1. Limun je baza! U odnosu na zelucanu kiselinu i njenu vrednost limun je bazan! Kraj price!
    (Zoran, 30. avgust 2022 23:30)

    # Link komentara

  2. @matori , grešiš. Kuvanjem se gubi nešto više od pola vitamina C. Potpuno se gubi na blizu 200 stepeni. Drugo vitamin C je baza. Treće, manite se narodnih lekova. Moje iskustvo sa đumbirom je vrlo loše. Ima jedno pravilo; jedi lokalne namirnice.
    (Drrr, 10. avgust 2022 02:59)

    # Link komentara

  3. Limun je kiselina nije baza, kako moze da ima alkalna svojstva? On ne spusta ph, vec ga dize? Ima li ko da me ispravi ako gresim?
    (Saša, 9. avgust 2022 13:10)

    Bitno je kako deluje nakon prolaska kroz želudac!
    (Veliki brat, 9. avgust 2022 19:58)

    # Link komentara

  4. Рецепт је у најмању руку непрецизан. Лимун са кором? Колике главице белог лука? Ђумбир може да буде тањи и дебљи. Није довољно рећи “4цм”… Ако је у питању лек, мора то много прецизније. Плус, која својства задржава кувани лимун?
    (Ксенија, 9. avgust 2022 17:06)

    # Link komentara

  5. @matori , grešiš. Kuvanjem se gubi nešto više od pola vitamina C. Potpuno se gubi na blizu 200 stepeni. Drugo vitamin C je baza. Treće, manite se narodnih lekova. Moje iskustvo sa đumbirom je vrlo loše. Ima jedno pravilo; jedi lokalne namirnice...
    (Drrr, 9. avgust 2022 16:24)

    # Link komentara

  6. Vitamin c se gubi na temperaturi oko 165 stepeni, voda kljuca na nekih 100 stepeni tako da ne ubija vitamin c iz limuna.
    Moze biti zanimljiv recept, sta znam ali samo treba biti uporan i piti ga redovno, svi mi pijemo 2-3 dana i kao ma jok ne deluje i prestanemo.
    Mora se piti bilo sta duze vreme da bi se videli efekti...
    (Borko, 9. avgust 2022 15:52)

    # Link komentara

  7. Uzmete đumbir, beli luk i limun i sve to pomešate... Zatim to bacite i ispržite sebi 3 jaja na oko...
    (Halo Bing..., 9. avgust 2022 15:09)

    # Link komentara

  8. Pijem limunadu već 3 godine.Prokuva se oko 500 g djumbira u 8 litara vode,vri oko 15 min.Zatim kad se malo ohladi,rastvorim 8 kašika meda i kad se skroz ohladi ubacim sok od 6 iscedjenih limuna.Verovatno je zdravo.Ono što je najvažnije,osvežava i zimi i leti.
    (Adam, 9. avgust 2022 15:06)

    # Link komentara

  9. Zasto termometar, sto ne barometer ili topomer
    (dovla, 9. avgust 2022 14:24)

    # Link komentara

  10. uopte se ne osecate na beli luk. sa limuna ako nije organski, skinuti koru i ne kuvati nego samo da voda prokljuca i skloniti. poklopiti neka se hladi. ne bih pisala da nisam proverila da deluje. tako je jednostavno a vredi vise od svih statina koje pijemo.
    (xxxx, 9. avgust 2022 13:32)

    # Link komentara

  11. Zanimljiva merna jedinica u receptu, centimetri....
    (MARKEĐANI, 9. avgust 2022 13:11)

    # Link komentara

  12. Limun je kiselina nije baza, kako moze da ima alkalna svojstva? On ne spusta ph, vec ga dize? Ima li ko da me ispravi ako gresim?
    (Saša, 9. avgust 2022 13:10)

    # Link komentara

  13. Ko zna koliko je kvalitetnih i korisnih recepata, bez nus pojava, zaboravljeno zbog farmako industrije? Da je još naći ekološke limune i ekološku hranu generalno, biljnu i zivotinjsku. Nažalost toga više nema. Onda se čudimo koliko ima kancera, a jede se nezdravo, konzervisano, sa prsticidima tretirano, vestaćko đubrivo, skladišteno i puno buđi, tretirano protiv klijanja, voda svakakva, voda iz česme puna hlora, voda iz olastike jo gora, vazduh oun svega, nekretanje...
    (rezultat problemi mnogi, 9. avgust 2022 12:46)

    # Link komentara

  14. I onda tako lepo smrdljate na beli luk, svako ko moze vas izbegava, pa se smanjuju sanse da se razbolite ili se nesto desi. To je sustina
    (keki, 9. avgust 2022 12:23)

    # Link komentara

  15. Može ovo posle 1,5 kila janjetine i tri piva.
    (MUSELIM, 9. avgust 2022 12:00)

    # Link komentara

  16. Kad sve prikljuca, sve to je izgubilo svaki korisni sastojak
    (Borivoje Surdilovic, 9. avgust 2022 11:36)

    # Link komentara

  17. x
    (xxxx, 9. avgust 2022 11:04)

    # Link komentara

  18. provereni RUSKI recept koji oni koriste . pet glavica limuna i 30 cena DOMACEG belog luka. samleti i u 1,5l vode sipati smesu i samo da prokljuca. ostaviti da se ohladi. moze se procediti i ne mora. piti ujutu jednu RAKIJSKU casicu na prazan stomak. ne oseca se , ne boli zeludac. rezultat, deluje 100 posto. sa 65 % zakrecenja karotide spalo na 25%. lekarka nije mogla da veruje. odmah je pitala sta sam koristila jer od lekova nema sanse da se toliko ociste karotide. pije se u jesen i u prolece. djumbir mi smeta i zato ga ne koristim a i ovo je dovoljno
    (ana, 9. avgust 2022 10:43)

    # Link komentara

  19. Die beste, Nemačka medicina je najbolja!
    (Blek, 09. avgust 2022 09:39)

    Ala bi se obradovao da dođu?!
    (bez milosti, 9. avgust 2022 10:37)

    # Link komentara

  20. Glavni sastojak ovde je blender.
    (bez milosti, 9. avgust 2022 10:36)

    # Link komentara

  21. Na prazan stomak nikako! Bomba za želudac.
    (Mogul, 9. avgust 2022 10:24)

    # Link komentara

  22. Die beste, Nemačka medicina je najbolja!
    (Blek, 9. avgust 2022 09:39)

    # Link komentara

  23. Кад се прокува лимун губи се витамин Ц
    (матори, 9. avgust 2022 09:13)

    # Link komentara

  24. Koje čaše - šolje? Kog voumena?
    (Dragan Djurich, 9. avgust 2022 09:04)

    # Link komentara

  25. Stari čiča uvjek u jutro jednu malu šjivu bubne a ima ih preko devedeset . . . ;)
    (Marko . . ., 9. avgust 2022 08:48)

    # Link komentara

  26. Da, samo beli luk i limun na prazan želudac ,znači čir na želucu. A pritisak se bolje rešava šetnjom od 30min svaki dan.
    (ff, 9. avgust 2022 08:34)

    # Link komentara