Subota, 22.01.2022.

21:08

Sony u problemu

Izvor: B92

Sony u problemu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Darko

pre 2 godine

Ljudi ima neko od vas da živi u okolini Rume? Nisam već dugo u zemlji a sin je izbrisao ili šta već drugo i ne može da skine ništa od igara čak ni igre koje su fri (ima 10 god). Ako je neko voljan i ima vremena da ode da mu sve to malo sredi platio bi koliko treba...

Ugljesa Makević

pre 2 godine

Ma ne kakve gluposti PlayStation je najbolja konzola Microsoft kupuje Activision i to ce nesto da promeni evo ga odgovor NE

dap

pre 2 godine

Sony je na jako dobrom putu da prodje kao Sega protiv Nintenda 90tih...
za 10 godina Završiće praveći i dalje najbolje igre, ali za xbox konzole .

sladoledsmesom

pre 2 godine

Sto se tice konzola imam obe, vec neko creme mi je xbox konzola za sve dok na PlayStationu odigram poneku ekskluzivu samo, skup gaming, digli cene na 70$ a igru predjem za nedelju dana i zauvek obrisem, veliki broj ekskluziva precenjen i u međuvremenu izasao za pc tako da ce mi ovo biti verovatno poslednja PlayStation konzola ako je smisle nesto slično kao Game Pass posto za razliku od ovog kome su tri Sony igre dosta meni nisu, jer konzola bude tu po 7 godina a sve njihove ekskluzive predjem za 3 meseca i sta onda da igram za ostalo vreme, a da xbox igre skoro za dzabe.
(Nebitno, 23. januar 2022 13:31)

Ako si pored krštenog PC-ja kupio i Xbox, nisi baš bistar.

Neca

pre 2 godine

Sony ukupan kapital 140 milijardi dolara .
Microsoft ukupan kapital 2.2 triliona dolara .
Smešna objava .
(wait what, 23. januar 2022 13:53) 
Nije triliona nego biliona, tj hiljada milijardi

nextf1

pre 2 godine

@Vaše ime
Druže pa da imaš xbox drugačije bi pričao.Pre dva meseca sam na popustu kupio 3 godine ultimate pass-a za 3800 din.Tu je uključen live gold i game pass kao i EA access.Zamisli šta sve može da se igra.Ja i moje društvo igramo NBA2k22 uglavnom i Enlisted.Ja prezadovoljan.Da kudim PS neću, ja sam se za ovo opredelio i mislim da je super.

thegrandtour

pre 2 godine

Moj izbor je Xbox
Mislim da je bolja i kvalitetnija konzola
Ima bolju grafiku i vise teraflopsa
Dzojstik mi je daleko udobniji i bolji od sonyjevog

wait what

pre 2 godine

gledam u moju peticu dok pisem ovo i smejem se
(raja, 23. januar 2022 16:24)

samo to i možeš da gledaš dok si dobio 2 ekskluzive prošle godine i platio ih 140 dolara, ja moj XSX pržim svaki dan uz gamepass koji sam platio 120 dolara za 15 meseci i bazu od preko 300 igrica.
za džabe igram Fifu, NBA, Forza 5, Halo, Star Wars, Dishonored, Battlefield, komplet Bethesda kolekcija, a uz Activision dolazi i CoD, Diablo itd...
Nastavi da gledaš, ja odoh da igram Hitman komplet trilogiju koja je juče stigla na gamepass za džabe ;)
pozzz.

Manifest

pre 2 godine

i ja sam kao mladji bio zakleti protivnik konzola jer sam se trudio da pratim kao sumanut svaki model grafike, ploce, rama... ma besmisleno... Sada samo zelim da, kada zelim, ustekam i igram.
(@Manifest, 23. januar 2022 19:47)

Ja ne pratim trendove u toj meri, niti uopšte iskreno. Igre su savršeno igrive na računaru starom i po 4-5 godina. Bolje izgledaju i bolje se igraju nego na konzoli.

xyz

pre 2 godine

Game pass ti je pretplata koja ti omogućava da instaliraš preko 200 igara i igraš ih ONLINE. Ništa nije besplatno iako ne moraš da platiš igre jer plaćaš pretplatu. Najširi opseg ti pruža game pass ultimate i on košta oko 12 evra mesečno.

Preko sony-a ILI skidaš igre i ne možeš ih igrati onlajn ILI si kupio igre i igraš ih onlajn.
(bask, 23. januar 2022 22:44

Lupas gluposti. Preko gamepass-a sve igre se skidaju, a postoji i mogucnost strimovanja preko xcloud-a. Ako si pod online mislio na multiplayer, to je svakako ukljuceno u game pass ultimate.

bask

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.
(voja, 23. januar 2022 18:14)

Game pass ti je pretplata koja ti omogućava da instaliraš preko 200 igara i igraš ih ONLINE. Ništa nije besplatno iako ne moraš da platiš igre jer plaćaš pretplatu. Najširi opseg ti pruža game pass ultimate i on košta oko 12 evra mesečno.

Preko sony-a ILI skidaš igre i ne možeš ih igrati onlajn ILI si kupio igre i igraš ih onlajn.

velans

pre 2 godine

imam sve konzole i pravi ljubitelji igara ne prave razlike svako ima svoje prednosti i mane al u danasnje vreme kada graficka srednje klase kosta kao nintendo switch,xbox s,i ps5 zajedno naravno da se igram na konzolama.

in the feels

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.
(voja, 23. januar 2022 18:14)

Gamepass je mikrosoftov servis poput netflixa, na bazi preptplate gde imas pristup velikom broju igara koje možeš da skines kad god poželiš sve dok si pretplaćen. Cena preko store-a je 17$ mesečno a na kupujem prodajem može da se nađe po ceni od oko 30€ za godinu dana. i to je u pitanju Gamepass ultimate gde je uključen i xbox live gold(nesto poput psn) i ea access (gomila ea games igara opet kao netflix) i gamepass.

imam ps5 i čekam da vidim kakav će tačno project Spartacus biti ali kupio sam i xbox series s zbog gamepass. verovatno ću kupiti series x cim ga se dokopam a s prodati.
i odmah da vam kažem prošlu generaciju konzola sam preskočio, i dalje imam solidan pc ali ako očekujete stvarno 4/8k gaming na 120 frejmova od toga nema ništa. prosek za malo grafički lepše igre je 30fps u 4k

Kinez

pre 2 godine

Xbox kupio za igranje svega moguceg a ps5 iznajmim/iznajmljivacu po potrebi za neku dobru ekskluzivu posto ih i ovako izadje 3 godisnje(obrne se igra za par dana i to je to vise je ne bih ni pogledao kad nemaju mp). A za korisnika sto kaze da normalan covek nema vremena za vise od 3-4 igre godisnje kazem da gresi. Neko prosecno vreme da se obrne singleplayer kampanja je 20 sati. Ja koji igram svaki dan po sat vremena od 11 do ponoci znaci godisnje odigram oko 360 sati sto znaci da u tih 360 sati bi mi trebalo 18 igrica da kupim...a ovako na gamepassu ja nemam potrebe da kupujem sem eto mozda 2-3 igre. Mislim da svako ko iole voli igre moze da nadje tih sat vremena. Ja npr radim od 8 do 3, i dok ne pocnem sa gejmingom imam 8 sati da provedem sa zenom i decom, u teretani, na fudbalu...sve se stigne u tih 8 sati pogotovo sto ne radim te sve stvari svaki dan(fudbal sa ortacima 2 puta nedeljno, teretana 4 puta).

Vlada

pre 2 godine

@Milko

Propali su iz razlicitih razloga nema tu uporedbe. Ja sam na primer imao HTC ONE M7(prvi HTC ONE). Zavrsna obrada je bila smesna i nedopustiva za takvu (nekada) kompaniju. Plastika i aluminium sa strane nisu bili iste sirine, ekran nije bio u ravni sa gornjim i donjim delom od aluminiuma, punjac nije ulazio do kraja volume dugme nije stajalo ravno bilo je utisnuto na dole.. Posle 6 meseci otpalo slovo ipo sa logoa pozadi, tad sam i poklonio telefon. Sta se desavalo ubrzo posle toga u roku od par meseci za sta znam jeste da je volume dugme skroz otpalo i jedan zvucnik je "probio". Nikad vise nisam kupio HTC i samo sam jedan od mnogih koji su bili neverovatno razocarani.

Marko

pre 2 godine

Ima mesta u konzolaskom svetu, ni jedna od tri najpopularnije konzole nije ugrozena, nego obaraju rekorde sve 3 po prodaji, ne bi me cudilo da se pojavi 4 ta konzola (ne bih racunao Stadiu i Steam deck)

Iker

pre 2 godine

@Nebitno Nisam rekao da su mi dovoljne tri igre, rekao sam da meni lično one više vrede od onih koje sam igrao na Game Pass-u. Više me raduje novi Horizon od Diabla ili Fallout-a. TLoU2 npr. uz sve što se zamera igri je nešto što mogu ponovo da odigram uvek. Isto tako jedva čekam Spider-Man 2. To je samo moje mišljenje, ne želim da bilo koga ubeđujem, poštujem tuđe i volim da pročitam šta drugi misle. U svakom slučaju, svima želim puno kvalitetnih igara na obe platforme! Pozdrav.

zox

pre 2 godine

100usd godišnje za nvidia gforce 3080 cloud gaming, to je trenutno jedino isplativo kad su cene grafičkih i konzola ps5 i xbox otišle u nebu pa i čak nemoguće ih je naći na zalihama, pozz svim ljubiteljima gubljenja vremena uz igrice

@Manifest

pre 2 godine

Imam konzolu sada, PS4 slim. Ne može da se poredi sa iskustvom koje računar pruža. Nije ni blizu. Igranje na 30 fps-a, često i niže u jačim igrama. Inferiorne kontrole(miš I tastatura bolji su od bilo kog kontrolera, plus na računaru mi je sve dostupno. Na brzi klik sam od svega što mi je potrebno. Čak i kada je o igrama reč PS konzole ne mogu u rečenicu sa PC gejmingom. Svi silni modovi, pečevi, mogućnost da se igra svaka igra bez obzira na to kada je izašla. Prosto, PC je zakon.
(Manifest, 23. januar 2022

Jedina prednost igranja na PC su tzv God modovi i cheet, ako ti je to svrha igranja, onda si u pravu ili ako svakako zbog posla moras stalno da apgrejdujes kompjuter pa ti nije problem da pucas kintu svakih par meseci na hardver, ali za prosecnog porodicnog coveka ili klinca koji to ne moze sebi da priusti, a koji voli, kada ima vremena da igra igre konzola je zakon, a kompjuter jos jedna kucna sprava. Ali kontam... i ja sam kao mladji bio zakleti protivnik konzola jer sam se trudio da pratim kao sumanut svaki model grafike, ploce, rama... ma besmisleno... Sada samo zelim da, kada zelim, ustekam i igram.

Low Key Lyesmith

pre 2 godine

@"gamer", 23. januar 2022 15:11
"...sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica..."
Mwahahaha.
Za početak, nisu "igrice" već "igre", ali zanemarićemo to za trenutak. Koje bolje ekskluzive to SONY PS ima? Uz par izuzetaka, uglavnom su to 3rd person akcione avanture, urađene na isti kalup, u maniru nekakvih interaktivnih filmova, koje u najboljem slučaju imaju osrednji gameplay. A gamplay loop im je krajnje neinventivan i brzo dosadi. Tu je i neizbežno oslanjanje na neki gimmick i ekstremnu, isforsiranu težinu, i dok kod nekih naslova - tzv. Soulsborne igre, na primer - to još i prolazi, u većini drugih igara je totalna glupost. Dobar primer ovoga je The Returnal, toliko hvaljena SONY PS eksluziva, koja je objektivno jedna od najglupljih igara objavljenih u poslednjih deset godina. Bolje i kvalitetnije ćete utrošiti vreme na, say, Risk of Rain 2. PC verziju, naravno. A i onih par relativno zanimljivih / dobrih PS igara je ili već dostupno na PCu - GOG, Steam - ili će uskoro biti. Na temu Japana i konzola, čisto da znate, što se konzola tiče, u Japanu su tata Nintendo konzole. Bile i ostale. Switch je najprodavanija konzola u Japanu u prošloj godini. PS5 jeste prodavniji od Xbox konzola, ali to ima više veze sa dostupnošću konzola. Dalje, podaci ukazuju i na to da je PC gaming u porastu te da vrlo lako može nadmašiti popularnost PlayStation gaminga tokom ove decenije. Jedina nada za SONY je da se okane ekskluzivnosti, i okrene PC publici.

xyz

pre 2 godine

Kao sto neko rece dole u komentaru - "Ne diraj Srbendu u Sony i Golfa dvojku". Microsoft ce nastaviti svoju agresivnu kampanju kupovine velikih third party publisher-a. Verovatno je Ubisoft sledeci. Playstation ce se pretvoriti u "pomocnu konzolu" (nesto slicno kao Nintendo) koju ce ljudi kupovati samo zbog 5-6 eksluziva po generaciji koje mogu da se predju lagano za mesec dana. Xbox vec sad ima daleko vecu raznovrsnost sto se tice eksluziva. Maltene sve playstation igre prate istu formulu - 3rd person adventure interaktivni filmovi sa prelepom grafikom, akcentom na prici i siromasnim gameplay-om. Ne mogu dobiti ovaj rat na duze staze jer je Microsoft mnogo mocnija kompanija. Mozda i budu kupljeni od nekog drugog tech giganta(Amazon, Google, Apple).

voja

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.

Manifest

pre 2 godine

i za to tvoje igranje na tastaturi i mišu ove vrste igrica,pitam se da li si ikada imao konzolu i držao džojpad u rukama..
sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica tako da prednost dajem soniju uvek i zauvek jer ovi sa zapada više ne mogu ni film da naprave normalan a da ga nisu ukrali ili rimejkovali..smaraju..
("gamer", 23. januar 2022 15:11)

Imam konzolu sada, PS4 slim. Ne može da se poredi sa iskustvom koje računar pruža. Nije ni blizu. Igranje na 30 fps-a, često i niže u jačim igrama. Inferiorne kontrole(miš I tastatura bolji su od bilo kog kontrolera, plus na računaru mi je sve dostupno. Na brzi klik sam od svega što mi je potrebno. Čak i kada je o igrama reč PS konzole ne mogu u rečenicu sa PC gejmingom. Svi silni modovi, pečevi, mogućnost da se igra svaka igra bez obzira na to kada je izašla. Prosto, PC je zakon.

qq

pre 2 godine

ok, prvo da razjasnimo jednu stvar: najprofitabilnija gejming kompanija je Nintendo. To da bude jasno. Drugo, Spencer je rekao jasno i glasno da ce ubuduce bethesdine igrice a verovatno i A/B igre biti Xbox/PC eksluzive. Znaci, sony moze da poljubi Doom, Elder Scrolls, Fallout i ostalo goodbye. Nikome ne smeta kad sony zakljuca naslove na PS a sad kad je doslo vreme da se tas prebaci na drugi deo onda prpa. Vi koji toliko hvalite playstation slobodno ostanite na istom. To je vase pravo, vas izbor. Ali nemojte da pricate da je MS sad odjednom go*no zbog toga sto ce da zakljuca neke igre na svoju platformu. Nemojte biti licemerni. Ja cu licno uzeti Xbox jer je daleko logicnija kupovina od PS. A o rentabilnosti da ne pricamo.

Canadian ucvali boy

pre 2 godine

Zadnje od Sony sto sam kupio bio je onaj TV flat ekran +100kg (sin
navalio, taj i samo taj) nisam ga se nagledao niti sam vecu glupost
kupio za $2.5K CAN+ tax Poslije toga nikad nisam zastao pored Sony standa.

"gamer"

pre 2 godine

@manifest
god of war je već tu!? xD
trebalo im je samo 4 godine da ga puste na računare,kao i za horizont gde izlaze uskoro nastavci za obe igre pa su ga zato dali da navuku masu..
i za to tvoje igranje na tastaturi i mišu ove vrste igrica,pitam se da li si ikada imao konzolu i držao džojpad u rukama..
sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica tako da prednost dajem soniju uvek i zauvek jer ovi sa zapada više ne mogu ni film da naprave normalan a da ga nisu ukrali ili rimejkovali..smaraju..

Veliki

pre 2 godine

U pravi cas ce Sony da napravi njihov “Game Pass” koji izlazi na prolece i MORACE da stavi malo jace ekskluzive na taj servis kako bi bila dostojna konkurencija sto se tice ponude igara

sok od zove orla

pre 2 godine

usteda sa game pass?
kako ajde molim te?
sta igras 10h dnevo i na svakih sat vremena igras drugu igru?

onda ok,isplatiti se,a zivot,poso,skola,devojke,malo setnja,grad?

wait what

pre 2 godine

Sony uzdrman, haha... koliko zarađuju od filmova i muzike mogu da kupe tri majkrosofta zajedno sa bilom gejcom
(dsf, 23. januar 2022 11:33)

Sony ukupan kapital 140 milijardi dolara .
Microsoft ukupan kapital 2.2 triliona dolara .
Smešna objava .

Saywuu

pre 2 godine

Sve te igre će doći na računare vrlo uskoro. God of War je već tu, i daleko se bolje igra na računaru.
Soni će morati da se ratosilja ekskluziva u dogledno vreme jer će Microsoft pokupovati sve studije za razvoj i izdavanje igara.

Da da sve dodje na PC 5 6 godina kasnije. Mislim pod sve podrazumevam svaka 7-8 igra.

antiprotivan

pre 2 godine

nešto ja ne kapiram - smeta što će MS MOŽDA da prisvoji neke igrice, a ne smeta što ih je Sony već prisvojio? Ili ja ne razumem dobro sta znaci rec ekskluziva...

frel

pre 2 godine

@Manifest

Aha, doci ce odmah malo sutra, to tako bas i ne ide sa ekskluzivama. Evo kazes dolazi GOW, jos nije a proslo skoro 4 god. Svakako i kad dodje igra ne dolaze na xbox vec na PC pa opet mora da je kupis.
Pored PCa najbolje je imati PS i tako ce biti jos dugooo dugo, nego ovi Microsoft trolovi bas uporni, pazite ljudi da se ne upecate sa pogresnom kupovinom.

Pera Detlic

pre 2 godine

Dok je The Last of Us, Uncharted i God of War na soniju ja nemrdam nigde.

Slazem se da se od igara pravi zarada ali Microsoft mora da prestigne soni po broju prodatih konzola i eskluziva, jer ako su sve igre igrive na racunaru ili Soniju, zasta ce mi Xbox. Ako ima mali broj konzola manji je broj potencialnih kupaca xbox igara. Ako imam samo Xbox i racunar i dalje ne mogu da igram vrhunske eskluzive za PS4.

Nebitno

pre 2 godine

Au koliko ovde ljudi ne prate i ne znaju ali bitno da ostave komentar. Sony da kupi Microsoft sada sam stcarno sve procitao. Microsoft je kompanija od 2.5 triliona dolara dok Sony vredi 260 milijardi, i PlayStation mu je jedini profitabilan deo uz osiguranja.

Sto se tice konzola imam obe, vec neko creme mi je xbox konzola za sve dok na PlayStationu odigram poneku ekskluzivu samo, skup gaming, digli cene na 70$ a igru predjem za nedelju dana i zauvek obrisem, veliki broj ekskluziva precenjen i u međuvremenu izasao za pc tako da ce mi ovo biti verovatno poslednja PlayStation konzola ako je smisle nesto slično kao Game Pass posto za razliku od ovog kome su tri Sony igre dosta meni nisu, jer konzola bude tu po 7 godina a sve njihove ekskluzive predjem za 3 meseca i sta onda da igram za ostalo vreme, a da xbox igre skoro za dzabe.

Centurion

pre 2 godine

Igre ovog studija su smece, ama bas ni malo me nije pogodila ova kupovina.
Soni da nastavi sa pametnom politikom jakih singlplejer ekskluziva, odnosno igara sa dobrim narativom i nema zime za njih.
Kupovina Betsede je veci udarac zbog sjajnih igara koje imaju. No pitanje je da li ce to biti bas ekskluzive ili nesto sa ogranicenim rokom. Pre svega Elder Scrolls i Fallout. Majkrosoft mi vise lici na kompaniju okrenutu online igranju i multiplejer tipovima korisnika, dok Soni vec dugo karakterise orijentacija prema pojedinacnom korisniku i singl igrama. Nitendo je sa druge strane okrenut deci i porodicnom vidu zabave.

Milko

pre 2 godine

@Vlada

HTC je prvi imao Andriod. Gde su sada? Gde su ostali proizvodjaci telefona? Kakve veze necija propast ima sa Androidom?

Vremena se menjaju, generacije se smenjuju. Ono sto je nama bilo popularno, novijim generacijama vise nije

Jegulja

pre 2 godine

niti ce im uskratiti igre (bar ne veci deo), niti ce soni propasti. ako bude trebalo (a nema sanse da zatreba) MS ce i pogurati SONI, isto i iz istog razloga kao sto je svojevremeno MS spasio APPLE od sigurne smrti.

imam xbox one i ps4 (cekam revizije novih da se ponovim) i xbox mi je neuporedivo bolji. na soniju samo ono sto se mora (tu negde oko 10ak naslova) ostalo xbox. game pass zakon + backW compatibility.

Manifest

pre 2 godine

Više vrede Ghost of Tsushima, Spider-Man i God of War nego sve one igre na Game Pass-u, barem je u mom slučaju tako. Imam obe konzole, mislim da je Sony kvalitetnija platforma.
(Iker, 23. januar 2022 09:34)

Sve te igre će doći na računare vrlo uskoro. God of War je već tu, i daleko se bolje igra na računaru.
Soni će morati da se ratosilja ekskluziva u dogledno vreme jer će Microsoft pokupovati sve studije za razvoj i izdavanje igara.

Vlada

pre 2 godine

@Darko Jankovic

Ne lupetajte vise za tu Nokiu. Oni su sami sebe unistili jer su se drzali svoj Symbian OS koj je pregazio Android za kratko vreme. Isto kao Kodak sto je propao jer su se drzali fotoaparata na filmove u vreme digitalne fotografije. Izgubili su trzisni udeo dok su Apple i Samsung zacementirali svoj, jedini potrosaci koji su im ostali verni su bili ljudi od 40 plus godina koji nisu bili zeljni drasticnih promena, mladjim generacijama ime Nokia nije znacilo nista. Inace ta kupovina je i Microsoftu bila ogroman gubitak.

Dtagi zeka

pre 2 godine

Naravno da od toga nema ništa. Mnogo je veća zarada od prodaje igara, nego od prodaje konzola. Da li trgovinski lanci prodaju samo proizvode sa njihovom robnom markom ili i proizvode drugih proizvođača? Naravno da prodaju sve što kupci traže, a svoju robnu marku pokušavaju da "proguraju" cenom i kvalitetom. Ako Misrosoft prodaje i paket Office za Apple uređaje, iako koriste drugi operativni sistem, zašto ne bi prodavali i igre za Sony? Što više igara prodaš, više možeš da uložiš u nova izdanja. Jednostavno. Naravno, uvek postoji mogućnost da Microsoft povuče igre sa Sony platforme, ali bi to više naškodilo njemu, nego Sony-ju.

Komsija

pre 2 godine

Imao sam xbox x i prodao da bih uzeo ps5.
Ono sto mogu da kazem u korist serije x je to da ima jaci i softver i hardver (ne greje se, manji je i plastika ili koji je vec materijal u pitanju deluje mnogo jace od ps5), game pass je odlicna stvar, i mozete na online prodavnici direktno da kupujete igre gde stalno imaju neke popuste. Razlog zasto sam uzeo ps5 su ekskluzive, vr2 koji treba uskoro da izadje, i to sto drugari imaju ps pa mozemo pes da peglamo online.
Sve u svemu i onaj ko odluci da uzme seriju x nece pogresiti

No1e

pre 2 godine

Dve pekare prave hleb.
Jedna odluči da kupi sve proizvođače kvasca na svetu (a možda i sva izvorišta vode, sve njive, sve proizvođače brašna i na kraju uzme ti i so).
Druga pekara ključ u bravu.

To je strategija Microsoft-a, izbaciće Sony iz igre na ovaj način.

Iker

pre 2 godine

Više vrede Ghost of Tsushima, Spider-Man i God of War nego sve one igre na Game Pass-u, barem je u mom slučaju tako. Imam obe konzole, mislim da je Sony kvalitetnija platforma.

Iker

pre 2 godine

Više vrede Ghost of Tsushima, Spider-Man i God of War nego sve one igre na Game Pass-u, barem je u mom slučaju tako. Imam obe konzole, mislim da je Sony kvalitetnija platforma.

Dtagi zeka

pre 2 godine

Naravno da od toga nema ništa. Mnogo je veća zarada od prodaje igara, nego od prodaje konzola. Da li trgovinski lanci prodaju samo proizvode sa njihovom robnom markom ili i proizvode drugih proizvođača? Naravno da prodaju sve što kupci traže, a svoju robnu marku pokušavaju da "proguraju" cenom i kvalitetom. Ako Misrosoft prodaje i paket Office za Apple uređaje, iako koriste drugi operativni sistem, zašto ne bi prodavali i igre za Sony? Što više igara prodaš, više možeš da uložiš u nova izdanja. Jednostavno. Naravno, uvek postoji mogućnost da Microsoft povuče igre sa Sony platforme, ali bi to više naškodilo njemu, nego Sony-ju.

Vlada

pre 2 godine

@Darko Jankovic

Ne lupetajte vise za tu Nokiu. Oni su sami sebe unistili jer su se drzali svoj Symbian OS koj je pregazio Android za kratko vreme. Isto kao Kodak sto je propao jer su se drzali fotoaparata na filmove u vreme digitalne fotografije. Izgubili su trzisni udeo dok su Apple i Samsung zacementirali svoj, jedini potrosaci koji su im ostali verni su bili ljudi od 40 plus godina koji nisu bili zeljni drasticnih promena, mladjim generacijama ime Nokia nije znacilo nista. Inace ta kupovina je i Microsoftu bila ogroman gubitak.

No1e

pre 2 godine

Dve pekare prave hleb.
Jedna odluči da kupi sve proizvođače kvasca na svetu (a možda i sva izvorišta vode, sve njive, sve proizvođače brašna i na kraju uzme ti i so).
Druga pekara ključ u bravu.

To je strategija Microsoft-a, izbaciće Sony iz igre na ovaj način.

Komsija

pre 2 godine

Imao sam xbox x i prodao da bih uzeo ps5.
Ono sto mogu da kazem u korist serije x je to da ima jaci i softver i hardver (ne greje se, manji je i plastika ili koji je vec materijal u pitanju deluje mnogo jace od ps5), game pass je odlicna stvar, i mozete na online prodavnici direktno da kupujete igre gde stalno imaju neke popuste. Razlog zasto sam uzeo ps5 su ekskluzive, vr2 koji treba uskoro da izadje, i to sto drugari imaju ps pa mozemo pes da peglamo online.
Sve u svemu i onaj ko odluci da uzme seriju x nece pogresiti

wait what

pre 2 godine

Sony uzdrman, haha... koliko zarađuju od filmova i muzike mogu da kupe tri majkrosofta zajedno sa bilom gejcom
(dsf, 23. januar 2022 11:33)

Sony ukupan kapital 140 milijardi dolara .
Microsoft ukupan kapital 2.2 triliona dolara .
Smešna objava .

@Manifest

pre 2 godine

Imam konzolu sada, PS4 slim. Ne može da se poredi sa iskustvom koje računar pruža. Nije ni blizu. Igranje na 30 fps-a, često i niže u jačim igrama. Inferiorne kontrole(miš I tastatura bolji su od bilo kog kontrolera, plus na računaru mi je sve dostupno. Na brzi klik sam od svega što mi je potrebno. Čak i kada je o igrama reč PS konzole ne mogu u rečenicu sa PC gejmingom. Svi silni modovi, pečevi, mogućnost da se igra svaka igra bez obzira na to kada je izašla. Prosto, PC je zakon.
(Manifest, 23. januar 2022

Jedina prednost igranja na PC su tzv God modovi i cheet, ako ti je to svrha igranja, onda si u pravu ili ako svakako zbog posla moras stalno da apgrejdujes kompjuter pa ti nije problem da pucas kintu svakih par meseci na hardver, ali za prosecnog porodicnog coveka ili klinca koji to ne moze sebi da priusti, a koji voli, kada ima vremena da igra igre konzola je zakon, a kompjuter jos jedna kucna sprava. Ali kontam... i ja sam kao mladji bio zakleti protivnik konzola jer sam se trudio da pratim kao sumanut svaki model grafike, ploce, rama... ma besmisleno... Sada samo zelim da, kada zelim, ustekam i igram.

qq

pre 2 godine

ok, prvo da razjasnimo jednu stvar: najprofitabilnija gejming kompanija je Nintendo. To da bude jasno. Drugo, Spencer je rekao jasno i glasno da ce ubuduce bethesdine igrice a verovatno i A/B igre biti Xbox/PC eksluzive. Znaci, sony moze da poljubi Doom, Elder Scrolls, Fallout i ostalo goodbye. Nikome ne smeta kad sony zakljuca naslove na PS a sad kad je doslo vreme da se tas prebaci na drugi deo onda prpa. Vi koji toliko hvalite playstation slobodno ostanite na istom. To je vase pravo, vas izbor. Ali nemojte da pricate da je MS sad odjednom go*no zbog toga sto ce da zakljuca neke igre na svoju platformu. Nemojte biti licemerni. Ja cu licno uzeti Xbox jer je daleko logicnija kupovina od PS. A o rentabilnosti da ne pricamo.

"gamer"

pre 2 godine

@manifest
god of war je već tu!? xD
trebalo im je samo 4 godine da ga puste na računare,kao i za horizont gde izlaze uskoro nastavci za obe igre pa su ga zato dali da navuku masu..
i za to tvoje igranje na tastaturi i mišu ove vrste igrica,pitam se da li si ikada imao konzolu i držao džojpad u rukama..
sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica tako da prednost dajem soniju uvek i zauvek jer ovi sa zapada više ne mogu ni film da naprave normalan a da ga nisu ukrali ili rimejkovali..smaraju..

xyz

pre 2 godine

Kao sto neko rece dole u komentaru - "Ne diraj Srbendu u Sony i Golfa dvojku". Microsoft ce nastaviti svoju agresivnu kampanju kupovine velikih third party publisher-a. Verovatno je Ubisoft sledeci. Playstation ce se pretvoriti u "pomocnu konzolu" (nesto slicno kao Nintendo) koju ce ljudi kupovati samo zbog 5-6 eksluziva po generaciji koje mogu da se predju lagano za mesec dana. Xbox vec sad ima daleko vecu raznovrsnost sto se tice eksluziva. Maltene sve playstation igre prate istu formulu - 3rd person adventure interaktivni filmovi sa prelepom grafikom, akcentom na prici i siromasnim gameplay-om. Ne mogu dobiti ovaj rat na duze staze jer je Microsoft mnogo mocnija kompanija. Mozda i budu kupljeni od nekog drugog tech giganta(Amazon, Google, Apple).

Manifest

pre 2 godine

Više vrede Ghost of Tsushima, Spider-Man i God of War nego sve one igre na Game Pass-u, barem je u mom slučaju tako. Imam obe konzole, mislim da je Sony kvalitetnija platforma.
(Iker, 23. januar 2022 09:34)

Sve te igre će doći na računare vrlo uskoro. God of War je već tu, i daleko se bolje igra na računaru.
Soni će morati da se ratosilja ekskluziva u dogledno vreme jer će Microsoft pokupovati sve studije za razvoj i izdavanje igara.

sok od zove orla

pre 2 godine

usteda sa game pass?
kako ajde molim te?
sta igras 10h dnevo i na svakih sat vremena igras drugu igru?

onda ok,isplatiti se,a zivot,poso,skola,devojke,malo setnja,grad?

Veliki

pre 2 godine

U pravi cas ce Sony da napravi njihov “Game Pass” koji izlazi na prolece i MORACE da stavi malo jace ekskluzive na taj servis kako bi bila dostojna konkurencija sto se tice ponude igara

wait what

pre 2 godine

gledam u moju peticu dok pisem ovo i smejem se
(raja, 23. januar 2022 16:24)

samo to i možeš da gledaš dok si dobio 2 ekskluzive prošle godine i platio ih 140 dolara, ja moj XSX pržim svaki dan uz gamepass koji sam platio 120 dolara za 15 meseci i bazu od preko 300 igrica.
za džabe igram Fifu, NBA, Forza 5, Halo, Star Wars, Dishonored, Battlefield, komplet Bethesda kolekcija, a uz Activision dolazi i CoD, Diablo itd...
Nastavi da gledaš, ja odoh da igram Hitman komplet trilogiju koja je juče stigla na gamepass za džabe ;)
pozzz.

Nebitno

pre 2 godine

Au koliko ovde ljudi ne prate i ne znaju ali bitno da ostave komentar. Sony da kupi Microsoft sada sam stcarno sve procitao. Microsoft je kompanija od 2.5 triliona dolara dok Sony vredi 260 milijardi, i PlayStation mu je jedini profitabilan deo uz osiguranja.

Sto se tice konzola imam obe, vec neko creme mi je xbox konzola za sve dok na PlayStationu odigram poneku ekskluzivu samo, skup gaming, digli cene na 70$ a igru predjem za nedelju dana i zauvek obrisem, veliki broj ekskluziva precenjen i u međuvremenu izasao za pc tako da ce mi ovo biti verovatno poslednja PlayStation konzola ako je smisle nesto slično kao Game Pass posto za razliku od ovog kome su tri Sony igre dosta meni nisu, jer konzola bude tu po 7 godina a sve njihove ekskluzive predjem za 3 meseca i sta onda da igram za ostalo vreme, a da xbox igre skoro za dzabe.

Milko

pre 2 godine

@Vlada

HTC je prvi imao Andriod. Gde su sada? Gde su ostali proizvodjaci telefona? Kakve veze necija propast ima sa Androidom?

Vremena se menjaju, generacije se smenjuju. Ono sto je nama bilo popularno, novijim generacijama vise nije

Manifest

pre 2 godine

i za to tvoje igranje na tastaturi i mišu ove vrste igrica,pitam se da li si ikada imao konzolu i držao džojpad u rukama..
sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica tako da prednost dajem soniju uvek i zauvek jer ovi sa zapada više ne mogu ni film da naprave normalan a da ga nisu ukrali ili rimejkovali..smaraju..
("gamer", 23. januar 2022 15:11)

Imam konzolu sada, PS4 slim. Ne može da se poredi sa iskustvom koje računar pruža. Nije ni blizu. Igranje na 30 fps-a, često i niže u jačim igrama. Inferiorne kontrole(miš I tastatura bolji su od bilo kog kontrolera, plus na računaru mi je sve dostupno. Na brzi klik sam od svega što mi je potrebno. Čak i kada je o igrama reč PS konzole ne mogu u rečenicu sa PC gejmingom. Svi silni modovi, pečevi, mogućnost da se igra svaka igra bez obzira na to kada je izašla. Prosto, PC je zakon.

Centurion

pre 2 godine

Igre ovog studija su smece, ama bas ni malo me nije pogodila ova kupovina.
Soni da nastavi sa pametnom politikom jakih singlplejer ekskluziva, odnosno igara sa dobrim narativom i nema zime za njih.
Kupovina Betsede je veci udarac zbog sjajnih igara koje imaju. No pitanje je da li ce to biti bas ekskluzive ili nesto sa ogranicenim rokom. Pre svega Elder Scrolls i Fallout. Majkrosoft mi vise lici na kompaniju okrenutu online igranju i multiplejer tipovima korisnika, dok Soni vec dugo karakterise orijentacija prema pojedinacnom korisniku i singl igrama. Nitendo je sa druge strane okrenut deci i porodicnom vidu zabave.

antiprotivan

pre 2 godine

nešto ja ne kapiram - smeta što će MS MOŽDA da prisvoji neke igrice, a ne smeta što ih je Sony već prisvojio? Ili ja ne razumem dobro sta znaci rec ekskluziva...

velans

pre 2 godine

imam sve konzole i pravi ljubitelji igara ne prave razlike svako ima svoje prednosti i mane al u danasnje vreme kada graficka srednje klase kosta kao nintendo switch,xbox s,i ps5 zajedno naravno da se igram na konzolama.

thegrandtour

pre 2 godine

Moj izbor je Xbox
Mislim da je bolja i kvalitetnija konzola
Ima bolju grafiku i vise teraflopsa
Dzojstik mi je daleko udobniji i bolji od sonyjevog

nextf1

pre 2 godine

@Vaše ime
Druže pa da imaš xbox drugačije bi pričao.Pre dva meseca sam na popustu kupio 3 godine ultimate pass-a za 3800 din.Tu je uključen live gold i game pass kao i EA access.Zamisli šta sve može da se igra.Ja i moje društvo igramo NBA2k22 uglavnom i Enlisted.Ja prezadovoljan.Da kudim PS neću, ja sam se za ovo opredelio i mislim da je super.

Low Key Lyesmith

pre 2 godine

@"gamer", 23. januar 2022 15:11
"...sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica..."
Mwahahaha.
Za početak, nisu "igrice" već "igre", ali zanemarićemo to za trenutak. Koje bolje ekskluzive to SONY PS ima? Uz par izuzetaka, uglavnom su to 3rd person akcione avanture, urađene na isti kalup, u maniru nekakvih interaktivnih filmova, koje u najboljem slučaju imaju osrednji gameplay. A gamplay loop im je krajnje neinventivan i brzo dosadi. Tu je i neizbežno oslanjanje na neki gimmick i ekstremnu, isforsiranu težinu, i dok kod nekih naslova - tzv. Soulsborne igre, na primer - to još i prolazi, u većini drugih igara je totalna glupost. Dobar primer ovoga je The Returnal, toliko hvaljena SONY PS eksluziva, koja je objektivno jedna od najglupljih igara objavljenih u poslednjih deset godina. Bolje i kvalitetnije ćete utrošiti vreme na, say, Risk of Rain 2. PC verziju, naravno. A i onih par relativno zanimljivih / dobrih PS igara je ili već dostupno na PCu - GOG, Steam - ili će uskoro biti. Na temu Japana i konzola, čisto da znate, što se konzola tiče, u Japanu su tata Nintendo konzole. Bile i ostale. Switch je najprodavanija konzola u Japanu u prošloj godini. PS5 jeste prodavniji od Xbox konzola, ali to ima više veze sa dostupnošću konzola. Dalje, podaci ukazuju i na to da je PC gaming u porastu te da vrlo lako može nadmašiti popularnost PlayStation gaminga tokom ove decenije. Jedina nada za SONY je da se okane ekskluzivnosti, i okrene PC publici.

Jegulja

pre 2 godine

niti ce im uskratiti igre (bar ne veci deo), niti ce soni propasti. ako bude trebalo (a nema sanse da zatreba) MS ce i pogurati SONI, isto i iz istog razloga kao sto je svojevremeno MS spasio APPLE od sigurne smrti.

imam xbox one i ps4 (cekam revizije novih da se ponovim) i xbox mi je neuporedivo bolji. na soniju samo ono sto se mora (tu negde oko 10ak naslova) ostalo xbox. game pass zakon + backW compatibility.

Saywuu

pre 2 godine

Sve te igre će doći na računare vrlo uskoro. God of War je već tu, i daleko se bolje igra na računaru.
Soni će morati da se ratosilja ekskluziva u dogledno vreme jer će Microsoft pokupovati sve studije za razvoj i izdavanje igara.

Da da sve dodje na PC 5 6 godina kasnije. Mislim pod sve podrazumevam svaka 7-8 igra.

voja

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.

zox

pre 2 godine

100usd godišnje za nvidia gforce 3080 cloud gaming, to je trenutno jedino isplativo kad su cene grafičkih i konzola ps5 i xbox otišle u nebu pa i čak nemoguće ih je naći na zalihama, pozz svim ljubiteljima gubljenja vremena uz igrice

sladoledsmesom

pre 2 godine

Sto se tice konzola imam obe, vec neko creme mi je xbox konzola za sve dok na PlayStationu odigram poneku ekskluzivu samo, skup gaming, digli cene na 70$ a igru predjem za nedelju dana i zauvek obrisem, veliki broj ekskluziva precenjen i u međuvremenu izasao za pc tako da ce mi ovo biti verovatno poslednja PlayStation konzola ako je smisle nesto slično kao Game Pass posto za razliku od ovog kome su tri Sony igre dosta meni nisu, jer konzola bude tu po 7 godina a sve njihove ekskluzive predjem za 3 meseca i sta onda da igram za ostalo vreme, a da xbox igre skoro za dzabe.
(Nebitno, 23. januar 2022 13:31)

Ako si pored krštenog PC-ja kupio i Xbox, nisi baš bistar.

Kinez

pre 2 godine

Xbox kupio za igranje svega moguceg a ps5 iznajmim/iznajmljivacu po potrebi za neku dobru ekskluzivu posto ih i ovako izadje 3 godisnje(obrne se igra za par dana i to je to vise je ne bih ni pogledao kad nemaju mp). A za korisnika sto kaze da normalan covek nema vremena za vise od 3-4 igre godisnje kazem da gresi. Neko prosecno vreme da se obrne singleplayer kampanja je 20 sati. Ja koji igram svaki dan po sat vremena od 11 do ponoci znaci godisnje odigram oko 360 sati sto znaci da u tih 360 sati bi mi trebalo 18 igrica da kupim...a ovako na gamepassu ja nemam potrebe da kupujem sem eto mozda 2-3 igre. Mislim da svako ko iole voli igre moze da nadje tih sat vremena. Ja npr radim od 8 do 3, i dok ne pocnem sa gejmingom imam 8 sati da provedem sa zenom i decom, u teretani, na fudbalu...sve se stigne u tih 8 sati pogotovo sto ne radim te sve stvari svaki dan(fudbal sa ortacima 2 puta nedeljno, teretana 4 puta).

Canadian ucvali boy

pre 2 godine

Zadnje od Sony sto sam kupio bio je onaj TV flat ekran +100kg (sin
navalio, taj i samo taj) nisam ga se nagledao niti sam vecu glupost
kupio za $2.5K CAN+ tax Poslije toga nikad nisam zastao pored Sony standa.

Neca

pre 2 godine

Sony ukupan kapital 140 milijardi dolara .
Microsoft ukupan kapital 2.2 triliona dolara .
Smešna objava .
(wait what, 23. januar 2022 13:53) 
Nije triliona nego biliona, tj hiljada milijardi

Manifest

pre 2 godine

i ja sam kao mladji bio zakleti protivnik konzola jer sam se trudio da pratim kao sumanut svaki model grafike, ploce, rama... ma besmisleno... Sada samo zelim da, kada zelim, ustekam i igram.
(@Manifest, 23. januar 2022 19:47)

Ja ne pratim trendove u toj meri, niti uopšte iskreno. Igre su savršeno igrive na računaru starom i po 4-5 godina. Bolje izgledaju i bolje se igraju nego na konzoli.

Marko

pre 2 godine

Ima mesta u konzolaskom svetu, ni jedna od tri najpopularnije konzole nije ugrozena, nego obaraju rekorde sve 3 po prodaji, ne bi me cudilo da se pojavi 4 ta konzola (ne bih racunao Stadiu i Steam deck)

dap

pre 2 godine

Sony je na jako dobrom putu da prodje kao Sega protiv Nintenda 90tih...
za 10 godina Završiće praveći i dalje najbolje igre, ali za xbox konzole .

Vlada

pre 2 godine

@Milko

Propali su iz razlicitih razloga nema tu uporedbe. Ja sam na primer imao HTC ONE M7(prvi HTC ONE). Zavrsna obrada je bila smesna i nedopustiva za takvu (nekada) kompaniju. Plastika i aluminium sa strane nisu bili iste sirine, ekran nije bio u ravni sa gornjim i donjim delom od aluminiuma, punjac nije ulazio do kraja volume dugme nije stajalo ravno bilo je utisnuto na dole.. Posle 6 meseci otpalo slovo ipo sa logoa pozadi, tad sam i poklonio telefon. Sta se desavalo ubrzo posle toga u roku od par meseci za sta znam jeste da je volume dugme skroz otpalo i jedan zvucnik je "probio". Nikad vise nisam kupio HTC i samo sam jedan od mnogih koji su bili neverovatno razocarani.

in the feels

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.
(voja, 23. januar 2022 18:14)

Gamepass je mikrosoftov servis poput netflixa, na bazi preptplate gde imas pristup velikom broju igara koje možeš da skines kad god poželiš sve dok si pretplaćen. Cena preko store-a je 17$ mesečno a na kupujem prodajem može da se nađe po ceni od oko 30€ za godinu dana. i to je u pitanju Gamepass ultimate gde je uključen i xbox live gold(nesto poput psn) i ea access (gomila ea games igara opet kao netflix) i gamepass.

imam ps5 i čekam da vidim kakav će tačno project Spartacus biti ali kupio sam i xbox series s zbog gamepass. verovatno ću kupiti series x cim ga se dokopam a s prodati.
i odmah da vam kažem prošlu generaciju konzola sam preskočio, i dalje imam solidan pc ali ako očekujete stvarno 4/8k gaming na 120 frejmova od toga nema ništa. prosek za malo grafički lepše igre je 30fps u 4k

Iker

pre 2 godine

@Nebitno Nisam rekao da su mi dovoljne tri igre, rekao sam da meni lično one više vrede od onih koje sam igrao na Game Pass-u. Više me raduje novi Horizon od Diabla ili Fallout-a. TLoU2 npr. uz sve što se zamera igri je nešto što mogu ponovo da odigram uvek. Isto tako jedva čekam Spider-Man 2. To je samo moje mišljenje, ne želim da bilo koga ubeđujem, poštujem tuđe i volim da pročitam šta drugi misle. U svakom slučaju, svima želim puno kvalitetnih igara na obe platforme! Pozdrav.

Pera Detlic

pre 2 godine

Dok je The Last of Us, Uncharted i God of War na soniju ja nemrdam nigde.

Slazem se da se od igara pravi zarada ali Microsoft mora da prestigne soni po broju prodatih konzola i eskluziva, jer ako su sve igre igrive na racunaru ili Soniju, zasta ce mi Xbox. Ako ima mali broj konzola manji je broj potencialnih kupaca xbox igara. Ako imam samo Xbox i racunar i dalje ne mogu da igram vrhunske eskluzive za PS4.

Ugljesa Makević

pre 2 godine

Ma ne kakve gluposti PlayStation je najbolja konzola Microsoft kupuje Activision i to ce nesto da promeni evo ga odgovor NE

frel

pre 2 godine

@Manifest

Aha, doci ce odmah malo sutra, to tako bas i ne ide sa ekskluzivama. Evo kazes dolazi GOW, jos nije a proslo skoro 4 god. Svakako i kad dodje igra ne dolaze na xbox vec na PC pa opet mora da je kupis.
Pored PCa najbolje je imati PS i tako ce biti jos dugooo dugo, nego ovi Microsoft trolovi bas uporni, pazite ljudi da se ne upecate sa pogresnom kupovinom.

xyz

pre 2 godine

Game pass ti je pretplata koja ti omogućava da instaliraš preko 200 igara i igraš ih ONLINE. Ništa nije besplatno iako ne moraš da platiš igre jer plaćaš pretplatu. Najširi opseg ti pruža game pass ultimate i on košta oko 12 evra mesečno.

Preko sony-a ILI skidaš igre i ne možeš ih igrati onlajn ILI si kupio igre i igraš ih onlajn.
(bask, 23. januar 2022 22:44

Lupas gluposti. Preko gamepass-a sve igre se skidaju, a postoji i mogucnost strimovanja preko xcloud-a. Ako si pod online mislio na multiplayer, to je svakako ukljuceno u game pass ultimate.

bask

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.
(voja, 23. januar 2022 18:14)

Game pass ti je pretplata koja ti omogućava da instaliraš preko 200 igara i igraš ih ONLINE. Ništa nije besplatno iako ne moraš da platiš igre jer plaćaš pretplatu. Najširi opseg ti pruža game pass ultimate i on košta oko 12 evra mesečno.

Preko sony-a ILI skidaš igre i ne možeš ih igrati onlajn ILI si kupio igre i igraš ih onlajn.

Darko

pre 2 godine

Ljudi ima neko od vas da živi u okolini Rume? Nisam već dugo u zemlji a sin je izbrisao ili šta već drugo i ne može da skine ništa od igara čak ni igre koje su fri (ima 10 god). Ako je neko voljan i ima vremena da ode da mu sve to malo sredi platio bi koliko treba...

Iker

pre 2 godine

Više vrede Ghost of Tsushima, Spider-Man i God of War nego sve one igre na Game Pass-u, barem je u mom slučaju tako. Imam obe konzole, mislim da je Sony kvalitetnija platforma.

Manifest

pre 2 godine

Više vrede Ghost of Tsushima, Spider-Man i God of War nego sve one igre na Game Pass-u, barem je u mom slučaju tako. Imam obe konzole, mislim da je Sony kvalitetnija platforma.
(Iker, 23. januar 2022 09:34)

Sve te igre će doći na računare vrlo uskoro. God of War je već tu, i daleko se bolje igra na računaru.
Soni će morati da se ratosilja ekskluziva u dogledno vreme jer će Microsoft pokupovati sve studije za razvoj i izdavanje igara.

No1e

pre 2 godine

Dve pekare prave hleb.
Jedna odluči da kupi sve proizvođače kvasca na svetu (a možda i sva izvorišta vode, sve njive, sve proizvođače brašna i na kraju uzme ti i so).
Druga pekara ključ u bravu.

To je strategija Microsoft-a, izbaciće Sony iz igre na ovaj način.

Canadian ucvali boy

pre 2 godine

Zadnje od Sony sto sam kupio bio je onaj TV flat ekran +100kg (sin
navalio, taj i samo taj) nisam ga se nagledao niti sam vecu glupost
kupio za $2.5K CAN+ tax Poslije toga nikad nisam zastao pored Sony standa.

Kinez

pre 2 godine

Xbox kupio za igranje svega moguceg a ps5 iznajmim/iznajmljivacu po potrebi za neku dobru ekskluzivu posto ih i ovako izadje 3 godisnje(obrne se igra za par dana i to je to vise je ne bih ni pogledao kad nemaju mp). A za korisnika sto kaze da normalan covek nema vremena za vise od 3-4 igre godisnje kazem da gresi. Neko prosecno vreme da se obrne singleplayer kampanja je 20 sati. Ja koji igram svaki dan po sat vremena od 11 do ponoci znaci godisnje odigram oko 360 sati sto znaci da u tih 360 sati bi mi trebalo 18 igrica da kupim...a ovako na gamepassu ja nemam potrebe da kupujem sem eto mozda 2-3 igre. Mislim da svako ko iole voli igre moze da nadje tih sat vremena. Ja npr radim od 8 do 3, i dok ne pocnem sa gejmingom imam 8 sati da provedem sa zenom i decom, u teretani, na fudbalu...sve se stigne u tih 8 sati pogotovo sto ne radim te sve stvari svaki dan(fudbal sa ortacima 2 puta nedeljno, teretana 4 puta).

Low Key Lyesmith

pre 2 godine

@"gamer", 23. januar 2022 15:11
"...sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica..."
Mwahahaha.
Za početak, nisu "igrice" već "igre", ali zanemarićemo to za trenutak. Koje bolje ekskluzive to SONY PS ima? Uz par izuzetaka, uglavnom su to 3rd person akcione avanture, urađene na isti kalup, u maniru nekakvih interaktivnih filmova, koje u najboljem slučaju imaju osrednji gameplay. A gamplay loop im je krajnje neinventivan i brzo dosadi. Tu je i neizbežno oslanjanje na neki gimmick i ekstremnu, isforsiranu težinu, i dok kod nekih naslova - tzv. Soulsborne igre, na primer - to još i prolazi, u većini drugih igara je totalna glupost. Dobar primer ovoga je The Returnal, toliko hvaljena SONY PS eksluziva, koja je objektivno jedna od najglupljih igara objavljenih u poslednjih deset godina. Bolje i kvalitetnije ćete utrošiti vreme na, say, Risk of Rain 2. PC verziju, naravno. A i onih par relativno zanimljivih / dobrih PS igara je ili već dostupno na PCu - GOG, Steam - ili će uskoro biti. Na temu Japana i konzola, čisto da znate, što se konzola tiče, u Japanu su tata Nintendo konzole. Bile i ostale. Switch je najprodavanija konzola u Japanu u prošloj godini. PS5 jeste prodavniji od Xbox konzola, ali to ima više veze sa dostupnošću konzola. Dalje, podaci ukazuju i na to da je PC gaming u porastu te da vrlo lako može nadmašiti popularnost PlayStation gaminga tokom ove decenije. Jedina nada za SONY je da se okane ekskluzivnosti, i okrene PC publici.

thegrandtour

pre 2 godine

Moj izbor je Xbox
Mislim da je bolja i kvalitetnija konzola
Ima bolju grafiku i vise teraflopsa
Dzojstik mi je daleko udobniji i bolji od sonyjevog

sok od zove orla

pre 2 godine

usteda sa game pass?
kako ajde molim te?
sta igras 10h dnevo i na svakih sat vremena igras drugu igru?

onda ok,isplatiti se,a zivot,poso,skola,devojke,malo setnja,grad?

qq

pre 2 godine

ok, prvo da razjasnimo jednu stvar: najprofitabilnija gejming kompanija je Nintendo. To da bude jasno. Drugo, Spencer je rekao jasno i glasno da ce ubuduce bethesdine igrice a verovatno i A/B igre biti Xbox/PC eksluzive. Znaci, sony moze da poljubi Doom, Elder Scrolls, Fallout i ostalo goodbye. Nikome ne smeta kad sony zakljuca naslove na PS a sad kad je doslo vreme da se tas prebaci na drugi deo onda prpa. Vi koji toliko hvalite playstation slobodno ostanite na istom. To je vase pravo, vas izbor. Ali nemojte da pricate da je MS sad odjednom go*no zbog toga sto ce da zakljuca neke igre na svoju platformu. Nemojte biti licemerni. Ja cu licno uzeti Xbox jer je daleko logicnija kupovina od PS. A o rentabilnosti da ne pricamo.

sladoledsmesom

pre 2 godine

Sto se tice konzola imam obe, vec neko creme mi je xbox konzola za sve dok na PlayStationu odigram poneku ekskluzivu samo, skup gaming, digli cene na 70$ a igru predjem za nedelju dana i zauvek obrisem, veliki broj ekskluziva precenjen i u međuvremenu izasao za pc tako da ce mi ovo biti verovatno poslednja PlayStation konzola ako je smisle nesto slično kao Game Pass posto za razliku od ovog kome su tri Sony igre dosta meni nisu, jer konzola bude tu po 7 godina a sve njihove ekskluzive predjem za 3 meseca i sta onda da igram za ostalo vreme, a da xbox igre skoro za dzabe.
(Nebitno, 23. januar 2022 13:31)

Ako si pored krštenog PC-ja kupio i Xbox, nisi baš bistar.

@Manifest

pre 2 godine

Imam konzolu sada, PS4 slim. Ne može da se poredi sa iskustvom koje računar pruža. Nije ni blizu. Igranje na 30 fps-a, često i niže u jačim igrama. Inferiorne kontrole(miš I tastatura bolji su od bilo kog kontrolera, plus na računaru mi je sve dostupno. Na brzi klik sam od svega što mi je potrebno. Čak i kada je o igrama reč PS konzole ne mogu u rečenicu sa PC gejmingom. Svi silni modovi, pečevi, mogućnost da se igra svaka igra bez obzira na to kada je izašla. Prosto, PC je zakon.
(Manifest, 23. januar 2022

Jedina prednost igranja na PC su tzv God modovi i cheet, ako ti je to svrha igranja, onda si u pravu ili ako svakako zbog posla moras stalno da apgrejdujes kompjuter pa ti nije problem da pucas kintu svakih par meseci na hardver, ali za prosecnog porodicnog coveka ili klinca koji to ne moze sebi da priusti, a koji voli, kada ima vremena da igra igre konzola je zakon, a kompjuter jos jedna kucna sprava. Ali kontam... i ja sam kao mladji bio zakleti protivnik konzola jer sam se trudio da pratim kao sumanut svaki model grafike, ploce, rama... ma besmisleno... Sada samo zelim da, kada zelim, ustekam i igram.

"gamer"

pre 2 godine

@manifest
god of war je već tu!? xD
trebalo im je samo 4 godine da ga puste na računare,kao i za horizont gde izlaze uskoro nastavci za obe igre pa su ga zato dali da navuku masu..
i za to tvoje igranje na tastaturi i mišu ove vrste igrica,pitam se da li si ikada imao konzolu i držao džojpad u rukama..
sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica tako da prednost dajem soniju uvek i zauvek jer ovi sa zapada više ne mogu ni film da naprave normalan a da ga nisu ukrali ili rimejkovali..smaraju..

xyz

pre 2 godine

Kao sto neko rece dole u komentaru - "Ne diraj Srbendu u Sony i Golfa dvojku". Microsoft ce nastaviti svoju agresivnu kampanju kupovine velikih third party publisher-a. Verovatno je Ubisoft sledeci. Playstation ce se pretvoriti u "pomocnu konzolu" (nesto slicno kao Nintendo) koju ce ljudi kupovati samo zbog 5-6 eksluziva po generaciji koje mogu da se predju lagano za mesec dana. Xbox vec sad ima daleko vecu raznovrsnost sto se tice eksluziva. Maltene sve playstation igre prate istu formulu - 3rd person adventure interaktivni filmovi sa prelepom grafikom, akcentom na prici i siromasnim gameplay-om. Ne mogu dobiti ovaj rat na duze staze jer je Microsoft mnogo mocnija kompanija. Mozda i budu kupljeni od nekog drugog tech giganta(Amazon, Google, Apple).

frel

pre 2 godine

@Manifest

Aha, doci ce odmah malo sutra, to tako bas i ne ide sa ekskluzivama. Evo kazes dolazi GOW, jos nije a proslo skoro 4 god. Svakako i kad dodje igra ne dolaze na xbox vec na PC pa opet mora da je kupis.
Pored PCa najbolje je imati PS i tako ce biti jos dugooo dugo, nego ovi Microsoft trolovi bas uporni, pazite ljudi da se ne upecate sa pogresnom kupovinom.

bask

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.
(voja, 23. januar 2022 18:14)

Game pass ti je pretplata koja ti omogućava da instaliraš preko 200 igara i igraš ih ONLINE. Ništa nije besplatno iako ne moraš da platiš igre jer plaćaš pretplatu. Najširi opseg ti pruža game pass ultimate i on košta oko 12 evra mesečno.

Preko sony-a ILI skidaš igre i ne možeš ih igrati onlajn ILI si kupio igre i igraš ih onlajn.

Pera Detlic

pre 2 godine

Dok je The Last of Us, Uncharted i God of War na soniju ja nemrdam nigde.

Slazem se da se od igara pravi zarada ali Microsoft mora da prestigne soni po broju prodatih konzola i eskluziva, jer ako su sve igre igrive na racunaru ili Soniju, zasta ce mi Xbox. Ako ima mali broj konzola manji je broj potencialnih kupaca xbox igara. Ako imam samo Xbox i racunar i dalje ne mogu da igram vrhunske eskluzive za PS4.

wait what

pre 2 godine

gledam u moju peticu dok pisem ovo i smejem se
(raja, 23. januar 2022 16:24)

samo to i možeš da gledaš dok si dobio 2 ekskluzive prošle godine i platio ih 140 dolara, ja moj XSX pržim svaki dan uz gamepass koji sam platio 120 dolara za 15 meseci i bazu od preko 300 igrica.
za džabe igram Fifu, NBA, Forza 5, Halo, Star Wars, Dishonored, Battlefield, komplet Bethesda kolekcija, a uz Activision dolazi i CoD, Diablo itd...
Nastavi da gledaš, ja odoh da igram Hitman komplet trilogiju koja je juče stigla na gamepass za džabe ;)
pozzz.

Manifest

pre 2 godine

i za to tvoje igranje na tastaturi i mišu ove vrste igrica,pitam se da li si ikada imao konzolu i držao džojpad u rukama..
sony ima bolje eksluzive i odavno je japan tata u svetu igrica tako da prednost dajem soniju uvek i zauvek jer ovi sa zapada više ne mogu ni film da naprave normalan a da ga nisu ukrali ili rimejkovali..smaraju..
("gamer", 23. januar 2022 15:11)

Imam konzolu sada, PS4 slim. Ne može da se poredi sa iskustvom koje računar pruža. Nije ni blizu. Igranje na 30 fps-a, često i niže u jačim igrama. Inferiorne kontrole(miš I tastatura bolji su od bilo kog kontrolera, plus na računaru mi je sve dostupno. Na brzi klik sam od svega što mi je potrebno. Čak i kada je o igrama reč PS konzole ne mogu u rečenicu sa PC gejmingom. Svi silni modovi, pečevi, mogućnost da se igra svaka igra bez obzira na to kada je izašla. Prosto, PC je zakon.

wait what

pre 2 godine

Sony uzdrman, haha... koliko zarađuju od filmova i muzike mogu da kupe tri majkrosofta zajedno sa bilom gejcom
(dsf, 23. januar 2022 11:33)

Sony ukupan kapital 140 milijardi dolara .
Microsoft ukupan kapital 2.2 triliona dolara .
Smešna objava .

Dtagi zeka

pre 2 godine

Naravno da od toga nema ništa. Mnogo je veća zarada od prodaje igara, nego od prodaje konzola. Da li trgovinski lanci prodaju samo proizvode sa njihovom robnom markom ili i proizvode drugih proizvođača? Naravno da prodaju sve što kupci traže, a svoju robnu marku pokušavaju da "proguraju" cenom i kvalitetom. Ako Misrosoft prodaje i paket Office za Apple uređaje, iako koriste drugi operativni sistem, zašto ne bi prodavali i igre za Sony? Što više igara prodaš, više možeš da uložiš u nova izdanja. Jednostavno. Naravno, uvek postoji mogućnost da Microsoft povuče igre sa Sony platforme, ali bi to više naškodilo njemu, nego Sony-ju.

Vlada

pre 2 godine

@Darko Jankovic

Ne lupetajte vise za tu Nokiu. Oni su sami sebe unistili jer su se drzali svoj Symbian OS koj je pregazio Android za kratko vreme. Isto kao Kodak sto je propao jer su se drzali fotoaparata na filmove u vreme digitalne fotografije. Izgubili su trzisni udeo dok su Apple i Samsung zacementirali svoj, jedini potrosaci koji su im ostali verni su bili ljudi od 40 plus godina koji nisu bili zeljni drasticnih promena, mladjim generacijama ime Nokia nije znacilo nista. Inace ta kupovina je i Microsoftu bila ogroman gubitak.

Saywuu

pre 2 godine

Sve te igre će doći na računare vrlo uskoro. God of War je već tu, i daleko se bolje igra na računaru.
Soni će morati da se ratosilja ekskluziva u dogledno vreme jer će Microsoft pokupovati sve studije za razvoj i izdavanje igara.

Da da sve dodje na PC 5 6 godina kasnije. Mislim pod sve podrazumevam svaka 7-8 igra.

Nebitno

pre 2 godine

Au koliko ovde ljudi ne prate i ne znaju ali bitno da ostave komentar. Sony da kupi Microsoft sada sam stcarno sve procitao. Microsoft je kompanija od 2.5 triliona dolara dok Sony vredi 260 milijardi, i PlayStation mu je jedini profitabilan deo uz osiguranja.

Sto se tice konzola imam obe, vec neko creme mi je xbox konzola za sve dok na PlayStationu odigram poneku ekskluzivu samo, skup gaming, digli cene na 70$ a igru predjem za nedelju dana i zauvek obrisem, veliki broj ekskluziva precenjen i u međuvremenu izasao za pc tako da ce mi ovo biti verovatno poslednja PlayStation konzola ako je smisle nesto slično kao Game Pass posto za razliku od ovog kome su tri Sony igre dosta meni nisu, jer konzola bude tu po 7 godina a sve njihove ekskluzive predjem za 3 meseca i sta onda da igram za ostalo vreme, a da xbox igre skoro za dzabe.

Centurion

pre 2 godine

Igre ovog studija su smece, ama bas ni malo me nije pogodila ova kupovina.
Soni da nastavi sa pametnom politikom jakih singlplejer ekskluziva, odnosno igara sa dobrim narativom i nema zime za njih.
Kupovina Betsede je veci udarac zbog sjajnih igara koje imaju. No pitanje je da li ce to biti bas ekskluzive ili nesto sa ogranicenim rokom. Pre svega Elder Scrolls i Fallout. Majkrosoft mi vise lici na kompaniju okrenutu online igranju i multiplejer tipovima korisnika, dok Soni vec dugo karakterise orijentacija prema pojedinacnom korisniku i singl igrama. Nitendo je sa druge strane okrenut deci i porodicnom vidu zabave.

zox

pre 2 godine

100usd godišnje za nvidia gforce 3080 cloud gaming, to je trenutno jedino isplativo kad su cene grafičkih i konzola ps5 i xbox otišle u nebu pa i čak nemoguće ih je naći na zalihama, pozz svim ljubiteljima gubljenja vremena uz igrice

xyz

pre 2 godine

Game pass ti je pretplata koja ti omogućava da instaliraš preko 200 igara i igraš ih ONLINE. Ništa nije besplatno iako ne moraš da platiš igre jer plaćaš pretplatu. Najširi opseg ti pruža game pass ultimate i on košta oko 12 evra mesečno.

Preko sony-a ILI skidaš igre i ne možeš ih igrati onlajn ILI si kupio igre i igraš ih onlajn.
(bask, 23. januar 2022 22:44

Lupas gluposti. Preko gamepass-a sve igre se skidaju, a postoji i mogucnost strimovanja preko xcloud-a. Ako si pod online mislio na multiplayer, to je svakako ukljuceno u game pass ultimate.

Manifest

pre 2 godine

i ja sam kao mladji bio zakleti protivnik konzola jer sam se trudio da pratim kao sumanut svaki model grafike, ploce, rama... ma besmisleno... Sada samo zelim da, kada zelim, ustekam i igram.
(@Manifest, 23. januar 2022 19:47)

Ja ne pratim trendove u toj meri, niti uopšte iskreno. Igre su savršeno igrive na računaru starom i po 4-5 godina. Bolje izgledaju i bolje se igraju nego na konzoli.

Vlada

pre 2 godine

@Milko

Propali su iz razlicitih razloga nema tu uporedbe. Ja sam na primer imao HTC ONE M7(prvi HTC ONE). Zavrsna obrada je bila smesna i nedopustiva za takvu (nekada) kompaniju. Plastika i aluminium sa strane nisu bili iste sirine, ekran nije bio u ravni sa gornjim i donjim delom od aluminiuma, punjac nije ulazio do kraja volume dugme nije stajalo ravno bilo je utisnuto na dole.. Posle 6 meseci otpalo slovo ipo sa logoa pozadi, tad sam i poklonio telefon. Sta se desavalo ubrzo posle toga u roku od par meseci za sta znam jeste da je volume dugme skroz otpalo i jedan zvucnik je "probio". Nikad vise nisam kupio HTC i samo sam jedan od mnogih koji su bili neverovatno razocarani.

in the feels

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.
(voja, 23. januar 2022 18:14)

Gamepass je mikrosoftov servis poput netflixa, na bazi preptplate gde imas pristup velikom broju igara koje možeš da skines kad god poželiš sve dok si pretplaćen. Cena preko store-a je 17$ mesečno a na kupujem prodajem može da se nađe po ceni od oko 30€ za godinu dana. i to je u pitanju Gamepass ultimate gde je uključen i xbox live gold(nesto poput psn) i ea access (gomila ea games igara opet kao netflix) i gamepass.

imam ps5 i čekam da vidim kakav će tačno project Spartacus biti ali kupio sam i xbox series s zbog gamepass. verovatno ću kupiti series x cim ga se dokopam a s prodati.
i odmah da vam kažem prošlu generaciju konzola sam preskočio, i dalje imam solidan pc ali ako očekujete stvarno 4/8k gaming na 120 frejmova od toga nema ništa. prosek za malo grafički lepše igre je 30fps u 4k

Neca

pre 2 godine

Sony ukupan kapital 140 milijardi dolara .
Microsoft ukupan kapital 2.2 triliona dolara .
Smešna objava .
(wait what, 23. januar 2022 13:53) 
Nije triliona nego biliona, tj hiljada milijardi

dap

pre 2 godine

Sony je na jako dobrom putu da prodje kao Sega protiv Nintenda 90tih...
za 10 godina Završiće praveći i dalje najbolje igre, ali za xbox konzole .

Komsija

pre 2 godine

Imao sam xbox x i prodao da bih uzeo ps5.
Ono sto mogu da kazem u korist serije x je to da ima jaci i softver i hardver (ne greje se, manji je i plastika ili koji je vec materijal u pitanju deluje mnogo jace od ps5), game pass je odlicna stvar, i mozete na online prodavnici direktno da kupujete igre gde stalno imaju neke popuste. Razlog zasto sam uzeo ps5 su ekskluzive, vr2 koji treba uskoro da izadje, i to sto drugari imaju ps pa mozemo pes da peglamo online.
Sve u svemu i onaj ko odluci da uzme seriju x nece pogresiti

Jegulja

pre 2 godine

niti ce im uskratiti igre (bar ne veci deo), niti ce soni propasti. ako bude trebalo (a nema sanse da zatreba) MS ce i pogurati SONI, isto i iz istog razloga kao sto je svojevremeno MS spasio APPLE od sigurne smrti.

imam xbox one i ps4 (cekam revizije novih da se ponovim) i xbox mi je neuporedivo bolji. na soniju samo ono sto se mora (tu negde oko 10ak naslova) ostalo xbox. game pass zakon + backW compatibility.

antiprotivan

pre 2 godine

nešto ja ne kapiram - smeta što će MS MOŽDA da prisvoji neke igrice, a ne smeta što ih je Sony već prisvojio? Ili ja ne razumem dobro sta znaci rec ekskluziva...

Veliki

pre 2 godine

U pravi cas ce Sony da napravi njihov “Game Pass” koji izlazi na prolece i MORACE da stavi malo jace ekskluzive na taj servis kako bi bila dostojna konkurencija sto se tice ponude igara

Iker

pre 2 godine

@Nebitno Nisam rekao da su mi dovoljne tri igre, rekao sam da meni lično one više vrede od onih koje sam igrao na Game Pass-u. Više me raduje novi Horizon od Diabla ili Fallout-a. TLoU2 npr. uz sve što se zamera igri je nešto što mogu ponovo da odigram uvek. Isto tako jedva čekam Spider-Man 2. To je samo moje mišljenje, ne želim da bilo koga ubeđujem, poštujem tuđe i volim da pročitam šta drugi misle. U svakom slučaju, svima želim puno kvalitetnih igara na obe platforme! Pozdrav.

Ugljesa Makević

pre 2 godine

Ma ne kakve gluposti PlayStation je najbolja konzola Microsoft kupuje Activision i to ce nesto da promeni evo ga odgovor NE

voja

pre 2 godine

Jel mozse neko da mi objasni sta je game pass? Na sony-ju postoji ps now sa kojim moze da se igraju besplatno igre pa me interesuje da li je to isto ili ima nekih razlika.

velans

pre 2 godine

imam sve konzole i pravi ljubitelji igara ne prave razlike svako ima svoje prednosti i mane al u danasnje vreme kada graficka srednje klase kosta kao nintendo switch,xbox s,i ps5 zajedno naravno da se igram na konzolama.

Milko

pre 2 godine

@Vlada

HTC je prvi imao Andriod. Gde su sada? Gde su ostali proizvodjaci telefona? Kakve veze necija propast ima sa Androidom?

Vremena se menjaju, generacije se smenjuju. Ono sto je nama bilo popularno, novijim generacijama vise nije

nextf1

pre 2 godine

@Vaše ime
Druže pa da imaš xbox drugačije bi pričao.Pre dva meseca sam na popustu kupio 3 godine ultimate pass-a za 3800 din.Tu je uključen live gold i game pass kao i EA access.Zamisli šta sve može da se igra.Ja i moje društvo igramo NBA2k22 uglavnom i Enlisted.Ja prezadovoljan.Da kudim PS neću, ja sam se za ovo opredelio i mislim da je super.

Marko

pre 2 godine

Ima mesta u konzolaskom svetu, ni jedna od tri najpopularnije konzole nije ugrozena, nego obaraju rekorde sve 3 po prodaji, ne bi me cudilo da se pojavi 4 ta konzola (ne bih racunao Stadiu i Steam deck)

Darko

pre 2 godine

Ljudi ima neko od vas da živi u okolini Rume? Nisam već dugo u zemlji a sin je izbrisao ili šta već drugo i ne može da skine ništa od igara čak ni igre koje su fri (ima 10 god). Ako je neko voljan i ima vremena da ode da mu sve to malo sredi platio bi koliko treba...