9

Iznenadna srčana smrt koja je zadesila repera Kulija; umire se sat nakon pojave simptoma

Čuveni američki reper Kulio preminuo je u sredu u Los Anđelesu. Bio je u poseti kod prijatelja, ušao je u kupatilo, gde mu je pozlilo i ekipa Hitne pomoći koja je brzo došla mogla je samo da konstatuje smrt. Pomoći nije bilo, izjavio je njegov dugogodišnji menadžer. Ali šta se dešava u telu kada dolazi do ovakve smrti?

Stopa abortusa u Srbiji sve veća, a svest o upotrebi kontracepcije sve manja – Šta je rešenje?

Manje od petine žena starosti od 15 do 49 godina koje su u braku ili vezi koristi neki od postojećih kontrcepcijskih metoda. Sa druge strane, dvostruko više žena se oslanja na nedovoljno efikasne metode kontracepcije, kao što je metoda prekinutog odnosa, što je uzrok velikog broja neželjenih trudnoća. Stopa abortusa u Srbiji je jako visoka, među najvišima smo u Evropi i svetu, pokazuju mnogobrojna istraživanja.

Vesti sreda 28.09.2022 16:40 Komentara: 28

"Vodi računa, ne sme da postane previše gusto" – Pokrenuta kampanja o bolesti policitemija vera

Udruženje "Lipa" najavilo je početak kampanje "Vodi računa, ne sme da postane previše gusto!", koja za cilj ima povećanje svesti javnosti o bolesti policitemija vera. Tim povodom održan je radni ručak za medije na kome je bilo reči o aktuelnim temama iz oblasti preventive i inovativnih terapija u lečenju pacijenata obolelih od policitemije vere.

Bolesti sreda 28.09.2022 09:28 Komentara: 0
Sve vesti