1. Vidimo iz teksta da je velika metaanaliza otkrilada da dodaci vitamina E imaju pozitivan efekat na osobe sa reumatidnim atritisom. Ublazavaju probleme osetljivosti zglobova i njihovo oticnje. Ja sam moj problem sa reumatizmom resila od kada koristim spermidin plus koji obnavlja nase celije i usporava starenje, a tu je i kurkuma koja itekako pomaze kod reumatizma i bolesti zglobova.
  (Jana, 17. maj 2022 20:07)

  # Link komentara

 2. @Zdravko
  Hvala!
  Hocu, samo moram da izguram jos jedno dve nedellje raznih analiza zbog kojih moram da jedem i jedno i drugo kako bi videli markere za upalu, antitela....
  Ali hocu sigurno!
  Svako dobro!
  (Sanja, 17. maj 2022 19:31)

  # Link komentara

 3. Muškarac koji ima osetljiviju prostatu suplemente E vitamina nikako!
  (Dejan, 17. maj 2022 17:18)

  # Link komentara

 4. @Sanja

  Predji na antiglutensku dijetu i izbegavaj mlecne proizvode (stariji sir moze, moze jogurt). Probaj 15 dana i samo ce ti se kazati.
  (Zdravko, 17. maj 2022 14:51)

  # Link komentara

 5. Pratite sta jedete i kako vam se povlace ili pogorsavaju simptomi.
  Zaista je veza sa creima ocigledna. Prosle nedelje sam bila kod reumatologa - sjajan covek i lekar - kojem jednostavno nije jasno kako vise njegovih kolega tu vezu ne vidi.

  Ako imate jos neko autoimuno oboljenje (tipa Hasimota koji je jako rasprostranjen), morate daleko vise da vodite racuna. Recimo, psorijaza kod mene uopste ije vidljiva, odnosno koza mi se ne ljusti, ali na nekim mestima na telu imam zone koje su karakteristicne a psorijazu, koje me svrbe i upaljene su povremeno, ali nema onih tipicih tragova.

  I neke zdrave namirnice za mene mogu da budu jako lose. Recimo cikorija. Ona je kazu dobar probiotik, zdrzva hrana. Kod mene za manje od 48h izazove epizodu artritisa. Jednom je ta "epizoda" trajala tri meseca!
  (Sanja, 17. maj 2022 13:49)

  # Link komentara

 6. Kao neko ko je bolestan od pomenutih "dijagnoza" vec godinama... NIJE TACNO! Od svih vitamina pomaze samo D. Pomaze da se ne jede sir i mlecni proizvodi, da se izbaci gluten (bez obzira da i ste alergicni) i pokret, pokret, pokret... (rezim Seignalet)
  (Zoki, 17. maj 2022 12:37)

  # Link komentara

 7. Imajte na umu da moze lako da dodje do predoziranja vitaminom E zbog njegovih svojstava. Oprez narode.
  (Kejto, 17. maj 2022 10:28)

  # Link komentara

 8. i šta ćemo sad?
  (pu, 17. maj 2022 10:14)

  # Link komentara