Četvrtak, 22.09.2022.

16:14

Listerija: Pojedeš danas, simptome čekaš od 2 do 6 nedelja

Izvor: B92

Listerija: Pojedeš danas, simptome èekaš od 2 do 6 nedelja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

Veliki brat

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

A šta ako neko ipak gricne komadić pre kuvanja ili prženja? A nigde ne piše na pakovanju da to nije bezbedno!

Ja sam se pre oko 5 godina otrovao kobasicom jednog lanca mesara, očigledno su ostavili ceo sadržaj vitrine da prenoći tako, jer ih je mrzelo da premeštaju u komoru, ili je stigla ukvarena, a prodavačica se još nije razbudila, pošto je bilo oko 7:30 ujutru, pa mi uvalila one iz vitrine umesto da donse iz komore. Inače, u par navrata su mi tako donosili iz komore, a za ono u vitrini komentarisali da je "za gledanje".
Izgleda da su creva za kobasicu bila ukvarena i


Ovo je upozorenje došlo iz hrvatske..Rade li se ovde kontrole ?
(Evroazija forever, 22. septembar 2022 19:22)

Kakvu ovde kontrolu, ovde gde god kupim bilo šta suhomestanto u onom pakovanju od 100g, moram posle par zalogaja da bacim mačkama, i čak one pomirišu i neće da jedu. Ono što prodaju na meru iz vitrina, preko 90% ne bi prošlo bilo kakvu laboratorijku kontrolu, to je sve puno bakterija i samo zahvaljujući tome što većina ljudi ovde na Balkanu ima stomak da bi mogla i eksere da svari, nemamo epidemije trovanja takvom hranom.
U Srbiji je 80% ljudi zaboravilo kako mirišu i kakav ukus imaju domaća pršuta i slanina, pa mogu u ovim marketima da im prodaju đubre koje se proizvodi od mesa uvezenog iz EU kome je istekao rok!

Advokat

pre 1 godinu

Dovoljno je samo 3-5 minuta kuvati u ključaloj vodi , ili isto toliko pržiti i apsolutno sve bakterije ste uništili. Ove bakterije ima i velikom broju namirnica i naglašeno je da se termički moraju obraditi. Ništa neće biti od ovoga. Ove viršle su inače ubedljivo najkvalitetnije na svetu i sadrže 94% živinskog mesa.

Zoran

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

Naravno da ne. Šta sve listerija izbaci tokom života. Da znaš kako izgleda viršla pod mikroskopom nikad je ne bi jeo u životu pa ni pogledao. To je horor!
(Kometa, 22. septembar 2022 21:38)

Ne znam šta je vaš cilj ali kako čovek kaže :
" Cooking all meats (including beef, pork, poultry, and seafood) to a safe internal temperature, typically 73 °C (165 °F), will kill the food-borne pathogen."

I svakako listerja se ne pojavljuje samo u viršlama a viršle su najgore smeće.

Kometa

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

Naravno da ne. Šta sve listerija izbaci tokom života. Da znaš kako izgleda viršla pod mikroskopom nikad je ne bi jeo u životu pa ni pogledao. To je horor!

Srdjan

pre 1 godinu

@Gradjanin
Bakterija nije nimalo naivna jer se ne otkriva tako lako.
Prijatelj mi je nazalost preminuo prije mjesec dana upravo od zaraze listerijom. 10 dana u bolnici, poslednjih 5 dana u komi. Bakterija je zahvatila mozdane nerve i spasa nije bilo…

Marko

pre 1 godinu

Kuvas 15 minuta u kljucaloj vodi, ako se raspadne kobas ne valja svakako ,a ako ne imate has i pobili ste sve bakterije, ja bi se davno mesom otrovao ali volim res peceno, moze antrax da bude unutra ja to spalim

Marko

pre 1 godinu

Kuvas 15 minuta u kljucaloj vodi, ako se raspadne kobas ne valja svakako ,a ako ne imate has i pobili ste sve bakterije, ja bi se davno mesom otrovao ali volim res peceno, moze antrax da bude unutra ja to spalim

Srdjan

pre 1 godinu

@Gradjanin
Bakterija nije nimalo naivna jer se ne otkriva tako lako.
Prijatelj mi je nazalost preminuo prije mjesec dana upravo od zaraze listerijom. 10 dana u bolnici, poslednjih 5 dana u komi. Bakterija je zahvatila mozdane nerve i spasa nije bilo…

Advokat

pre 1 godinu

Dovoljno je samo 3-5 minuta kuvati u ključaloj vodi , ili isto toliko pržiti i apsolutno sve bakterije ste uništili. Ove bakterije ima i velikom broju namirnica i naglašeno je da se termički moraju obraditi. Ništa neće biti od ovoga. Ove viršle su inače ubedljivo najkvalitetnije na svetu i sadrže 94% živinskog mesa.

Zoran

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

Naravno da ne. Šta sve listerija izbaci tokom života. Da znaš kako izgleda viršla pod mikroskopom nikad je ne bi jeo u životu pa ni pogledao. To je horor!
(Kometa, 22. septembar 2022 21:38)

Ne znam šta je vaš cilj ali kako čovek kaže :
" Cooking all meats (including beef, pork, poultry, and seafood) to a safe internal temperature, typically 73 °C (165 °F), will kill the food-borne pathogen."

I svakako listerja se ne pojavljuje samo u viršlama a viršle su najgore smeće.

Kometa

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

Naravno da ne. Šta sve listerija izbaci tokom života. Da znaš kako izgleda viršla pod mikroskopom nikad je ne bi jeo u životu pa ni pogledao. To je horor!

Veliki brat

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

A šta ako neko ipak gricne komadić pre kuvanja ili prženja? A nigde ne piše na pakovanju da to nije bezbedno!

Ja sam se pre oko 5 godina otrovao kobasicom jednog lanca mesara, očigledno su ostavili ceo sadržaj vitrine da prenoći tako, jer ih je mrzelo da premeštaju u komoru, ili je stigla ukvarena, a prodavačica se još nije razbudila, pošto je bilo oko 7:30 ujutru, pa mi uvalila one iz vitrine umesto da donse iz komore. Inače, u par navrata su mi tako donosili iz komore, a za ono u vitrini komentarisali da je "za gledanje".
Izgleda da su creva za kobasicu bila ukvarena i


Ovo je upozorenje došlo iz hrvatske..Rade li se ovde kontrole ?
(Evroazija forever, 22. septembar 2022 19:22)

Kakvu ovde kontrolu, ovde gde god kupim bilo šta suhomestanto u onom pakovanju od 100g, moram posle par zalogaja da bacim mačkama, i čak one pomirišu i neće da jedu. Ono što prodaju na meru iz vitrina, preko 90% ne bi prošlo bilo kakvu laboratorijku kontrolu, to je sve puno bakterija i samo zahvaljujući tome što većina ljudi ovde na Balkanu ima stomak da bi mogla i eksere da svari, nemamo epidemije trovanja takvom hranom.
U Srbiji je 80% ljudi zaboravilo kako mirišu i kakav ukus imaju domaća pršuta i slanina, pa mogu u ovim marketima da im prodaju đubre koje se proizvodi od mesa uvezenog iz EU kome je istekao rok!

Marko

pre 1 godinu

Kuvas 15 minuta u kljucaloj vodi, ako se raspadne kobas ne valja svakako ,a ako ne imate has i pobili ste sve bakterije, ja bi se davno mesom otrovao ali volim res peceno, moze antrax da bude unutra ja to spalim

Kometa

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

Naravno da ne. Šta sve listerija izbaci tokom života. Da znaš kako izgleda viršla pod mikroskopom nikad je ne bi jeo u životu pa ni pogledao. To je horor!

Advokat

pre 1 godinu

Dovoljno je samo 3-5 minuta kuvati u ključaloj vodi , ili isto toliko pržiti i apsolutno sve bakterije ste uništili. Ove bakterije ima i velikom broju namirnica i naglašeno je da se termički moraju obraditi. Ništa neće biti od ovoga. Ove viršle su inače ubedljivo najkvalitetnije na svetu i sadrže 94% živinskog mesa.

Srdjan

pre 1 godinu

@Gradjanin
Bakterija nije nimalo naivna jer se ne otkriva tako lako.
Prijatelj mi je nazalost preminuo prije mjesec dana upravo od zaraze listerijom. 10 dana u bolnici, poslednjih 5 dana u komi. Bakterija je zahvatila mozdane nerve i spasa nije bilo…

Zoran

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

Naravno da ne. Šta sve listerija izbaci tokom života. Da znaš kako izgleda viršla pod mikroskopom nikad je ne bi jeo u životu pa ni pogledao. To je horor!
(Kometa, 22. septembar 2022 21:38)

Ne znam šta je vaš cilj ali kako čovek kaže :
" Cooking all meats (including beef, pork, poultry, and seafood) to a safe internal temperature, typically 73 °C (165 °F), will kill the food-borne pathogen."

I svakako listerja se ne pojavljuje samo u viršlama a viršle su najgore smeće.

Veliki brat

pre 1 godinu

Pa iz teksta se da zakljuciti da se termickom obradom ova bakterija unistava. Sve u svemu tresla se gora , rodio se mis.
(Gradjanin, 22. septembar 2022 17:12)

A šta ako neko ipak gricne komadić pre kuvanja ili prženja? A nigde ne piše na pakovanju da to nije bezbedno!

Ja sam se pre oko 5 godina otrovao kobasicom jednog lanca mesara, očigledno su ostavili ceo sadržaj vitrine da prenoći tako, jer ih je mrzelo da premeštaju u komoru, ili je stigla ukvarena, a prodavačica se još nije razbudila, pošto je bilo oko 7:30 ujutru, pa mi uvalila one iz vitrine umesto da donse iz komore. Inače, u par navrata su mi tako donosili iz komore, a za ono u vitrini komentarisali da je "za gledanje".
Izgleda da su creva za kobasicu bila ukvarena i


Ovo je upozorenje došlo iz hrvatske..Rade li se ovde kontrole ?
(Evroazija forever, 22. septembar 2022 19:22)

Kakvu ovde kontrolu, ovde gde god kupim bilo šta suhomestanto u onom pakovanju od 100g, moram posle par zalogaja da bacim mačkama, i čak one pomirišu i neće da jedu. Ono što prodaju na meru iz vitrina, preko 90% ne bi prošlo bilo kakvu laboratorijku kontrolu, to je sve puno bakterija i samo zahvaljujući tome što većina ljudi ovde na Balkanu ima stomak da bi mogla i eksere da svari, nemamo epidemije trovanja takvom hranom.
U Srbiji je 80% ljudi zaboravilo kako mirišu i kakav ukus imaju domaća pršuta i slanina, pa mogu u ovim marketima da im prodaju đubre koje se proizvodi od mesa uvezenog iz EU kome je istekao rok!