Posebna vakcina protiv omikron soja stiže tek u septembru

Vakcina prilagođena omikron varijanti koronavirusa počeće da se primenjuje širom Nemačke u septembru, rekao je ministar zdravlja Karl Lauterbah.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 17.04.2022.

21:45

Posebna vakcina protiv omikron soja stiže tek u septembru
Foto:EPA/ JEROEN JUMELET

"Dobijamo vakcinu koja štiti od varijante omikron – to očekujemo u septembru", rekao je Lauterbah za list Bild am zontag, a prenosi Germany today.

Običnih 5 znakova ukazuju da ste već preležali najnoviju podvarijantu omikrona

Lauterbah je rekao da nam činjenica da se nove varijante neprestano pojavljuju otežava da se pripremimo za mutacije.

"Sasvim je moguće da ćemo dobiti veoma zaraznu varijantu omikrona koja je smrtonosna kao delta. To bi bila apsolutna ubistvena varijanta", rekao je on.

Sedmodnevna incidencija u Nemačkoj pala je ove nedelje ispod 1.000 novih infekcija na 100.000 stanovnika, prvi put od januara.

Institut Robert Koh (RKI) prijavio je u subotu 876,5 novih infekcija na 100.000 ljudi, što je znatan pad u odnosu na prosek u petak od 1001,5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: