanje je ovi što danas nazivamo Egipćanima kakve veze imaju sa onim starim civilizacijama. Inače je toliko prljav glavni grad, da praktično ko da si stalno na nekoj deponiji.

Profesor

pre 2 godine

Jos jedna glupa priča koja propagira LGBT, a ako je istinita i trebao si da zavrsis u zatvoru, nisu oni ludi kad to rade nego ova bolesna Evropa tu bolest propagira kao najnormalniju pojavu.
Verovatno nece biti objavljena moja poruka ali vredi pokusati...

peca

pre 2 godine

A kako se to ide u Egipad ili bilo gde kao gej? Mozes li ti da odes negde, a da tvoja seksualna orjentacija nije vazna, kao sto i ide sav normalan svet? Ja sam za praznike bio na Tari i nikome se tamo nisam hvalio da sam heteroseksualac, niti me je ko sta pitao, niti je to koga zanimalo! Samo je vama gejevima vazno, da drugima date do znanja ko ste i sta ste, kao da je sve nas briga gde vi, i kako upraznjavate seks! Mene, licno, bas briga, mozes da opstis i sa svojim friziderom, ako ti nije ladno, samo nemoj sa tim da me smaras!

subzero

pre 2 godine

Tekst je krš, ali, je pogođena suština poslednjom rečenicom.
Kada neko otputuje u takve zemlje shvati koliko smo mi zapravo civilizovani iako to sebi ne priznajemo jer se poredimo sa 'kulturnim' zapadom.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Pa ti idi kao musko, ne kao gej. Kao da moras da govoris sta si. I ja kad negde odem ne izjasnjavam se o seksualnom opredeljenju. Sta se to koga tice.

питам за друга

pre 2 godine

Немам појма зашто када читам овог Аѕдејковића у глави имам онај Кесићев глас кад имитира Весића. А немам појма ни зашто читам.

Srdjan Ninkovic

pre 2 godine

Apsurdno je to da zemlja koja ima grad Aleksandriju nazvanu po Aleksandru Velikom , koji je bio homoseksualac, ne postuje lgbt prava.

Aron

pre 2 godine

Istina, nije kao u Zalivskim Zemljama ali je homoseksualnost tamo prekršaj. To je zato što oni svoje zakonske norme baziraju na morslnim, religijskim i porodičnim vrednostima. Mi to teško možemo da razumemo jer još odavno živimo u sekularnom društvu. Sa druge strane mi nismo narod koji drži baš do morala i časti kao oni. Suviše smo opsednuti materializmom i hedonizmom. Najvažnije nam je da se dobro pojede, popije, ode na letovanje, svaleracija...

Pekar

pre 2 godine

Онда немој ићи тамо. Ни ја не идем на Папуа Нову Гвинеју, зато што је опасно тамо.
Не разумем ово убадање прстију у очи, а после глумити жртву.

ameno

pre 2 godine

Poenta price: Ne svidja mu se Egipat, jer oni tamo ne vole neprirodne stvari (gejeve).
Mada mu je sve tamo prelepo...
A onda nam preporuci da ne idemo tamo?

Mijat

pre 2 godine

Pitam se sta li je pisac hteo sa ovim tekstom,da promovise homoseksualnost ili Egipat? Nemam nista protiv homoseksualaca sve dok oni ne promovisu to. Nikog ne interesuje sta neko radi izmedju svoja 4 zida ali mi pocinje smetati kad to izadje van ta 4 zida i pocinje se potencirati na tome kao da je to normalno i potpuna svakodnevnica.

Hipeiron

pre 2 godine

Cekaj batice,odes u zemlju koja ti otvoreno kaze nemojte se tako ponasati, nije u nasoj svesti i kulturi da to tolerisemo, i ti se na nesto zalis i protestujes?

Mica

pre 2 godine

Odličan tekst, sa puno humora kao i obično. Prepoznala sam se u ulozi drugarice koja preti :) I na mene je navalentnost prodavaca imala isti uticaj - beži što dalje.
Inače, vredi videti bar jednom u životu, piramide i arheološke iskopine, iako viđene na tv hiljadu puta, oduzimaju dah uživo.

peca

pre 2 godine

A kako se to ide u Egipad ili bilo gde kao gej? Mozes li ti da odes negde, a da tvoja seksualna orjentacija nije vazna, kao sto i ide sav normalan svet? Ja sam za praznike bio na Tari i nikome se tamo nisam hvalio da sam heteroseksualac, niti me je ko sta pitao, niti je to koga zanimalo! Samo je vama gejevima vazno, da drugima date do znanja ko ste i sta ste, kao da je sve nas briga gde vi, i kako upraznjavate seks! Mene, licno, bas briga, mozes da opstis i sa svojim friziderom, ako ti nije ladno, samo nemoj sa tim da me smaras!

baltazar

pre 2 godine

Na stranu pozadina i da li je sve ovo tačno, a uglavnom jeste. Tekst napisan na nivou učenika 6. razreda osnovne škole na temu "Kako sam proveo letnji raspust". I nije jedini tekst ili nastup Azdejkovića koji me je ostavio pod istim utiskom.

Evo ja se pitam može li LBGT zajednica da nađe nekog pismenog i elokventnog da ih predstavlja. Zamislite da (bez obzira na orijentaciju) prosto iščekujute sledeći tekst da čujete nešto zanimljivo, duhovito, da vas potstakne da stvarno razmišljate.....ovako, mrka kapa. Ovo može samo da odbija i ono malo neutralnih, a pismenih.

ameno

pre 2 godine

Poenta price: Ne svidja mu se Egipat, jer oni tamo ne vole neprirodne stvari (gejeve).
Mada mu je sve tamo prelepo...
A onda nam preporuci da ne idemo tamo?

janbo

pre 2 godine

Ma Egipat je užas, a i pitanje je ovi što danas nazivamo Egipćanima kakve veze imaju sa onim starim civilizacijama. Inače je toliko prljav glavni grad, da praktično ko da si stalno na nekoj deponiji.

peca

pre 2 godine

Zasto svi pocinjete komentar sa "nemam nista protiv gejeva", zasto bih ja morao da se pravdam, ako imam protiv? Ja imam protiv! Ponasaju se kao sekta, dominantni su u drustvu, prepotentni, navalentni, vredjaju vernike SPC gde god i kad god mogu, ponasaju se kao da su neka visa rasa, nedodirljivi! Pa, odakle ovom pare za Zanzibar, Egipat ili bilo gde da ide, cime se bavi, gde radi? E to meni smeta, a ne sto se peglaju po svojim stanovima, bas me briga za to!

Pekar

pre 2 godine

Онда немој ићи тамо. Ни ја не идем на Папуа Нову Гвинеју, зато што је опасно тамо.
Не разумем ово убадање прстију у очи, а после глумити жртву.

Aha

pre 2 godine

Istina, nije kao u Zalivskim Zemljama ali je homoseksualnost tamo prekršaj. To je zato što oni svoje zakonske norme baziraju na morslnim, religijskim i porodičnim vrednostima.
(Aron, 11. maj 2021 14:24)
Tamo ima vise gejeva nego igde, cisto da znas. Dok ne skupe pare za zenidbu samo se sa drugarima igraju

nekotamo

pre 2 godine

Ovaj nas uvodi u život gej zajednoce? Podjednako su mi odbojni oni propagiraju život ovakav ili onakav. Živi momče život kako želis ali bez propagande. Sloboda izbora je najvažnija. Bez ikakvih pritisaka sa ove ili one strane

dr.kadzija

pre 2 godine

kad bi se normalno obukao, gledao svoja posla i uzivao kao obican turista, bez naguranja na nos svima da je p...na, ne bi bilo nikakvih problema.

max

pre 2 godine

Naravno da nije ako volis to da istaknes i naznacis, da svi znaju da si gej. Kad odem u Egipat ili bilo gde drugo,ne isticem da sam hetero,niti me zanima da li neko to misli...

ijaoooo

pre 2 godine

Nevezano za autora teksta ali upade mi u oci da komentatori pitaju odakle mu pare za Egipat ili Zanzibar?! Pa to su jeftinije destinacije vec nekoliko godina, Egipat je konstantno prebukiran, jedva se nadje mesto u avionu. Obican narod putuje tamo, nisu to Sejseli ili Maldivi.
Da niste toliko patoloski zaljubljeni u Grcku, koja vas inace ispadne i skuplje nego avion+smestaj u Egiptu, mozda biste to i znali (nemam nista protiv Grcke, naprotiv, obozavam je, ali patologija naseg naroda prema istoj mi je neverovatna).
Drugo, ne smeta vama samo to sto je covek gej, nego sto 'ima pare' (za jeftine destinacije ali vi to ne znate). Problem je zapravo sto nemate pare jer pitanje 'odakle mu' moze samo nekulturni slepac da postavi. Sta vas briga odakle mu?

Mijat

pre 2 godine

Pitam se sta li je pisac hteo sa ovim tekstom,da promovise homoseksualnost ili Egipat? Nemam nista protiv homoseksualaca sve dok oni ne promovisu to. Nikog ne interesuje sta neko radi izmedju svoja 4 zida ali mi pocinje smetati kad to izadje van ta 4 zida i pocinje se potencirati na tome kao da je to normalno i potpuna svakodnevnica.

Hipeiron

pre 2 godine

Cekaj batice,odes u zemlju koja ti otvoreno kaze nemojte se tako ponasati, nije u nasoj svesti i kulturi da to tolerisemo, i ti se na nesto zalis i protestujes?

goxy

pre 2 godine

Јел геј мушкарцима на челу пише да су геј? Или очекујеш у сред исламске земље да стартујеш мушкарце без последица?

Gradjanin X

pre 2 godine

Mene zanima na koji način zarađuje ovaj čovek kad ima novca da razmišlja da li će na odmor u Zanzibar, Egipat ili .......
Čini mi se da je on dobro unovčio to svoje zalaganje za prava gej populacije. Nemam ništa protiv pripadnika lgbt populacije ali zar to što odlazi u zemlju za koju zna da ne odobrava to što dotični predstavlja ne ispada izazivanje sreće i nepoštovanje domaćina odnosno lokalnih običaja. To pokazuje da oni u stvari ne poštuju drugačije razmišljanje od njihovog. Da je kojim slučajem uhapšen kukao bi na sav glas a znao je šta moze da mu se desi.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Pa ti idi kao musko, ne kao gej. Kao da moras da govoris sta si. I ja kad negde odem ne izjasnjavam se o seksualnom opredeljenju. Sta se to koga tice.

Profesor

pre 2 godine

Jos jedna glupa priča koja propagira LGBT, a ako je istinita i trebao si da zavrsis u zatvoru, nisu oni ludi kad to rade nego ova bolesna Evropa tu bolest propagira kao najnormalniju pojavu.
Verovatno nece biti objavljena moja poruka ali vredi pokusati...

Јабучило

pre 2 godine

Samo je vama gejevima vazno, da drugima date do znanja ko ste i sta ste, kao da je sve nas briga gde vi, i kako upraznjavate seks!

Поента је да је тамо морао на улици да скрива да је геј, јер би у супротном награисао. Ни ја не волим геј пропаганду, али он говори о нечему другоме. О вођењу нормалног живота, без страха да ће завршити у затвору ако жели да упозна новог дечка. Стави себе у позицију да те ухапсе зато што си отишао нпр. на тиндер. Или зато што си интервјуисао, лупам, Здравка Чолића. То јесу права која су им угрожена.

Мина

pre 2 godine

Сви његови текстови "провлаче" промовисање геј популације и перфидно наметање "правих вредности" нама већини.Сад да га питам, чисто из зезања, је ли тражио камилу мушког или женског пола, када је обилазио пирамиде.Нама овамо ти "јадни и угрожени" много закерају.

питам за друга

pre 2 godine

Немам појма зашто када читам овог Аѕдејковића у глави имам онај Кесићев глас кад имитира Весића. А немам појма ни зашто читам.

cuclana

pre 2 godine

Reakcija na tekst i neke od komentara:
1) Netačno je da ne vole gay ljude u Egiptu. U svim arapskim zemljama uživam u pravim muškarcima. Naravno, ne vole da se ljube sa muskarcima, strogo rade ono sto njima odgovara, u protivnom mogu biti agresivni (sto nasa draga autorka ne shvata)
2) Biti gay znači biti normalan, baš kao što i biti str8 znači biti normalan. Komentatori koji ulažu toliko emocija da ovo ospore imaju problem u glavi, ali piskaranje komentara im neće pomoći, postoje stručna lica koja se bave njihovim problemima

subzero

pre 2 godine

Tekst je krš, ali, je pogođena suština poslednjom rečenicom.
Kada neko otputuje u takve zemlje shvati koliko smo mi zapravo civilizovani iako to sebi ne priznajemo jer se poredimo sa 'kulturnim' zapadom.

Samira

pre 2 godine

Putuj onda tamo gde nemas problema i pusti drugu raju da zivi svoj zivot. Meni je Skandinavija dno za tradicionalne porodice ali to ne znaci da imam pravo da ih kritikujem. Egipat mi je super i dao Bog nikada da se promene.

Никола из Чa

pre 2 godine

Једно мегира друго, тј ако си геј не можеш бити мишкарац и обрнуто. Да си мушкарац нико те нигде не би дирао, једноставно тамо су мање толерантни на измишне или стварне девијације.

Predrag

pre 2 godine

Vidim da niko ovde ne ističe da je hetero samo je u sobi sa svojom ženom/devojkom u bračnom krevetu... A i zašto bi nešto isticali što se podrazumeva!?

Aron

pre 2 godine

Istina, nije kao u Zalivskim Zemljama ali je homoseksualnost tamo prekršaj. To je zato što oni svoje zakonske norme baziraju na morslnim, religijskim i porodičnim vrednostima. Mi to teško možemo da razumemo jer još odavno živimo u sekularnom društvu. Sa druge strane mi nismo narod koji drži baš do morala i časti kao oni. Suviše smo opsednuti materializmom i hedonizmom. Najvažnije nam je da se dobro pojede, popije, ode na letovanje, svaleracija...

Mica

pre 2 godine

Odličan tekst, sa puno humora kao i obično. Prepoznala sam se u ulozi drugarice koja preti :) I na mene je navalentnost prodavaca imala isti uticaj - beži što dalje.
Inače, vredi videti bar jednom u životu, piramide i arheološke iskopine, iako viđene na tv hiljadu puta, oduzimaju dah uživo.

Srdjan Ninkovic

pre 2 godine

Apsurdno je to da zemlja koja ima grad Aleksandriju nazvanu po Aleksandru Velikom , koji je bio homoseksualac, ne postuje lgbt prava.

Nyy

pre 2 godine

Egipat je bezveze i ako ste žensko, jer su odrasli muškarci na nivou pubertetlije koji je prvi put probao pivo, a belu ženu bi rastrgli sve i da se umota do poda, jer tako zaostali i frustrirani misle da su sve nemuslimanke porno-zvezde. I baš je jako očigledno da se mnogi dečaci tamo od muke međusobno igraju koliko hoćeš, a devojačka nevinost se čuva ustima i zadnjim ulazom, što njegovim što njenim...

Sve u svemu baš tužno, ali divim se vama kojima je sve to "normalno" i "ispravno". Mhm. Baš je mnogo normalnije nego da se opušteno voli ko s kim hoće, to bi baš bilo strašno, mnogo je srećniji egipatski način, je l' da?

NesaBG

pre 2 godine

Šta ovaj priča?
Egipat je, uz Tunis i Maroko, upravo RAJ na zemlji za gej muškarce.
To svi znaju. Tamo se lokalni strejt muškarci doslovno nude gejevima sa zapada.
Naravno, ti lokalci su uvek isključivo "muško" u tom odnosu, ne zanima ih ono drugo, jer se ne osećaju kao gejevi, i ne zanima ih polni organ drugog muškarca.

Tamo samo ne smeš da živiš tim stilom, ali da imaš odnos sa drugim muškarcem (pod uslovom da si "muško"), to nije problem.
Doslovno SVI to rade.

Razlog je verovatno u tome što su im žene zatvorene u kući i veoma su konzervativne, ulaze u polne odnose samo zbog reprodukcije, i ti muškarci ne upražnjavaju seks, pa jedva čekaju kada dođu ženskasti gejevi sa zapada.

Tafak

pre 2 godine

Samo da dodam tekstu da se i zenama (gej, strejt, nije bitno) ne preporucuje da putuju same u Egipat (a i u sve ostale africko-arapsko-indijske zemlje u kojima vlada jeziva robovlasnicka kvazi religijska tradicija). Ako se i usude da odu same, obavezno da ostanu u sklopu svog hotelskog kompleksa i da se na izletima nikako ne odvajaju od svoje grupe.

gaybeograd

pre 2 godine

Ponasaju se kao sekta, dominantni su u drustvu, prepotentni, navalentni, ponasaju se kao da su neka visa rasa, nedodirljivi!
(peca, 11. maj 2021 17:47) Vi, "famozna vecina" kad trazite trn u oku, a ne vidite balvan u svom. 🙄

markus1975

pre 2 godine

Ima zemalja u kojima ženu ili devojku ne možete voditi za ruku ili ljubiti na ulici, pa šta? Idem tamo gde to smem što preporučujem i autoru vezano za njegove gej potrebe. Nikada se neće ceo svet prilagoditi tebi, meni, niti bilo kome drugom.

aca

pre 2 godine

Gde god sam isao niko nikoga nije pitao u kojoj si grupi, cak sta vise bas nekog briga gde pripadas, smarate ali bas smarate i sa ovim samo izazivate.
ne to nije normalno ali se tolerise iz ciste humanosti,a ne neke lazne korektnosti, trenutne mode ili neceg drugog, tako da to ne treba zloupotrebljavati.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Aron - od svega nabrojanog primat ima Svaleracija !! Nema vece slasti od tudje i od Svasti ! ( tako kazu ovi iskusni, ja pojma nemam ne bavim se sa tim ) !

Ljiljana RD

pre 2 godine

Potpuno nepotrebna konotacija na LGBT opredeljenje… donekle autistican licni ugao. Bilo nas je jos ovog proleca I ranijih proleca u Egiptu. Nema mesta takvom nepostovanju i komparaciji.

Angažuj lektora sine

pre 2 godine

Pa dobro Peđa majka mu stara, imaš li ti lektora? Razočarao si me engleskim konstrukcijama načisto. Moramo da vodimo računa o jeziku, ti kao javna ličnost imaš odgovornost.

Sve si super napisao, dobra tema, dobar povod za diskusiju, ali onda "učinila je da..."

peca

pre 2 godine

Zasto svi pocinjete komentar sa "nemam nista protiv gejeva", zasto bih ja morao da se pravdam, ako imam protiv? Ja imam protiv! Ponasaju se kao sekta, dominantni su u drustvu, prepotentni, navalentni, vredjaju vernike SPC gde god i kad god mogu, ponasaju se kao da su neka visa rasa, nedodirljivi! Pa, odakle ovom pare za Zanzibar, Egipat ili bilo gde da ide, cime se bavi, gde radi? E to meni smeta, a ne sto se peglaju po svojim stanovima, bas me briga za to!

cuclana

pre 2 godine

Reakcija na tekst i neke od komentara:
1) Netačno je da ne vole gay ljude u Egiptu. U svim arapskim zemljama uživam u pravim muškarcima. Naravno, ne vole da se ljube sa muskarcima, strogo rade ono sto njima odgovara, u protivnom mogu biti agresivni (sto nasa draga autorka ne shvata)
2) Biti gay znači biti normalan, baš kao što i biti str8 znači biti normalan. Komentatori koji ulažu toliko emocija da ovo ospore imaju problem u glavi, ali piskaranje komentara im neće pomoći, postoje stručna lica koja se bave njihovim problemima

Mica

pre 2 godine

Odličan tekst, sa puno humora kao i obično. Prepoznala sam se u ulozi drugarice koja preti :) I na mene je navalentnost prodavaca imala isti uticaj - beži što dalje.
Inače, vredi videti bar jednom u životu, piramide i arheološke iskopine, iako viđene na tv hiljadu puta, oduzimaju dah uživo.

Samira

pre 2 godine

Putuj onda tamo gde nemas problema i pusti drugu raju da zivi svoj zivot. Meni je Skandinavija dno za tradicionalne porodice ali to ne znaci da imam pravo da ih kritikujem. Egipat mi je super i dao Bog nikada da se promene.

Мина

pre 2 godine

Сви његови текстови "провлаче" промовисање геј популације и перфидно наметање "правих вредности" нама већини.Сад да га питам, чисто из зезања, је ли тражио камилу мушког или женског пола, када је обилазио пирамиде.Нама овамо ти "јадни и угрожени" много закерају.

Никола из Чa

pre 2 godine

Једно мегира друго, тј ако си геј не можеш бити мишкарац и обрнуто. Да си мушкарац нико те нигде не би дирао, једноставно тамо су мање толерантни на измишне или стварне девијације.

Srdjan Ninkovic

pre 2 godine

Apsurdno je to da zemlja koja ima grad Aleksandriju nazvanu po Aleksandru Velikom , koji je bio homoseksualac, ne postuje lgbt prava.

dr.kadzija

pre 2 godine

kad bi se normalno obukao, gledao svoja posla i uzivao kao obican turista, bez naguranja na nos svima da je p...na, ne bi bilo nikakvih problema.

janbo

pre 2 godine

Ma Egipat je užas, a i pitanje je ovi što danas nazivamo Egipćanima kakve veze imaju sa onim starim civilizacijama. Inače je toliko prljav glavni grad, da praktično ko da si stalno na nekoj deponiji.

Mijat

pre 2 godine

Pitam se sta li je pisac hteo sa ovim tekstom,da promovise homoseksualnost ili Egipat? Nemam nista protiv homoseksualaca sve dok oni ne promovisu to. Nikog ne interesuje sta neko radi izmedju svoja 4 zida ali mi pocinje smetati kad to izadje van ta 4 zida i pocinje se potencirati na tome kao da je to normalno i potpuna svakodnevnica.

Profesor

pre 2 godine

Jos jedna glupa priča koja propagira LGBT, a ako je istinita i trebao si da zavrsis u zatvoru, nisu oni ludi kad to rade nego ova bolesna Evropa tu bolest propagira kao najnormalniju pojavu.
Verovatno nece biti objavljena moja poruka ali vredi pokusati...

ameno

pre 2 godine

Poenta price: Ne svidja mu se Egipat, jer oni tamo ne vole neprirodne stvari (gejeve).
Mada mu je sve tamo prelepo...
A onda nam preporuci da ne idemo tamo?

nekotamo

pre 2 godine

Ovaj nas uvodi u život gej zajednoce? Podjednako su mi odbojni oni propagiraju život ovakav ili onakav. Živi momče život kako želis ali bez propagande. Sloboda izbora je najvažnija. Bez ikakvih pritisaka sa ove ili one strane

Gradjanin X

pre 2 godine

Mene zanima na koji način zarađuje ovaj čovek kad ima novca da razmišlja da li će na odmor u Zanzibar, Egipat ili .......
Čini mi se da je on dobro unovčio to svoje zalaganje za prava gej populacije. Nemam ništa protiv pripadnika lgbt populacije ali zar to što odlazi u zemlju za koju zna da ne odobrava to što dotični predstavlja ne ispada izazivanje sreće i nepoštovanje domaćina odnosno lokalnih običaja. To pokazuje da oni u stvari ne poštuju drugačije razmišljanje od njihovog. Da je kojim slučajem uhapšen kukao bi na sav glas a znao je šta moze da mu se desi.

peca

pre 2 godine

A kako se to ide u Egipad ili bilo gde kao gej? Mozes li ti da odes negde, a da tvoja seksualna orjentacija nije vazna, kao sto i ide sav normalan svet? Ja sam za praznike bio na Tari i nikome se tamo nisam hvalio da sam heteroseksualac, niti me je ko sta pitao, niti je to koga zanimalo! Samo je vama gejevima vazno, da drugima date do znanja ko ste i sta ste, kao da je sve nas briga gde vi, i kako upraznjavate seks! Mene, licno, bas briga, mozes da opstis i sa svojim friziderom, ako ti nije ladno, samo nemoj sa tim da me smaras!

Јабучило

pre 2 godine

Samo je vama gejevima vazno, da drugima date do znanja ko ste i sta ste, kao da je sve nas briga gde vi, i kako upraznjavate seks!

Поента је да је тамо морао на улици да скрива да је геј, јер би у супротном награисао. Ни ја не волим геј пропаганду, али он говори о нечему другоме. О вођењу нормалног живота, без страха да ће завршити у затвору ако жели да упозна новог дечка. Стави себе у позицију да те ухапсе зато што си отишао нпр. на тиндер. Или зато што си интервјуисао, лупам, Здравка Чолића. То јесу права која су им угрожена.

max

pre 2 godine

Naravno da nije ako volis to da istaknes i naznacis, da svi znaju da si gej. Kad odem u Egipat ili bilo gde drugo,ne isticem da sam hetero,niti me zanima da li neko to misli...

Hipeiron

pre 2 godine

Cekaj batice,odes u zemlju koja ti otvoreno kaze nemojte se tako ponasati, nije u nasoj svesti i kulturi da to tolerisemo, i ti se na nesto zalis i protestujes?

goxy

pre 2 godine

Јел геј мушкарцима на челу пише да су геј? Или очекујеш у сред исламске земље да стартујеш мушкарце без последица?

ijaoooo

pre 2 godine

Nevezano za autora teksta ali upade mi u oci da komentatori pitaju odakle mu pare za Egipat ili Zanzibar?! Pa to su jeftinije destinacije vec nekoliko godina, Egipat je konstantno prebukiran, jedva se nadje mesto u avionu. Obican narod putuje tamo, nisu to Sejseli ili Maldivi.
Da niste toliko patoloski zaljubljeni u Grcku, koja vas inace ispadne i skuplje nego avion+smestaj u Egiptu, mozda biste to i znali (nemam nista protiv Grcke, naprotiv, obozavam je, ali patologija naseg naroda prema istoj mi je neverovatna).
Drugo, ne smeta vama samo to sto je covek gej, nego sto 'ima pare' (za jeftine destinacije ali vi to ne znate). Problem je zapravo sto nemate pare jer pitanje 'odakle mu' moze samo nekulturni slepac da postavi. Sta vas briga odakle mu?

Pekar

pre 2 godine

Онда немој ићи тамо. Ни ја не идем на Папуа Нову Гвинеју, зато што је опасно тамо.
Не разумем ово убадање прстију у очи, а после глумити жртву.

Predrag

pre 2 godine

Vidim da niko ovde ne ističe da je hetero samo je u sobi sa svojom ženom/devojkom u bračnom krevetu... A i zašto bi nešto isticali što se podrazumeva!?

Aron

pre 2 godine

Istina, nije kao u Zalivskim Zemljama ali je homoseksualnost tamo prekršaj. To je zato što oni svoje zakonske norme baziraju na morslnim, religijskim i porodičnim vrednostima. Mi to teško možemo da razumemo jer još odavno živimo u sekularnom društvu. Sa druge strane mi nismo narod koji drži baš do morala i časti kao oni. Suviše smo opsednuti materializmom i hedonizmom. Najvažnije nam je da se dobro pojede, popije, ode na letovanje, svaleracija...

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Pa ti idi kao musko, ne kao gej. Kao da moras da govoris sta si. I ja kad negde odem ne izjasnjavam se o seksualnom opredeljenju. Sta se to koga tice.

subzero

pre 2 godine

Tekst je krš, ali, je pogođena suština poslednjom rečenicom.
Kada neko otputuje u takve zemlje shvati koliko smo mi zapravo civilizovani iako to sebi ne priznajemo jer se poredimo sa 'kulturnim' zapadom.

Aha

pre 2 godine

Istina, nije kao u Zalivskim Zemljama ali je homoseksualnost tamo prekršaj. To je zato što oni svoje zakonske norme baziraju na morslnim, religijskim i porodičnim vrednostima.
(Aron, 11. maj 2021 14:24)
Tamo ima vise gejeva nego igde, cisto da znas. Dok ne skupe pare za zenidbu samo se sa drugarima igraju

baltazar

pre 2 godine

Na stranu pozadina i da li je sve ovo tačno, a uglavnom jeste. Tekst napisan na nivou učenika 6. razreda osnovne škole na temu "Kako sam proveo letnji raspust". I nije jedini tekst ili nastup Azdejkovića koji me je ostavio pod istim utiskom.

Evo ja se pitam može li LBGT zajednica da nađe nekog pismenog i elokventnog da ih predstavlja. Zamislite da (bez obzira na orijentaciju) prosto iščekujute sledeći tekst da čujete nešto zanimljivo, duhovito, da vas potstakne da stvarno razmišljate.....ovako, mrka kapa. Ovo može samo da odbija i ono malo neutralnih, a pismenih.

питам за друга

pre 2 godine

Немам појма зашто када читам овог Аѕдејковића у глави имам онај Кесићев глас кад имитира Весића. А немам појма ни зашто читам.

gaybeograd

pre 2 godine

Ponasaju se kao sekta, dominantni su u drustvu, prepotentni, navalentni, ponasaju se kao da su neka visa rasa, nedodirljivi!
(peca, 11. maj 2021 17:47) Vi, "famozna vecina" kad trazite trn u oku, a ne vidite balvan u svom. 🙄

aca

pre 2 godine

Gde god sam isao niko nikoga nije pitao u kojoj si grupi, cak sta vise bas nekog briga gde pripadas, smarate ali bas smarate i sa ovim samo izazivate.
ne to nije normalno ali se tolerise iz ciste humanosti,a ne neke lazne korektnosti, trenutne mode ili neceg drugog, tako da to ne treba zloupotrebljavati.

Ljiljana RD

pre 2 godine

Potpuno nepotrebna konotacija na LGBT opredeljenje… donekle autistican licni ugao. Bilo nas je jos ovog proleca I ranijih proleca u Egiptu. Nema mesta takvom nepostovanju i komparaciji.

Angažuj lektora sine

pre 2 godine

Pa dobro Peđa majka mu stara, imaš li ti lektora? Razočarao si me engleskim konstrukcijama načisto. Moramo da vodimo računa o jeziku, ti kao javna ličnost imaš odgovornost.

Sve si super napisao, dobra tema, dobar povod za diskusiju, ali onda "učinila je da..."

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Aron - od svega nabrojanog primat ima Svaleracija !! Nema vece slasti od tudje i od Svasti ! ( tako kazu ovi iskusni, ja pojma nemam ne bavim se sa tim ) !

markus1975

pre 2 godine

Ima zemalja u kojima ženu ili devojku ne možete voditi za ruku ili ljubiti na ulici, pa šta? Idem tamo gde to smem što preporučujem i autoru vezano za njegove gej potrebe. Nikada se neće ceo svet prilagoditi tebi, meni, niti bilo kome drugom.

NesaBG

pre 2 godine

Šta ovaj priča?
Egipat je, uz Tunis i Maroko, upravo RAJ na zemlji za gej muškarce.
To svi znaju. Tamo se lokalni strejt muškarci doslovno nude gejevima sa zapada.
Naravno, ti lokalci su uvek isključivo "muško" u tom odnosu, ne zanima ih ono drugo, jer se ne osećaju kao gejevi, i ne zanima ih polni organ drugog muškarca.

Tamo samo ne smeš da živiš tim stilom, ali da imaš odnos sa drugim muškarcem (pod uslovom da si "muško"), to nije problem.
Doslovno SVI to rade.

Razlog je verovatno u tome što su im žene zatvorene u kući i veoma su konzervativne, ulaze u polne odnose samo zbog reprodukcije, i ti muškarci ne upražnjavaju seks, pa jedva čekaju kada dođu ženskasti gejevi sa zapada.

Nyy

pre 2 godine

Egipat je bezveze i ako ste žensko, jer su odrasli muškarci na nivou pubertetlije koji je prvi put probao pivo, a belu ženu bi rastrgli sve i da se umota do poda, jer tako zaostali i frustrirani misle da su sve nemuslimanke porno-zvezde. I baš je jako očigledno da se mnogi dečaci tamo od muke međusobno igraju koliko hoćeš, a devojačka nevinost se čuva ustima i zadnjim ulazom, što njegovim što njenim...

Sve u svemu baš tužno, ali divim se vama kojima je sve to "normalno" i "ispravno". Mhm. Baš je mnogo normalnije nego da se opušteno voli ko s kim hoće, to bi baš bilo strašno, mnogo je srećniji egipatski način, je l' da?

Tafak

pre 2 godine

Samo da dodam tekstu da se i zenama (gej, strejt, nije bitno) ne preporucuje da putuju same u Egipat (a i u sve ostale africko-arapsko-indijske zemlje u kojima vlada jeziva robovlasnicka kvazi religijska tradicija). Ako se i usude da odu same, obavezno da ostanu u sklopu svog hotelskog kompleksa i da se na izletima nikako ne odvajaju od svoje grupe.