Zaštita imuniteta leti mnogo veća zbog jednog vitamina VIDEO

Lekari ističu da je ishrana jedan od najboljih načina da ojačate imunitet i sačuvate dobro zdravlje, ali na to utiču i mnogi drugi faktori. Narednih dana očekuju nas velike vrućine, a mi smo istraživali kako visoke temperature utiču na naš imunitet?

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2022.

18:40

Zaštita imuniteta leti mnogo veća zbog jednog vitamina VIDEO
Foto:Printscreen/TV Prva

Jačanje imuniteta je prioritet u sezonama prehlade i gripa, ali i tokom leta visoke temperature imaju rasprostranjen uticaj na naš organizam.Zato često postavimo pitanje zašto se razboljevamo zimi, a leti nema toliko virusa?

"Pa manje se razboljevamo jer smo izloženi suncu mnogo više, ono je veliki dobrotvor i donosi vitamin D, omogućava da rastu biljke ima dosta voća i povrća i sve su to zaštitne materije koje omogućavaju organizmu da ispravlja greške", rekao je epidemiolog Borislav Kamenov za vesti TV Prve.

Dugotajno izlaganje na suncu dovodi do toplotnog udara, to je dehidratacija po Kamenovu.

"Šta je toplotni udar, to je pregrejavanje organizma, to je gubitak tečnosti koji mi zovemo dehidratacija. Onda imate povraćanje i čitav slom organizma i imate tešku kliničku sliku koja liči na dijabetičku komu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: