Istorija

Prošao je vek od rođenja poslednjeg kralja Jugoslavije Petra II Karađorđevića

Petar II Karađorđević, poslednji kralj Jugoslavije, rođen je pre stotinu godina, 6. septembra 1923. Kralj koji je imao tragediju da kao dete ostane bez oca, nije bio ni punoletan kada je aprila 1941. odveden iz svoje zemlje voljom pučista, koji su 27. marta oborili legalnu vladu, odnosno Namesništvo čija je prva ličnost bio knez Pavle. Petar II Karađorđević nikada se više nije vratio u svoju zemlju.

Vesti sreda 6.09. 08:22 Komentara: 13

Bojanić: "Ima i drugih nezvaničnih izvora koji tvrde da Sveti Sava nije spaljen" VIDEO

Veliko je pitanje, zašto se ne utvrdi istina, kad već postoji priča, ko ne dozvoljava da se uradi DNK analiza, da li smo svesni da na taj način skrnavimo sopstvenu istoriju i tako tumaramo u njoj, kome to odgovra i zašto… veliko je pitanje? Ili kako zbore još iz davnina nek monasi i duhovnici da Srbi još nisu zaslužili da im se Sava pojavi i da će se on pojaviti kada zasluže. Možda stvarno još nije došao taj trenutak... a vrlo lako se može utvrdi istina.

Vesti petak 4.08. 11:25 Komentara: 6

Aleksej i Nikolaj sa Vračara

Jedino Vračar ima ovakav ćošak na kojem bok uz bok ćute Aleksej i Nikolaj. Jedino Beograd u svojoj postmodernoj opuštenosti ume da voli i slavnog ruskog pisca, zakletog protivnika carizma, i poslednjeg ruskog cara.

Vesti subota 17.06. 11:42 Komentara: 1
strana 1 od 20 idi na stranu