Čaj od nane smanjuje salo na stomaku, tvrdi istraživanje

Podrazumeva se da ne postoji napitak koji će vas magično naterati da smršate preko noći. Međutim, čaj od nane može da bude veoma koristan ako pokušavate da se rešite sala sa stomaka.

Zdravlje

Izvor: Klix

Sreda, 23.11.2022.

20:14

Čaj od nane smanjuje salo na stomaku, tvrdi istraživanje
Foto:Shutterstock/Odua Images

Nutricionistkinja Kortni D'Anđelo rekla je za časopis Eat This, Not That da je čaj od nane jedno od najboljih pića za mršavljenje.

"Nema kalorija. Slatkog je ukusa i moći ćete da smanjite apetit i želju za slatkišima. Osim toga, nana ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva. Takođe rešava probleme sa varenjem", rekla je ona.

Istraživanje objavljeno u "Journal of Clinical Gastroenterology" pokazalo je da su učesnici koji su konzumirali mentu bili u stanju da ublaže sindrom iritabilnog creva. Na taj način smanjili su i nadimanje stomaka. Ublažava grčeve glatkih mišića, koji mogu biti uzrokovani menstruacijom.

Ovaj čaj ne sadrži kofein, a pozitivno utiče na mentalni kapacitet. Istraživanje sa Univerziteta Northumbria pokazalo je da nana poboljšava raspoloženje i pamćenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: