Kad pivo postaje problem? Lekari savetuju: "Ako osetite bilo šta od ovoga, nemojte ga piti"

Gastroenterolog Jonatan Kung je u razgovoru za strane medije naveo da ljudima koji imaju dijabetes ne bi preporučio da naručuju pivo jer ono izaziva povećanje nivoa šećera u krvi. Dešava se da neki proizvođaći uopšte ne navedu da se u njihovom pivu nalazi šećer.

Izvor: klix.ba

Petak, 30.09.2022.

20:19

Kad pivo postaje problem? Lekari savetuju:
Foto: Profimedia

Ukoliko imate višak kilograma, takođe ne bi trebalo da konzumirate ovo piće jer uzrokuje nakupljanje masnih naslaga u predelu stomaka. Oni koji su osetljivi na gluten bi isto tako trebalo da odustanu od kupovine piva.

"Većina piva sadrže gluten koji izaziva upalu creva, što, naravno, uzrokuje gastrointestinalne probleme", dodao je Kung.

Izbegavanje konzumiranja piva se odnosi i na ljude koji imaju sindrom iritabilnog creva (IBS).

"Ono uzrukuje nadimanje, gasove, dijareju te iritiraju zidove creva i zadržavaju tečnost u organizmu pacijenta", rekao je.

Ako pijete pivo iako imate problema s jetrom, možete dodatno ubrzati proces oštećenja parenhima (organskog tkiva) i tako otežati njeno funkcionisanje.

Oni koji imaju žgaravicu bi takođe trebalo da odustanu od pijenja ovog alkoholnog pića.

"Pivo onemogućava zatvaranje donjeg dela jednjaka, što uzrokuje vraćanje želučane kiseline u grlo, odnosno žgaravicu", zaključio je Kung.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: