"Odrasli dnevno pojedu po 800 komadića mikroplastike": Imamo je u krvi zbog jedne greške VIDEO

Holandski naučnici su prvi otkrili čestice mikroplastike u ljudskoj krvi. U čak 80 odsto uzoraka krvi nalaze se čestice plastike. To je pokazalo istraživanje koje je urađeno u Amsterdamu, a poreklo plastike u ljudskom organizmu je iz plastičnih flaša i ambalaže u kojoj se nalazi hrana.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. To ovu sto zvacu kasicice i ostali glodaci plasticnih igracaka.
  (Guruman, 29. jun 2022 10:49)

  # Link komentara

 2. 32 godine se bavim vodosnabdevanjem u Srbiji. Gledam komšije koje vuku flaširanu vodu jer su "čuli da je zdravija". Doktorka je potpuno u pravu, voda u Beogradu (a i u većem broju gradova i naselja u Srbiji) je zdravija od velikog broja flaširanih voda na tržištu. Ambalaža (plastika), dug period od flaširanja do konzumacije (uzrokuje razvoj bakterija i promenu kvaliteta), ćesto izmenjen i loš mineraloški sadržaj, glavni su razlozi zbog kojih, bukvalno, ne treba bacati novac jer se ne postiže nikakav bolji kvalitet. Nažalost, malo je edukativnih priča kao vaša, na ovu temu u medijima.
  (Ing Hg, 29. jun 2022 03:00)

  # Link komentara

 3. I ko to kontroliše i podržava.Narod nije mesto gde treba rešavati takve probleme kao ni onaj koga treba upozoravati već sankcionisati industriju !
  (Nikola, 29. jun 2022 00:08)

  # Link komentara

 4. Kod hemijskih materija sam stao sa gledanjem priloga. Pozdrav
  (Milorad, 28. jun 2022 18:12)

  # Link komentara

 5. sve je to kapitalizam u prehrambenoj industriji a kupac to podržava tj. kupuje
  (konjo, 28. jun 2022 16:06)

  # Link komentara