Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 15.03.2022.

12:57

Tande propušta dva poslednja takmičenja

Norveški ski skakač Danijel Andre Tande saopštio je danas da neće učestvovati na dva završna takmičenja Svetskog kupa u ski letovima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Tande propušta dva poslednja takmičenja
EPA-EFE/Terje Bendiksby

Olimpijski šampion na velikoj skakaonici iz Pjongčanga 2018. godine, doživeo je težak pad prošle godine na takmičenju u ski letovima na Planici, nakon čega je nekoliko dana bio u veštačkoj komi u ljubljanskoj bolnici.

Pre devet dana ostvario je pobedu na takmičenju u Oslu, a sa norveškom reprezentacijom je u nedelju osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u ski letovima.

"Ova godina je bila puno bolja nego što sam mogao i da zamislim i završena je s još jednom ekipnom medaljom. Odlučio sam da završim sezonu. Mislim da mi treba još malo vremena za ponovni nastup u ski letovima", napisao je Tande na Instagram nalogu.

Poslednja dva takmičenja u Svetskom kupu održavaju se u Oberstdorfu (19. i 20. mart), odnosno na Planici od 24. do 27. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve