Microsoft ponovo objavio PC Health Check aplikaciju za Windows 11

Aplikacija za proveru kompatibilnosti Vašeg računara sa nadolazećim Windows 11 operativnim sistemom ponovo je dostupna za korišćenje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2021.

10:40

Microsoft ponovo objavio PC Health Check aplikaciju za Windows 11
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Nakon najave operativnog sistema Windows 11, Microsoft je podelio aplikaciju za proveru ispravnosti računara koja skenira vaš računar kako bi utvrdila da li ispunjava uslove za nadolazeće ažuriranje operativnog sistema Windows. Ipak, aplikacija je ubrzo uklonjena zbog kontroverzi u vezi sa sistemskim zahtevima.

Sada je ponovo dostupna za preuzimanje, tako da možete proveriti da li vaš hardver ispunjava uslove za novi OS Microsofta. Potreban vam je 64-bitni procesor sa najmanje dva jezgra i taktom od 1 GHz, 4 GB RAM-a i 64 GB minimalne interne memorije. Veće ograničenje predstavlja zahtev za funkcijom TPM 2.0 koju je potrebno omogućiti putem postavki BIOS -a, ukoliko je podržana.

Međutim, postoje i računari koji zadovoljavaju minimalne zahteve, ali ih Windows 11 ne podržava. To su CPU-i iz Intelove linije sedme generacije i neki AMD-ovi Rizen čipovi druge generacije.

Microsoft je to primio k znanju i kaže da će proveravati da li korisnici koji učestvuju u programu Insider-a koji pokreću pomenute procesore imaju problema sa Windows-om 11. A ako ne, uključiće Intelove Rizen CPU-ove sedme i AMD-ove druge generacije. u zvanično podržanom hardveru. Ali to će se verovatno dogoditi nakon što se pojavi stabilna verzija operativnog sistema Windows 11.

Do sada su samo odabrani Intel čipovi sedme generacije prihvatljivi - Core i7-7820HK, Core X i Xseon V serije mogu zvanično da pokreću Windows 11. Podržani su i Qualcomm-ovi čipovi Snapdragon 850 ili noviji. Neki od AMD-ovih Rizen CPU-a druge generacije su takođe na beloj listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: