Trikovi za savršen ten - kako pripremiti kožu za sunčanje?

Bliži se sezona odlaska na more i sunčanje, a s tim i obavezno pripremanje kože za izlaganje suncu.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2023.

13:04

Trikovi za savršen ten - kako pripremiti kožu za sunčanje?
Foto: depositphotos/Maridav

Zaštita kože od štetnog uticaja UV zraka je jako važan faktor kada je nega u pitanju, a osim toga, sunce utiče i na starenje kože.

Ono što je glavno u pripremi kože za sunčanje je svakako hidratantna krema, ona ne štiti kožu, ali pomaže da ne ostane suva i dehidrirana tokom izlaganja suncu. Takođe, piling kože da biste odstranili mrtve ćelije, isto je značajan u ovom procesu jer neodstranjene ćelije sprečavaju pravilno dobijanje boje. Ali, pilingom ćete isto tako ukloniti i zaštitni sloj kože, pa morate biti oprezni jer će koža biti znatno osetljivija. Iz tog razloga radite piling nekoliko nedelja pre sunčanja.

Da biste postigli pun efekat, vodite računa i o ishrani. Najvažnije je da imate namirnice bogate vitaminom E i karotenom, kao što su šargarepa, krompir, bundeva, spanać, tikvica.

I za kraj, sunčajte se postepeno. Nikako se ne izlažite suncu tokom celog dana jer rizikujete da dobijete opekotine, što može dovesti čak i do raka kože.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: