Učestalo mokrenje može biti znak ozbiljne bolesti, obratite pažnju

Većina ljudi ima oko pet do sedam pražnjenja creva dnevno, ali ako idete više od sedam puta u 24 sata i niste popili više od dva litra tečnosti, pogledajte neke od ovih uzroka.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 08.06.2023.

10:09

Učestalo mokrenje može biti znak ozbiljne bolesti, obratite pažnju
Foto: depositphotos/loverpower

Neki uzroci mogu uključivati bubrege, bešiku, prostatu i dijabetes. Međutim, postoje i drugi manje poznati razlozi zbog kojih je potrebno češće pražnjenje creva.

To su: infekcija urinarnog trakta, uretritis, trudnoća, tumor ili masa u predelu karlice, tumor mokraćne bešike, vrsta zapaljenja zida mokraćne bešike, kamen u mokraćnim putevima, određeni lekovi koje uzimate kao što su diuretici, određene terapije, polno prenosive infekcije i neurološki problemi.

Simptomi koji ukazuju na to da treba da se obratite lekaru su ako nema povećanog izlučivanja urina prilikom mokrenja. U zavisnosti od uzroka, osobe koje imaju problema sa čestim mokrenjem mogu imati i druge simptome kao što su: bol u stomaku, urinarna inkontinencija, nokturija ili često mokrenje noću i bolno mokrenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: