Preporučena vakcinacija dece starije od šest meseci protiv koronavirusa

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) preporučili su da se vakcine protiv koronavirusa koriste kod dece starije od šest meseci.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2022.

08:25

Preporučena vakcinacija dece starije od šest meseci protiv koronavirusa
Foto:EPA/RUNGROJ YONGRIT

Odluka CDC doneta je nakon što je panel savetnika te institucije glasao da se preporuče vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od šest meseci.

"Znamo da milioni roditelja i staratelja žele da se njihova deca vakcinišu, i nakon današnje odluke, to i mogu", rekla je direktorka CDC Rošel Valenski.

Američka Agencija za hranu i lekove (FDA) u petak je odobrila Moderninu vakcinu za decu od šest meseci do pet godina, a vakcinu Fajzera i Bionteka za decu od šest meseci do četiri godine.

Fajzerova vakcina je već odobrena za decu stariju od pet godina.

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajena planira da počne sa vakcinacijom mlađih od pet godina već sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: